Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ελλάδα- Τσεχία αύριο στη Μίκρα



Ελλάδα- Τσεχία αύριο στη Μίκρα











Η προτελευταία πράξη των προκριματικών του Euro 2012 θα παιχτεί αύριο το απόγευμα (18:30- ΕΤ-1) στο «σπίτι του χάντμπολ», την Μίκρα -3- μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας. Στο κίνητρο του να φοράνε οι αθλητές το εθνόσημο, αλλά και του σπουδαίου αντιπάλου, στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του αγώνα που δόθηκε σήμερα στο Μουσείο Αθλητισμού. 


Η Ελλάδα που θα αντιμετωπίσει την ομάδα του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο το 2010, Φίλιπ Γίχα έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, ωστόσο «είναι υποχρέωση όλων όσων βρισκόμαστε στην Εθνική να παίζουμε πάντα για το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι σε αυτή τη φάση έχουμε ασήμαντες ελπίδες για την πρόκριση, αλλά οι διεθνείς έδειξαν διάθεση στις προπονήσεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα είναι ένα τηλεοπτικό παιχνίδι και η εικόνα μας μετράει πολύ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Βεροιώτη τεχνικού, ο οποίος συνέχισε: «Αντιμετωπίζουμε την Εθνική Τσεχίας μία από τις δυνατότερες ομάδες στο άθλημα, που έχει στη σύνθεση της τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Περιμένουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πιστεύω θα κάνουμε καλή εμφάνιση, παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής με το γήπεδο. Πάντως έχουμε δυσανασχετήσει για το γεγονός να μην ξέρουμε μέχρι χθες που θα αγωνιστούμε (το ματς ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Πυλαία, αλλά λόγω του μπάσκετ ΠΑΟΚ- Αρη μεταφέρθηκε) και αυτό δεν ήταν και ότι καλύτερο στην ψυχολογία μας».

«Κανείς δεν παίζει με το ζόρι»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα έπρεπε να καλέσει στην Εθνική παίκτες της Εθνικής Νέων, λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται τον Ιούλιο, ο Νίκος Μάντζος σχολίασε: «Υπήρχε αυτό το σενάριο, αλλά αποφάσισα πως έπρεπε να κατέβει η ομάδα δυναμικά και με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Επίσης είναι δύσκολο και ριψοκίνδυνο για αυτά τα παιδιά να τα βάλουμε απέναντι σε υψηλού επιπέδου ανδρικές ομάδες. Εξάλλου η ομάδα των Νέων πρέπει να δουλεύει μαζί και σε ειδικό πρόγραμμα ενόψει των αγώνων. Είναι για αυτά τα παιδιά ένα μεγάλο κίνητρο αυτή η διοργάνωση. Δεν πρέπει να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη». Αναφορικά με τα «βαριά» ονόματα της Εθνικής από το εξωτερικό που δεν κλήθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Είναι ώριμοι αθλητές πλέον και υπάρχει επικοινωνία μαζί τους πριν τις κλήσεις. Πάντα υπάρχει λόγος που κάποιος παίκτης δεν καλείται. Εξάλλου έχουμε ξαναπεί πως κανείς δεν παίζει με το ζόρι. Οι παίκτες που θα παίξουν αύριο έχουν διάθεση και όρεξη. Ουσιαστικά είναι σχεδόν η ίδια ομάδα που έπαιξε το Μάρτιο τα 2 παιχνίδια με την Ολλανδία».

Παπαδόπουλος: «Ψάχνουμε την διάκριση μέσω της Εθνικής»

Απο πλευράς των παικτών το παρόν έδωσε ο αριστερός εξτρέμ Βύρωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος σχολίασε:

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες πρόκρισης, αλλά για εμάς το παιχνίδι είναι σοβαρό όπως όλα με την Εθνική. Θα θέλαμε να είναι ένα ματς- πρόκρισης, αλλά δυστυχώς η διαφορά των 12 γκολ με την οποία χάσαμε στην Τσεχία δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα νέα παιδιά που ακολουθούν από πίσω. Για πολλούς παίκτες της Εθνικής ηλικίας 23, 24, 25 αυτά τα ματς είναι ευκαιρίες για διάκριση και είναι σημαντικό που παίζουμε δίπλα σε έμπειρους αθλητές, που αποτέλεσαν το 2004-2005 την καλύτερη και πιο ταλαντούχα φουρνιά του αθλήματος».

Σταυρακάκης: «Η Θεσσαλονίκη στηρίζει το χάντμπολ»

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Σταυρακάκης από την πλευρά του επεσήμανε: «Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε ξανά σε μία πόλη που αγαπάει έμπρακτα το χάντμπολ. Πιστεύω ότι παρά την ξαφνική αλλαγή της έδρας ο κόσμος θα στηρίξει την Εθνική και θα την βοηθήσει να φτάσει στην νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο».

*Οι εκπρόσωποι της Τσεχίας δεν πρόλαβαν να παρευρεθούν στην συνέντευξη τύπου λόγω της μικρής καθυστέρησης που είχε το αεροπλάνο τους.

Ψάχνει το θαύμα

Ένα είναι το μοναδικό σενάριο που δίνει στην Εθνική μας την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την οποία παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Για να συμβεί αυτό αφενός μεν πρέπει η Ελλάδα να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα ματς με Τσεχία και Νορβηγία (εκτός) και μία εκ των δύο ομάδων να ηττηθεί από την Ολλανδία την 5η ή την 6η αγωνιστική.



Η Βαθμολογία

6ος όμιλος (σε 4 ματς)

1.Τσεχία 6

2. Νορβηγία 6

3. Ελλάδα 3

4. Ολλανδία 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου