Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Για μία θέση στους 8 του Champions League

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Στην τελική ευθεία για τους 8 του φετινού VELUX Champions League μπαίνουν 14 ομάδες καθώς την Τετάρτη εξασφάλισε μια θέση το Hamburg. Αν και οι Γερμανοί και έχασαν μέσα στην έδρα τους 28:31 από την Celje Pivovarna Lasko, όμως η νίκη τους μέσα στην Σλοβενία με 9 τέρματα (29:38) την προηγούμενη εβδομάδα τους έδωσε την πρόκριση.
FC Barcelona Intersport-Bjerringbro-SilkeborgΕύκολο αναμένεται να είναι το έργο των Ισπανών αφού στο πρώτο παιχνίδι είχαν κερδίσει μέσα στην Δανία με 26:32. 
MKB Veszprém KC-Reale Ademar LeonΟι Ούγγροι πρωταθλητές έχουν το προβάδισμα μετά την νίκη τους με +3γκολ στην Ισπανία, άλλωστε είναι από τους υποψήφιους για μια θέση στο F4 του φετινού Champions League
KS Vive Targi Kielce-Pick SzegedΠροβάδισμα και εδώ για τους γηπεδούχους παρά την ήττα τους με 1 τέρμα στο Szeged την προηγούμενη Κυριακή. Οι Πολωνοί είναι πιο ισχυρή ομάδα και δύσκολα ή εύκολα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση. 
THW Kiel-Chekhovskie MedvediΑν και το Κίελο δεν είναι και στα καλύτερα του φέτος, αφού έχασε για την Μπουντεσλίγκα από την Κοπινγκεν αυτή την εβδομάδα, έχει τεράστια Ευρωπαϊκή εμπειρία και παρά την ήττα με 2 τέρματα στην Μόσχα, θα δώσει μάχη για την πρόκριση κόντρα στην Chekhovskie Medvedi.
HC Metalurg-HC Dinamo MinskΗ Σκοπιανοί μέσα στην έδρα τους τρώνε σίδερα και σε συνδυασμό με την νίκη τους με +3γκολ στο Minsk έχουν εύκολο έργο.
Füchse Berlin-BM Atletico MadridΊσως ο πιο αμφίροππος αγώνας αυτής της φάσης είναι αυτός μεταξύ της Füchse Berlin και της Atletico Madrid αφού στο πρώτο παιχνίδι της Ισπανίας οι 2 ομάδες ήρθαν ισόπαλλες με 29:29. Λογικά οι Γερμανοί πιθανά θα βρεθούν στους 8, όμως η αποδυναμωμένη Atletico έχει την εμπειρία μεγάλο σύμμαχο της σε αυτήν την αναμέτρηση.
SG Flensburg-Handewitt -Gorenje VelenjeΤέλος η Φλένσμπουρκγ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τους 8, αφού αυτή την στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη Γερμανική ομάδα,τα +3 γκολ διαφορά που πήρε μέσα στην Σλοβενία, καθώς και η πανίσχυρη έδρα της την χρήζουν μεγάλο φαβορί.
Α! Και μην ξεχνάμε handball ειναι αυτό και πάντα εκπλήξεις μπορεί να συμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου