Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δεν κινείται φύλλο ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Οι παλιοί έμποροι έλεγαν «έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου» κι αυτή ακριβώς η φράση είναι που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αγοράς στο ελληνικό χάντμπολ. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε λήθαργο το μεταγραφικό παζάρι που επισήμως ξεκινάει αύριο.

Η μείωση του μπάτζετ στο Δούκα έκανε αδύνατη την παραμονή του Πέταρ Ζούγιοβιτς στην ομάδα
Στην πλειοψηφία τους οι ομάδες της Α1 Ανδρών έχουν αποφασίσει να ρίξουν τα μπάτζετ σε ποσοστά που κυμαίνονται από 25-50% γνωρίζοντας πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρουν χορηγούς, ενώ και οι ίδιοι οι χρηματοδότες (όπως στην περίπτωση των Βριλησσίων) αδυνατούν να βγάζουν συνέχεια από την τσέπη χωρίς βοήθεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως ονόματα συνεχώς ακούγονται και σενάρια για μετακινήσεις παικτών συζητιούνται σε χαντμπολικά στέκια, αλλά κινήσεις ουσίας δεν υπάρχουν.

Και βέβαια αυτό συμπεριλαμβάνει και την ξένη αγορά, αφού ήδη η πλειοψηφία των παικτών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήδη αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ο Μάρτιν Γιόχανσον άφησε τον Διομήδη (που ήθελε να τον κρατήσει) για να παίξει στη Ρουμανία, ο Πέταρ Ζούγιοβιτς έπειτα από πολυετή θητεία στην Ελλάδα με Πανελλήνιο και Δούκα επέστρεψε στη Σερβία και εξετάζει προτάσεις.

Ο Μίλαν Φίλιτς δεν θα συνεχίσει στα Χανιά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται να υπογράψει με καλά χρήματα στο προηγμένο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Ο Ογκι Κάιγκανιτς είναι δεδομένα αδύνατο να συνεχίσει στα Βριλήσσια -αν δεν υπάρχουν οι βασικοί χρηματοδότες της ομάδας στη διοίκηση- και το συμβόλαιό του είναι εξαιρετικά απίθανο να το αντέξει ελληνική ομάδα αυτήν τη στιγμή.

Ισως η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει να είναι αυτή του Γιαν Κόμινεκ που περιμένει να πάρει το υπόλοιπο των χρημάτων του από τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο ο Τσέχος θα συνεχίσει για τέταρτη χρονιά στο «δικέφαλο» του Βορρά, ενώ, όπως και στην περίπτωση του Κάιγκανιτς, τα χρήματα που παίρνει (και τα οποία αξίζει) δύσκολα θα τα βρει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου