Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μεγάλη νίκη επί της Τσεχίας, αφήνει κάποιες ελπίδες



Συνεχίζει να ελπίζει ότι θα προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ η εθνική Ελλάδος. Οι παίκτες του Νίκου Μάντζου πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε πέντε αγωνιστικές, με 26-24 επί της Τσεχίας, μίας ομάδας γεμάτης αστέρια, με κορυφαίο τον Φίλιπ Γίχα, κορυφαίο του κόσμου για το 2010!
 Στη Μίκρα, η Ελλάδα με πάθος κατάφερε να πηγαίνει το παιχνίδι στο γκολ μέχρι το φινάλε. Στο τελευταίο τρίλεπτο, η Εθνική έτρεξε ένα επιμέρους 3-0 με γκολ των Μπακαούκα, Σταύρου Παπαδόπουλου και Σεβαστίδη και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.
 Το θετικό αποτέλεσμα πάντως δεν άλλαξε κάτι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση, αφού το εισιτήριο για τη συνέχεια μέσω των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ, το έχει ουσιαστικά χάσει εδώ και αρκετό καιρό, τρέφοντας μόνο μαθηματικές ελπίδες. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια σπουδαία νίκη, που μπορεί να χαρακτηριστεί πύρρειος, καθώς ο Τζούφρας στην αρχή του ματς υπέστη κάκωση στο χέρι και ο Αλβανός στο τέλος διάστρεμμα.

Η αυλαία των προκριματικών θα πέσει το Σάββατο (11/06) με την Ελλάδα να φιλοξενείται στο Τρόντχαϊμ από τη Νορβηγία.
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-6, 11-10 (ημ.), 15-14, 20-20, 26-24.
Ελλάδα: Τσιλιμπάρης, Σεβαστίδης 1, Τζιμούρτος 4, Μαστορογιάννης 1, Σ.Παπαδόπουλος 1, Μπαλωμένος 3, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης, Ευαγγελίδης 2, Τζούφρας, Καφφάτος, Χαλκίδης 2, Αλβανός 4, Μπακαούκας 2, Β.Παπαδόπουλος 6, Κεσίδης.
Τσεχία: Μίρκβα, Νότσαρ 2, Βίτεκ, Πίσκατς, Κιούμπς, Μοτλ, Γίχα 9, Φίλιπ 1, Σόμπολ 1, Π.Χόρακ 2, Γιούρισεκ 3, Στέλικ 1, Χίνεκ, Σκλένακ 5, Ρ. Χόρακ, Στοχλ.

Νίκος Μάντζος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ καθαρή. Δεν κερδίσαμε ούτε από τύχη, ούτε επειδή οι Τσέχοι ήταν τόσο κακοί. Σίγουρα επιθετικά δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και αυτό οφείλεται σε εμάς. Εμείς καταφέραμε να τρέξουμε σε κάποια σημεία του αγώνα. Παρά αυτά που λένε ήταν ένα παιχνίδι πρόκρισης για αυτούς. Και πλέον έχουμε και εμείς λίγες ελπίδες και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Οι παίκτες που μπήκαν στο τέλος έδωσαν φρεσκάδα. Όσο για το ματς στη Νορβηγία, θα ξέρω αργότερα τι σύνθεση θα κατεβάσω. Εξαρτάται και από το αποτέλεσμα που θα φέρει με την Ολλανδία το βράδυ. Όλα είναι ανοικτά. Τώρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι Νίκος Τζούφρας και Αλέξης Αλβανός που τραυματίστηκαν, μάλιστα ο πρώτος αποχώρησε για το νοσοκομείο, με χτύπημα στο χέρι. Μόλις ξέρουμε την κατάσταση που είναι θα κάνουμε τον σχεδιασμό μας, για το παιχνίδι στην Νορβηγία!»
Αλέξης Αλβανός: «Δείξαμε πάθος και ψυχή και πετύχαμε μια ακόμα ιστορική νίκη. Είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που μας είχαν ξεγραμμένους. Δυστυχώς αυτό που μας κρατάει είναι οι προσωπικές μας σχέσεις, διότι δεν έχουμε κίνητρα, ούτε έμμεσους, ούτε άμεσους στόχους. Παίζουμε για εμάς, για όλα έχουμε ζήσει μαζί και τους ευχαριστώ για αυτό. Προσπαθούμε τουλάχιστον. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και ο ελληνικός αθλητισμός, εμείς τουλάχιστον, προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε για την εθνική ομάδα»
Μάρτιν Λιπτακ (προπονητής Τσεχίας): «Θέλω να συγχαρώ τους αντιπάλους μας. Έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν την νίκη. Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον όμιλο.Επίσης οι παίκτες ήταν κουρασμένοι, επειδή είναι τέλος της σεζόν. Έχουμε ακόμα το πάνω χέρι, καθώς έχουμε τον αγώνα με την Ολλανδία το Σάββατο και αν κερδίσουμε θα είμαστε σίγουρα στα τελικά».
Κάτελ Νότσαρ (αρχηγός εθνικής Τσεχίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοι μας έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε χάντμπολ υψηλού επιπέδου. Δεν είμαστε σε καλή ημέρα, αγωνιστικά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου