Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ακρίβεια «ελβετικού ρολογιού» στη Μίκρα

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν την Τετάρτη 29/6 τα test event στις έδρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του χάντμπολ της Θεσσαλονίκη (17-30 Ιουλίου).

Μετά το κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, η εθελοντική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή αγωνιστικού αλλά και όλων των εγκαταστάσεων για Παγκόσμιο πραγματοποίησαν εικονικές δοκιμές του τελετουργικού που προηγούνται και έπονται ενός αγώνα, στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας 3
Το χωρητικότητας 1.100 φιλάθλων «Σπίτι του χάντμπολ», που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Α΄ ομίλου με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων Σλοβενίας, Σερβίας, Γαλλίας, Τυνησίας, Χιλής και Νορβηγίας, το ζητούμενο ήταν η ακρίβεια στους χρόνους, αφού όλα έπρεπε να κυλήσουν ομαλά και με ακρίβεια ρολογιού.

Ιδιαιτερότητα του αθλητικού κέντρου της Μίκρας αποτελεί η προθέρμανση των αθλητών πριν τους αγώνες. Ετσι προβλέφθηκε οι αθλητές του επόμενου αγώνα, να προετοιμάζονται στη Μίκρα 1, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος, αλλά και στην αγωνιστική ετοιμότητα των ομάδων.

Επίσης καθορίστηκαν οι χώροι της συνέντευξης Τύπου και της μικτής ζώνης, ώστε οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. που θα καλύψουν τους αγώνες να συναντήσουν τους αθλητές με την λήξη των αγώνων χωρίς δυσκολία.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση κλιματισμού στο κλειστό, που θα είναι μία σημαντική «κληρονομιά» των αθλούμενων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μιας και τα επίπεδα της θερμοκρασίας στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι πάντα πολύ υψηλά.

Ήταν ένα πρόβλημα που υπήρχε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του γηπέδου (13 Σεπτεμβρίου 2009) τόσο για τους αθλητές, όσο και τους θεατές.

Την Πέμπτη 30/6 ανάλογη εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17:00στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου