Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οριστικοποιήθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές στο Βριληττός

Εκ του γραφείου Τύπου
vrilittospressoffice@gmail.com
vrilittoshandball@gmail.com
www.vrilittos.gr

 
Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοινώνει τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που ολοκληρώνουν το «ταμπλό» των ελληνικών συμμετοχών του 2ου διεθνούς τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-16 Απριλίου στη Βέροια με την στήριξη της ΟΧΕ και του Δήμου Βέροιας.
Ο Πανιώνιος, οι Κωνσταντινουπολίτες Πυλαίας, η Δράμα 1986 και ο Φαίακας Κέρκυρας είναι οι τέσσερις ομάδες που οριστικοποίησαν την συμμετοχή τους και μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας, τον 
ΠΑΟΚ, τον ΕΣΝ Βριλησσίων και τον Φοίβο Συκεών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον μεγάλο θεσμό. Συνολικά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» θα πάρουν μέρος 8 ελληνικές ομάδες από 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και 8 ομάδες από το εξωτερικό με τις Παρτίζαν, Κροάσια Ζάγκρεμπ και Νόβι Βελιγραδίου να έχουν γίνει ήδη γνωστές.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες 5 ξένες ομάδες που θα δώσουν το παρόν στην μεγάλη γιορτή των αναπτυξιακών ηλικιών του ελληνικού χάντμπολ.

Παράδοση στο άθλημα
Οι Κωνσταντινουπολίτες αν και έχουν μόλις 5 χρόνια ζωής στο χάντμπολ εξελίσσονται σε μία μεγάλη δύναμη στις αναπτυξιακές ηλικίες, αφού έχουν προλάβει να κατακτήσουν ήδη 6 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιών. Πέρσι κατέκτησαν το Παμπαιδικό στο Άργος, ενώ έχουν στη συλλογή τους ένα ακόμα χρυσό σε Παμπαιδικό, 2 ασημένια μετάλλια σε Μίνι αγόρια και ένα χρυσό, ένα ασημένιο σε μίνι κορίτσια.
Ο Φαίακας είναι μια παραδοσιακή ομάδα του αθλήματος που τα τμήματα υποδομής του έχουν αναδείξει μεγάλους αθλητές όπως οι Κώστας Τσιλιμπάρης, Αλέξανδρος Βασιλάκης, Νίκος Ριγανάς, Γιώργος Γεωργιάδης, Διονύσης Γεωργιάδης, Ευγένιος Κουλούρης κ.α.
Πριν δύο χρόνια στα μίνι αγόρια είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.
Η ομάδα της Δράμας 1986 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο ως μίνι αγόρια στον Βόλο πριν δύο χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αξιοσημείωτη παρουσία στις τελικές φάσεις μικρών ηλικιών. Μεγάλη προσπάθεια κάνει και ο Πανιώνιος που πέρσι στην Λάρισα ήταν 6ος στα μίνι αγόρια και αποτελεί ένα ιστορικό σωματείο για το χάντμπολ.
Οι προπονητές των ομάδων δήλωσαν:
«Κέρδος για εμάς»
Παναγιώτης Γούσιος (Κωνσταντινουπολίτες): «Θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή. Είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια από την περσινή διοργάνωση. Τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά θα είναι ένα κέρδος για εμάς».
«Βοηθάει στην προσωπικότητα των παιδιών»
Γιώργος Καρασαβίδης (Πανιώνιος): «Το σημαντικό στην ανάπτυξη είναι η ολοκλήρωση των προσωπικοτήτων των παιδιών. Η επαφή με αθλητές από άλλες χώρες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του τουρνουά. Αγωνιστικά επίσης είναι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» μας προσφέρει αυτές τις εμπειρίες που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σε αυτές τις ηλικίες».
«Τιμή η συμμετοχή μας»
Θόδωρος Τογανίδης (Δράμα 1986): «Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο μας που θα συμμετέχουμε σε ένα τουρνουά υψηλότατου επιπέδου. Από τα υψηλά επίπεδα οργάνωσης και από τις συμμετέχουσες ομάδες φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι μία δράση που αφήνει πολλά στην ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ. Εμείς σαν Δράμα 1986, στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καλή επιτυχία στους διοργανωτές».
«Διαρκής προβολή»
Σπύρος Παγιάτης (Φαίακας Κέρκυρας): «Από το 1ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είχαμε την επιθυμία να συμμετέχουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εγώ το παρακολούθησα σαν προπονητής, λόγω και του διεθνούς σεμιναρίου. Επίσης υπάρχει μια διαρκής προβολή του τουρνουά και μία συνέχεια που είναι πολύ σημαντική για κάθε σωματείο που δίνει το παρόν. Αυτή την φορά πιάσαμε την ευκαιρία και θα συμμετέχουμε και εμείς. Περιμένω ακόμα υψηλότερο επίπεδο από πέρσι και σίγουρα πολύ πιο δυνατό από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου