Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρώτος στόχος του Γ.Σ. Χανίων να παίξουν οι νεαροί αθλητές

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/
Γράφει: Γιώργος Σταυριανουδάκης 
 

 

 
Με διαφορετική φιλοσοφία πορεύεται ο Γ.Σ. Χανίων στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ ανδρών, αφού πριν ακόμη αρχίσει η σεζόν αποφασίστηκε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη ανανέωση και να μην μπει στόχος η παραμονή, αλλά το να δοθεί προτεραιότητα στα πολλά νέα παιδιά που έχει στο ρόστερ του και σίγουρα αποτελούν το μέλλον της ομάδας.
Βέβαια, μπορεί η φιλοσοφία να άλλαξε φέτος, όμως δυστυχώς κάποια… περυσινά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και βέβαια το κυριότερο είναι το οικονομικό, στο οποίο ο σύλλογος δεν έχει μέχρι τώρα υποστήριξη, η οποία θα επέτρεπε την εφαρμογή των προαναφερομένων και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εχοντας ήδη διεξαχθεί η 4η αγωνιστική, έχει κάνει δύο ταξίδια στην Αθήνα, με την πρώτη αποστολή να είναι 10μελής και τη δεύτερη 8μελής, σε μια προσπάθεια να υπάρξει το μικρότερο δυνατόν κόστος στις μετακινήσεις. Συνολικά, τη φετινή σεζόν στο πρόγραμμα υπάρχουν οκτώ ταξίδια, δηλαδή όσα και πέρυσι, οπότε είχε αποχωρήσει πολύ νωρίς η Ακαδημία Πατρών, όμως είχε κάνει μόνον έξι, αφού δεν είχε πάει στη Νίκαια για τον αγώνα με τον Αρη, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν παραιτήθηκε το γηπεδούχο -και ήδη υποβιβασμένο- Καματερό. Φέτος οι ομάδες είναι ξανά εννέα, αφού τελικά δεν καλύφθηκε η θέση που έμεινε κενή από την αποχώρηση του Πήγασου Αιγίου, αλλά υπάρχει ένα πιο μακρινό ταξίδι, μιας και θα χρειαστεί η ομάδα να πάει μέχρι τον Βόλο. Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί μέχρι τώρα ο Γ.Σ. Χανίων να μην έχει βαθμολογική συγκομιδή και να έχει γνωρίσει δύο ήττες με διψήφια διαφορά, όμως αυτά δεν έχουν επηρεάσει, δεν υπάρχει απογοήτευση. Η συμμετοχή στις προπονήσεις είναι μεγάλη και εφόσον βρεθεί λύση στο οικονομικό, όλοι είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν μέχρι το τέλος για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αλλωστε η ομάδα είναι συνηθισμένη να “δένει” μέσα από τα επίσημα παιχνίδια, αφού δεν υπάρχει… η πολυτέλεια των φιλικών και είναι λογικό ότι όσο περνάει ο χρόνος, από τη στιγμή που οι παίκτες θα δίνουν το “παρών” στις προπονήσεις, η απόδοση θα βελτιώνεται. Στο δισέλιδο υπάρχει μια σύντομη παρουσίαση του ρόστερ του Γ.Σ. Χανίων και ορισμένα άλλα στοιχεία σχετικά με το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής ανδρών, όπως επίσης η άποψη του προπονητή της ομάδας και τριών νεαρών παικτών, για τη φετινή πορεία του συλλόγου στην πανελλήνια διοργάνωση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ «Πιστεύω ότι το ιδανικό σενάριο για τη φετινή ομάδα θα είναι να πάρουν εμπειρίες οι μικροί και αυτό να συνοδευτεί με παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατον και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Το να παίζουμε “κόντρα” σε ομάδες με δυνατούς και έμπειρους παίκτες, όπως π.χ. ήταν ο Έσπερος Καλλιθέας, σίγουρα ωφελεί εμάς τους νεαρούς, όμως όπως και να το κάνουμε είναι ένα πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε προετοιμαστεί όπως απαιτείται για κάτι τέτοιο, αφού τα τελευταία χρόνια είμαστε η μοναδική ομάδα στα Χανιά, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για φιλικά παιχνίδια». • Γεννήθηκε στις 9-11-1999 παίζει χάντμπολ εδώ και 4 χρόνια, ενώ ήταν και πέρυσι μέλος της ομάδας που αγωνιζόταν στην Α2, έχοντας αρκετές συμμετοχές και γκολ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ «Έχοντας παίξει στα δυο εντός έδρας παιχνίδια, μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, δεν έχουμε ξεκινήσει καλά. Ομως πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες για πολύ καλύτερες εμφανίσεις και αισιοδοξώ ότι αυτές θα έρθουν στην πορεία, παιχνίδι με παιχνίδι. Συμφωνώ ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η παραμονή στην κατηγορία, αλλά θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να το πετύχουμε και αν τα καταφέρουμε θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι φέτος παίζουν περισσότερο χρόνο οι μικροί θεωρώ ότι μόνο θετικές υπηρεσίες προσφέρει στον σύλλογο και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του». • Γεννήθηκε στις 5-1-1998, ασχολείται με το χάντμπολ εδώ και 4 χρόνια, ενώ και αυτός αγωνίστηκε και σκόραρε πέρυσι σε αγώνες της Α2.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΔΑΚΗΣ: «Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η σεζόν που διανύουμε θα είναι η πιο δύσκολη από κάθε άλλη στη μέχρι τώρα παρουσία του συλλόγου, από κάθε άποψη. Βέβαια από αγωνιστικής πλευράς δεν αγχωνόμαστε, το έχουμε ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι δεν μας απασχολεί η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί. Αν έρθει καλώς, όμως αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα στεναχωρεθούμε, αφού πρώτος μας στόχος είναι να παίξουν φέτος οι νεαροί αθλητές που έχουμε στο ρόστερ μας. Δηλαδή παιδιά από 15 μέχρι 19 ετών θα “τραβήξουν κουπί” σε μια δύσκολη κατηγορία και θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες εμπειρίες ώστε αν τελικά πέσουμε, η ομάδα να είναι έτοιμη αγωνιστικά να επανέλθει, μετά από ένα χρόνο, στην Α2. Ομως το οικονομικό παραμένει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς μέχρι τώρα, εκτός από την ΑΝΕΚ Lines, που μας κάνει έκπτωση 50% στα εισιτήρια, κανένας άλλος φορέας, χορηγός ή παράγοντας από τα Χανιά δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον, ούτε βέβαια η ομοσπονδία μας. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, θέλουμε να έχουμε μια γενικότερα ευπρεπή παρουσία στη διοργάνωση, όμως οι οικονομικές δυσκολίες ακόμη και τώρα δεν το επιτρέπουν. Ετσι, προκειμένου να μειώσουμε όσο γίνεται τα έξοδα, οι μέχρι τώρα αποστολές για τα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν ολιγομελείς, αποτελούμενες μόνον από παίκτες και φοβάμαι θα συνεχίσουν έτσι όσο διάστημα αντέξουμε. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό του ΟΦΗ, τον γνωστό ορθοπεδικό Γιώργο Στεφανουδάκη, τον οποίο γνωρίζει ο Βασίλης Βεζονιαράκης, ένας καθηγητής Φυσικής Αγωγής που είναι εδώ και λίγο καιρό στην ομάδα ως συνεργάτης του Στέλιου Ντουνιαδάκη στα μικρά τμήματα, του μίλησε για τον Γ.Σ. Χανίων και ο άνθρωπος αυτός, χωρίς επαναλαμβάνω να έχουμε καμιά σχέση, μας έδωσε ένα σεβαστό ποσόν. Η μέχρι τώρα παρουσία μας μέσα στο τερέν είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα. Χωρίς φιλικά και με νεαρούς στη σύνθεσή μας δείχνουμε βελτίωση, παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο καλή. Όμως επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή στην Α2. Αν ήταν, θα μπορούσαμε σε 4 συγκεκριμένα παιχνίδια να κάνουμε… επιστράτευση, να έρθουν να παίξουν οι μεγάλοι και έμπειροι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ και με τον τρόπο αυτό, λογικά, θα εξασφαλίζαμε τη σωτηρία μας. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι παρά το γενικότερο όχι καλό οικονομικό και αγωνιστικό κλίμα, η ομάδα παραμένει “δεμένη”, κάτι που φαίνεται και από τη μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις, γεγονός σίγουρα πολύ θετικό. Ακόμη, να προσθέσω ότι συνεχίζεται η δουλειά στα τμήματα υποδομής, όπου την ευθύνη στους παμπαίδες έχει ο Στέλιος Ντουνιαδάκης και στα μίνι ο Ευτύχης Χλωράκης». • Γεννήθηκε στις 11/12/1975 και έχει παίξει χάντμπολ σε όλες τις χανιώτικες ομάδες που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο. Ως προπονητής ασχολείται από το 2004, αρχικά στον Κύδωνα (κατακτώντας τον τίτλο στην Α2 τη σεζόν 2008-9, ο οποίος έφερε την άνοδο στην Α1 Εθνική), ενώ από το 2010 είναι στον Γ.Σ. Χανίων, του οποίου και αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
ΕΡΝΕΣΤΟ ΣΟΚΟΛΙ «Μπορεί η παρουσία της ομάδας μας στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν να μην είναι και τόσο καλή, όμως είμαι σίγουρος ότι με συλλογική προσπάθεια είμαστε σε θέση στη συνέχεια να τα πάμε πολύ καλύτερα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο Γ.Σ. Χανίων διαθέτει στο δυναμικό του πολλά παιδιά με ταλέντο, που έχουν μάθει αρκετά πράγματα παρακολουθώντας, αλλά και κάνοντας προπόνηση με τους έμπειρους παίκτες της. Αυτά εφαρμόζουμε τώρα και βέβαια χρειάζεται υπομονή και να αποκτήσουμε περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες, ώστε ανεξαρτήτως του τι θα γίνει τελικά φέτος, σε λίγα χρόνια να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία». • Γεννήθηκε στις 25-4-1996, παίζει χάντμπολ περίπου 6 χρόνια, ενώ έχει επίσημα παιχνίδια με τον Γ.Σ. Χανίων από τη σεζόν 2012-13, οπότε αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.
Η προκήρυξη
• Θα ισχύσει ίδιο με αυτό της περυσινής αγωνιστικής περιόδου σύστημα διεξαγωγής. Δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του β” γύρου (18η αγωνιστική), οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους δυο ομίλους (πρωταθλήτριες) θα πάρουν την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών περιόδου 2015-16. Οσον αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (9η και 10η) σε κάθε όμιλο θα “πέσουν” στη Β” Εθνική κατηγορία. Βέβαια, από τον Α” όμιλο, όπου μετέχει ο Γ.Σ. Χανίων, έχει ήδη υποβιβαστεί ο Πήγασος, οπότε θα “πέσει” ακόμη μια ομάδα. Όμως σε περίπτωση που τη σεζόν 2014-15 οι 2 υποβιβαζόμενες ομάδες της Α1 ανήκουν γεωγραφικά στον ίδιο όμιλο, τότε εκτός από τις 2 τελευταίες ομάδες του ομίλου αυτού, θα υποβιβαστεί στην Β” Εθνική και η αμέσως χειρότερη, δηλαδή η 8η. • Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα το λιγότερο 12 αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στον πάγκο, ενώ προαιρετικά μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 16 αθλητές. Εφόσον ο αριθμός των αθλητών φτάσει τους 16 τότε και μόνο τότε οι δύο εξ’ αυτών πρέπει να είναι γεννηθέντες από 1/1/1994 και νεότεροι. Ομάδα που θα παρουσιαστεί με λιγότερους από 12 παίκτες, σε τρεις αγώνες, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ. Στην κατηγορία επιτρέπεται η συμμετοχή απεριόριστου αριθμού αθλητών κατηγορίας παίδων (γεννηθέντες 1998-1999), ενώ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών κατηγορίας παμπαίδων (παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2000 και αργότερα). • Για όλα τα σωματεία της Α2 ανδρών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα ή εφήβων ή παίδων ή παμπαίδων. Σε αυτά που δεν θα συμμετάσχουν σε μία από τις άνω κατηγορίες την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-16) και με την έναρξη του πρωταθλήματος που μετέχουν, η βαθμολογία τους θα είναι μείον 1 βαθμός. Επίσης τα σωματεία της Α2 Ανδρών υποχρεούνται να συμμετάσχουν και στο πρωτάθλημα μίνι αγοριών. Όσα δεν θα εφαρμόσουν αυτή τη διάταξη την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-20) και με την έναρξη του πρωταθλήματος που μετέχουν, η βαθμολογία τους θα είναι μείον 2 βαθμοί. Σε περίπτωση που σωματείο της Α2 ανδρών δηλώσει συμμετοχή σε ένα μόνο από τα ανωτέρω αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τελικά δεν συμμετάσχει σε αυτο ή αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αυτού ή μηδενιστεί δύο φορές λόγω της μη εμφάνισής του σε αγώνα, τότε ισχύουν οι ανωτέρω κυρώσεις.
Το πρόγραμμα 1η αγωνιστική:
Με Ολυμπιακό Κερατσινίου (Μέσα) 26-35. 2η αγωνιστική: Με Βριλήσσια (Έξω) 33-13. 3η αγωνιστική: Με Έσπερο Καλλιθέας (Μ) 17-25. 4η αγωνιστική: Με Άρη Νίκαιας (Ε) 30-20. 5η αγωνιστική 15/11: Με Αγριά Βόλου/Κένταυρος (Μ). 6η αγωνιστική 22/11: Ρεπό. 7η αγωνιστική 29/11: Με Κορωπί (Μ). 8η αγωνιστική 6/12: Με Ιωνικό Ν.Φ. (Μ). 9η αγωνιστική 12/12: Με Πανελλήνιο (Ε). Στον β” γύρο (που θα αρχίσει το 2015, ενώ προβλέπεται διακοπή ενός μηνός μετά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου) οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αντίστροφες έδρες, στις 17, 24 και 31/1, 7/2, 7, 14, 21 και 28/3, 4/4. • Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές που έχουν ήδη διεξαχθεί, αναγράφεται και το σκορ.
Στο ρόστερ του Γ.Σ. Χανίων, μεταξύ άλλων, ανήκουν και οι: Κοκολοδημητράκης Στέφανος (1978-ίντερ και πλέι μέικερ), Ξανθουδάκης Στέφανος (1981-εξτρέμ), Φαλτσέτας Κυριάκος (1989-εξτρέμ) Σταμπουλής Γιώργος (1981-εξτρέμ), Σαμαράς Γιώργος (1997-τερματοφύλακας), Μαλεφάκης Μιχάλης (1989-τερματοφύλακας), Μελιόπουλος Σπύρος (1984-πλέι μέικερ), Ανδρεάδης Δημήτρης (1997-πίβοτ), Αποστόλου Δήμος (1997-εξτρέμ), Ταζές Κώστας (1998-τερματοφύλακας), Κισκήρας Θόδωρας (1999), Πατασούρι Θέμης (1998), Παιδαράκης Μανούσος (1982), Παντελάκης Κώστας (1997).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου