Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Α. Κόγκας: Θέλουμε τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις για τη νεολαία της Πάτρας

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Στο handball.gr μίλησε ο Πρόεδρος της Ορμής Loux κ. Ανδρέας Κόγκας, σχετικά με την πρόταση του προς την ΟΧΕ, για την ανάληψη της διοργάνωση των 3 μεγάλων events, στην πόλη της Πάτρας.
- Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να διεκδικήσετε, όχι μια, αλλά ένα πακέτο 3 διοργανώσεων της ΟΧΕ και μάλιστα σε επίπεδο ανδρών;
Αποφασίσαμε να προτείνουμε στην Ο.Χ.Ε. να αναλάβουμε την διοργάνωση τριών (3) μεγάλων αθλητικών γεγονότων, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πατρινούς φιλάθλους και στην αθλητική νεολαία της Πάτρας γενικότερα, να απολαύσουν handball υψηλής ποιότητας, κάτι που τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει συμβεί, σε επίπεδο Ανδρών. Εξαίρεση φυσικά ο μεγάλος τελικός Α.Ε.Κ.- Π.Α.Ο.Κ. που έγινε πριν από 2 χρόνια στο «ΤΟΦΑΛΟΣ», αλλά δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν παρά ελάχιστοι πατρινοί, λόγω απαγόρευσης της Αστυνομίας.- Ποιες διοργανώσεις διεκδικείτε;
Η Πάτρα διαθέτει πληρέστατες αθλητικές εγκαταστάσεις, με κορυφαίο το Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ» που μπορεί να φιλοξενήσει 5.000 θεατές. Ζητάμε λοιπόν να γίνουν στην Πάτρα
- Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών
- Η μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών με τα Σκόπια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ.
- Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων, καθώς σε επίπεδο αγοριών ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση στην Πάτρα.
Τρία αθλητικά ραντεβού που θα δώσουν νέα ώθηση στο άθλημα στην πόλη μας, κυρίως σε επίπεδο ανδρών, καθώς σε επίπεδο γυναικών η ομάδα μας έχει προσφέρει άπειρες συγκινήσεις τα τελευταία 14 χρόνια. Θέλω να αναφέρω επίσης ότι υπήρχε πρόθεση και για την ανάληψη της διοργάνωσης του αγώνα με τη Βοσνία, ο οποίος τελικά ανατέθηκε στη Θεσσαλονίκη.
- Μα ένα τόσο μεγάλο πακέτο διοργανώσεων, εφόσον σας ανατεθεί, απαιτεί μεγάλη χρηματοδότηση. Έχουν βρεθεί οι πόροι;
Οι βασικοί χορηγοί της ομάδας μας και κυρίως η Βιομηχανία ΛΟΥΞ έχουν χρηματοδοτήσει διοργανώσεις/δραστηριότητες της ΟΧΕ, με ποσό που ξεπερνά τις 80.000€. Θυμίζω ενδεικτικά:
- Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων 2011
- Προκριματικό γύρο Εθνικής Γυναικών (Ισπανία-Σερβία)
- Προετοιμασίες Εθνικής Γυναικών (3 φορές) κ Νεανίδων
- Προετοιμασία Εθνικής Ανδρών
- Final Four Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών
- Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, Α.Ε.Κ.- Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος, οργανωτικά, που έχει γίνει στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης για το άθλημά μας.
- Φιλανθρωπικά Τουρνουά (2 φόρες) με τη συμμετοχή των, Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Τυνησίας.
- Δύο φάσεις πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων –ημιτελική κ τελική-, οι οποίες επίσης ξεπέρασαν οργανωτικά, κατά γενική ομολογία, κάθε προηγούμενη.
- Το πρωτάθλημα παμπαίδων πως προέκυψε μέσα στις διοργανώσεις που ζητάτε;
Ήρθε καιρός να διοργανώσουμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, συμμετέχοντας για πρώτη φορά με την ομάδα μας. Σε οργανωτικό επίπεδο θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός για την Πάτρα, με πολλές εκπλήξεις σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στις τελετές έναρξης και λήξης. Θα διεξαχθεί σε 3 γήπεδα, στο «ΤΟΦΑΛΟΣ», στο «ΚΟΥΚΟΥΛΙ» και στο Πανεπιστημιακό. Ήδη είμαστε σε επαφές με συλλόγους του εξωτερικού και μέχρι στιγμής πέντε ομάδες έχουν εκφράσει θετική πρόθεση για να συμμετέχουν.
- Είναι πλέον εμφανές ότι η Loux Πάτρας κάνει μια στροφή στο ανδρικό χάντμπολ. Μπορείτε να μας δώσετε κάποια είδηση σχετικά με τα σχέδια σας για την επόμενη χρονιά;
Θέλουμε να γίνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, καθώς όπως γνωρίζετε, υπήρξαν στην πόλη μας ιστορικές ανδρικές ομάδας οι οποίες χάθηκαν μέσα στο χρόνο, αλλά σε επίπεδο αγοριών κάνουν μία νέα προσπάθεια, η Ακαδημία των Σπορ, κυρίως, αλλά και οι Ελπίδες Πάτρας και φυσικά η ομάδα μας. Διεργασίες είναι σε εξέλιξη ώστε η Πάτρα να αποκτήσει σύντομα έναν ισχυρό εκπρόσωπο στο ανδρικό χάρτη δίνοντας έμφαση στα νέα παιδιά της περιοχής μας και όχι μόνο.
- Πως έχετε φανταστεί τις διοργανώσεις και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος;
Το βασικό σλόγκαν και των τριών αθλητικών γεγονότων θα είναι ΠΑΘΟΣ- ΘΕΑΜΑ- ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
καθώς και τα τρία αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις. Περισσότερα θα πούμε εφόσον μας ανατεθούν και επίσημα και οι τρεις διοργανώσεις, τις οποίες διευκρινίζω ότι ζητάμε πακέτο και ΟΧΙ αποσπασματικά. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα που το Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. πρέπει να τολμήσει, να δει το άθλημα σε επίπεδο marketing, να «ανοιχτεί» σε επικοινωνιακό επίπεδο. Τώρα που οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες, η επικοινωνιακή εικόνα του αθλήματος σε συνδυασμό με την οργανωτική και αναπτυξιακή δράση θα δώσουν την ώθηση που λείπει από το handball στην χώρα μας.
- Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας.
Κι εγώ σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου