Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

H Ισπανική Liga Asobal σιγά-σιγά πεθαίνει

Πηγή: http://www.handball.gr 
Με την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Nikolaj Markussen από την Atletico Madrid για το πλούσιο Qatar, λίγες ώρες μετά την πανηγυρική πρόκριση του Ισπανικού συλλόγου στους 8 του Champions League, άρχισε να φαίνεται καθαρά πλέον η κατάρρευση ενός από τα πιο ισχυρά πρωταθλήματα στον κόσμο της Ισπανικής liga Asobal.
Πριν από λίγα χρόνια είδαμε την μεταφορά της Ciudad Real στην Μαδρίτη και την μετονομασίας σε Atletico,της ομάδας του Talant Dujshebaev που την προηγούμενη δεκαετία ως Cuidad σάρωσε τους τίτλους στο Champions league και στην Ισπανία, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί οικονομικά και αναγκάστηκε για να διασωθεί να μεταναστεύσει.
Τα τελευταία 2 χρόνια είδαμε μεγάλους παίκτες να μεταναστεύουν και αυτοί από την Ισπανία σε άλλα πιο σταθερά από οικονομικής άποψης πρωταθλήματα. Τα παραδείγματα πολλά Nagy, Ιγρόπουλος, Romero, Abalo, Dinart και άλλοι πολλοί άφησαν πίσω τους το Ισπανικό όνειρο για την Γερμανία, την γειτονική Γαλλία, την Ουγγαρία.
Μόνο η Barcelona έχει καταφέρει να κρατηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι Καταλανοί είναι γενικά ένας τεράστιος αθλητικός σύλλογος. 
Όλα τα παραπάνω δείχνουν οτι το Ισπανικό Πρωτάθλημα σιγά-σιγά χάνει την λάμψη που είχε στο παρελθόν και το μόνο που απομένει να δούμε εάν τελικά θα πεθάνει με την μορφή που το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου