Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ιστορική συμμετοχή του Αμύντα στην Ευρώπη

Συντάκτης: Onsports Team
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και ολόκληρου του νομού, ο Αμύντας παίζει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Τσάλεντζ Καπ ΧάντμπολΓυναικών (φάση των «32»).
Ο Αμύντας θα υποδεχθεί σε δύο αναμετρήσεις το Σάββατο (22/11, 20:30) και την Κυριακή (23/11, 19:00) τη Χολόν από το Ισραήλ. Κάποιες από τις αθλήτριες της Χολόν μάλιστα είναι γνωστές στο ελληνικό κοινό, αφού είναι διεθνείς και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την Εθνική Γυναικών τον Μάρτιο στο τουρνουά Τσάλεντζ Τρόφι στη Λάρισα, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στα πέναλτι από το Ισραήλ.
Κορυφαία παίκτρια είναι η Σιρ Βίκρατ που σε εκείνο το ματς είχε σημειώσει 9 τέρματα και συνολικά 38 στη διοργάνωση, όπου και αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ.
«Είναι μια γιορτή για την ομάδα μας και την πόλη. Είναι γνωστό ότι η περιοχή μας γέννησε το χάντμπολ και ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει το άθλημα. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από τον νομό Φλώρινας συμμετέχει στην Ευρώπη. Για την αντίπαλο μας ξέρουμε ότι τέσσερις παίκτριες παίζουν στην Εθνική Ισραήλ και πως είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που βασίζεται περισσότερο στην δύναμη και λιγότερη στην τακτική. Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν φοβόμαστε», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του Αμύντα, Νίκος Γιώσκος και συνέχισε αναφορικά με τις ελπίδες πρόκρισης:
«Λόγω των γεγονότων στο Ισραήλ, το πιθανότερο ήταν η Χολόν να υποχρεωνόταν να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της σε ουδέτερη έδρα, οπότε δέχθηκαν την πρόταση που τους κάναμε και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στο Αμύνταιο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα γιορτινό κλίμα αυτές τις ημέρες. Είναι πλεονέκτημα ότι και τα δύο ματς γίνονται στην Ελλάδα, αλλά αυτό μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου