Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Προχωράμε με σταθερά βήματα, δεν "πετάμε"»

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Στο γεγονός πως η πρόκριση του Αμύντα στους «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών χάντμπολ γυναικών δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την ομάδα για τη συνέχεια, στάθηκε ο Νίκος Γιώσκος.
 
(Photo: Actionimages)Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Play Ball» και στους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, τόνισε πως η πρόκριση έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους κατοίκους της περιοχής και πως έχουν βάλει κάποιους στόχους για τη συνέχεια, πως η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει και θα έχει καλή παρουσία, ενώ θεωρεί πως η είναι καλή επιλογή για την Εθνική να δίνει στο Αμύνταιο τα εντός έδρας ματς της.
Αναλυτικά:
Για την πρόκριση: «Για μια μικρή τοπική κοινωνία, αυτό που καταφέραμε δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είναι γνωστό πως το Αμύνταιο είναι η γενέτειρα του χάντμπολ. Εκεί παίχτηκε το πρώτο παιχνίδι, εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα. Ξεκίνησε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της ομάδας, βάλαμε κάποιους στόχους. Όχι μόνο είναι η πρώτη μας ευρωπαϊκή παρουσία. Είναι η πρώτη μας χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο, αλλά και αναγνώριση στο όνομα του συλλόγου. Όλοι οι κόποι και η προσπάθεια ανταμείφτηκαν».
Τι να περιμένουμε από τον Αμύντα: «Δεν είμαστε ‘αιθεροβάμονες’. Οι κουβέντες έχουν ξεκινήσει ήδη για τη συνέχεια, όμως θέλουμε να κρατάμε ‘χαμηλά τον πήχη’. Να περνάμε καλά μ’ αυτό που κάνουμε και να προχωράμε με σταθερά βήματα, να μην ‘πετάμε’. Μας ευχαρίστησε ότι καταφέραμε την πρόκριση στους “16”. Η ομάδα είναι φτιαγμένη να ‘πολεμάει’ κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όμως έχει φύγει το περισσότερο και μεγαλύτερο άγχος. Ό,τι καλύτερο γίνει είναι καλοδεχούμενο. Μακριά από μας μεγάλες σκέψεις, πρέπει να στοχεύουμε μόνο στο να έχουμε καλή παρουσία. Δεν θα είμαστε ‘πυροτέχνημα’, θέλουμε να προχωράμε με σταθερά βήματα.
Για την πιθανότητα η Εθνική Γυναικών να χρησιμοποιεί ως έδρα το Αμύνταιο: «Καλοδεχούμενη η Εθνική στο Αμύνταιο. Παρακολούθησα χθες την προπόνηση, περιμένουμε με ανυπομονησία και τα παιχνίδια. Είναι τιμή για την περιοχή μας. Μακάρι να μείνει εδώ ως έδρα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλη που να μαζεύει τόσο κόσμο που ξέρει χάντμπολ. Δεν έρχονται επειδή στήθηκε ένα πανηγυράκι, αλλά επειδή γνωρίζουν το άθλημα και στηρίζουν την προσπάθεια. Όλοι βοηθάνε για να μείνει το άθλημα εδώ. Ο Αμύντας ‘έσπειρε’ πριν από χρόνια και ήρθε η ώρα με σωστή οργάνωση να ‘θερίσει»’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου