Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Special Olympics: Στον πλευρό των αθλητών ο Καφφάτος





Συγκινημένος και ενθουσιασμένος για τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, δήλωσε ο τερματοφύλακας της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Δημήτρης Καφφάτος, που την Τετάρτη βρέθηκε στο γήπεδο χάντμπολ του Ελληνικού και παρακολούθησε την αναμέτρηση Ινδία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» εξήρε την προσπάθεια των αθλητών τονίζοντας ότι ο αθλητισμός " δεν είναι μόνο διαφθορά και χουλιγκανισμός, αλλά υπάρχει και ευγενής συναγωνισμός".

«Ένιωσα πως έπρεπε να έρθω, για να δω την προσπάθεια αυτών των παιδιών με τα ιδιαίτερα χαρίσματα, που ως στόχο έχουν πρώτα το χειροκρότημα και μετά τη νίκη. Η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ Special Olympics δείχνει τί σημαίνει υγιής αθλητισμός και διαφημίζει τη χώρα μας. Προσωπικά με απορρόφησε η χαρά, το χαμόγελο και η ευγενής άμιλλα των αθλητών. Υπήρχαν παίκτες, οι οποίοι έσπευδαν να βοηθήσουν, όταν κάποιος αντίπαλος τους έπεφτε», είπε ο Καφφάτος και πρόσθεσε:

«Το φίλαθλο κοινό παρατηρώντας τα παιδιά αυτά μπορεί να καταλάβει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο διαφθορά και χουλιγκανισμός, αλλά ότι υπάρχει και ο υγιής αθλητισμός, ο ευγενής συναγωνισμός. Εύχομαι όσοι αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό να μπορούσαν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των αθλητών των Special Olympics, ώστε να αντιλαμβάνονταν το νόημα του ευ αγωνίζεσθαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου