Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Άλλαξε έδρα ο αγώνας με την Τσεχία

Ο μεθαυριανός αγώνας για τα πλέι οφ του μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στάθηκε αφορμή να αλλάξει αναγκαστικά η έδρα του αγώνα χάντμπολ της εθνικής ομάδας των ανδρών με το αντίστοιχο συγκρότημα της Τσεχίας, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ημέρα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ετσι θα διεξαχθεί στο «Μίκρα 3» μεθαύριο Τετάρτη 8/6 στις 6:30 μ.μ.
Αρχικά και μετά από αλληλογραφία που είχαν αλλάξει τον Μάρτιο η Ομοσπονδία με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, είχαν συμφωνήσει στην παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του «Δικεφάλου» για τη συγκριμένη αναμέτρηση της Εθνικής.
Τώρα, ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε έγγραφο στην ΟΧΕ. με το οποίο την ενημερώσει για την υφιστάμενη τιμωρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) και πως η ομάδα δεν επιθυμεί να αγωνιστεί άλλη ημερομηνία, ώστε να ισχύσει η ποινή της. Ετσι η τέλεση του προγραμματισμένου αγώνα της εθνικής ανδρών με το χάντμπολ δεν μπορεί να γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΑΟΚ.
Κατόπιν αυτού, η ΟΧΕ επικοινώνησε με τη ΧΑΝΘ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί ο αγώνας, αλλά, λόγω αδυναμίας από την πλευρά του σωματείου για άμεση απάντηση και εξαιτίας της πίεσης του χρόνου, αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρα 3. Για την αλλαγή έδρας μετά το πρόβλημα που προέκυψε, ήδη έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΟΧΕ εκφράζει τη λύπη της και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα των ανδρών έγινε περιφερόμενος θίασος στην πόλη, στην οποία σε 40 ημέρες θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ των Νέων, ενώ η ΟΧΕ θα πρέπει να απολογηθεί διπλά τόσο στην Παγκόσμια όσο και στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία».
Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα με την Τσεχία θα είναι παρόντες και οι επιθεωρητές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, ενώ η διοργάνωση στο κλειστό του ΠΑΟΚ θα λειτουργούσε ως δοκιμαστική διοργάνωση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου