Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έχασε αλλά προκρίθηκε




Την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό όμιλο του EURO 2012 πήρε η Εθνική ομάδα χάντμπολ γυναικών, παρά την ήττα με 27-23 από την ομάδα του Ισραήλ. Η ομάδα του Βέλιμιρ Πένιοβιτς, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, χάρη στη νίκη της Παρασκευής (30-25). 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Εθνική, η οποία με γκολ των Λογδανίδου, Παπανικολάου και Τσάκαλου πήρε το προβάδισμα 3-0 στο έκτο λεπτό. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το Ισραήλ εκμεταλλευόμενο, τις λάθος επιθετικές επιλογές της Εθνικής και τις αργές επιστροφές, με σερί 5-0 ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έφτασε στο 16ο λεπτό να προηγείται με 5-3. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 5-5. Τρία λεπτά κακής αμυντικής λειτουργίας έδωσαν την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να πάρουν αέρα τριών τερμάτων και τελικά να κλείσουν το ημίχρονο με 10-8! 

Από εκεί και μετά η Εθνική δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό που επέβαλαν οι Ισραηλινές και φυσικό επακόλουθο ήταν το 17-13 του τετάρτου δεκαλέπτου. Στο 11ο λεπτό του δευτέρου ημίωρου το Ισραήλ ισοφάρισε τη διαφορά του πρώτου αγώνα με γκολ της Βίκρατ. Το άγχος από εκεί και μετά ήταν φανερό στις προσπάθειες των διεθνών . 

Οι ψυχραιμότερες, Λογδανίδου στην άμυνα και Τσάκαλου, Χρονοπούλου στην επίθεση που σκόραραν από τρία γκολ, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έφεραν τη διαφορά στο ένα γκολ (22-21), δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με την Εθνική να αγκαλιάζει την πρόκριση. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο έσπασαν καρδιές! Τα κορίτσια της Εθνικής επαναπαύτηκαν και παραλίγο να το πληρώσουν, αφού το Ισραήλ με ένα σερί 4-0 έφτασε σε διαφορά πέντε τερμάτων (21-26) που θα οδηγούσε τις δύο ομάδες σε παράταση τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. 

Στο 59ο λεπτό ένα γκολ από τα εννέα μέτρα, της Χρονοπούλου μια καλή άμυνα και ένα ακόμα τέρμα από την Τσάκαλου διαμόρφωσαν το 23-26 που «κλείδωσε» την πρόκριση. 

Το τελικό 23-27 βρήκε τα κορίτσια της Εθνικής να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση μαζί με τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του Ιωνικού. 

Ξεχώρισαν με την απόδοση τους η Τσάκαλου με 9 τέρματα και η Λογδανίδου με 5, ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία της Κόρρα, η οποία με τις αποκρούσεις της κράτησε ζωντανή την Εθνική σε κρίσιμα σημεία. 

Στον δεύτερο όμιλο η Εθνική θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Ρουμανία, Σερβία και Πορτογαλία. 

Τα δεκάλεπτα: 3-2, 5-5, 8-10 (ημίχρονο), 13-17, 21-22, 23-27. 

ΕΛΛΑΔΑ (Β. Πένιοβιτς): Κοντοστεργίου, Κόρρα, Μάστακα, Λογδανίδου 5, Παρασκευαΐδου, Παπάζογλου, Βαφειάδου, Παπανικολάου 1, Χατζηπαρασίδου 1, Χρονοπούλου 4, Παπαδοπούλου, Τσάκαλου 9, Μασμανίδου, Μπαλάφα 3, Κύρκου. 

ΙΣΡΑΗΛ (Σ. Γκιλ): Ρουθ, Ντονάι 5, Ισραέλ, Μπάμπιαν 2, Κοέν , Μπεν Χάρος, Ιτζάκ 5, Σοσάν, Ρόζενσταϊν 3, Πεν Γιόσεφ, Φρέντμαν 2, Βίκρατς 5, Γκρίνμπεργκ, Γκροζόφσκι 5, Ανίνο, Ντας Μπας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου