Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

“Αντίπαλος” του Γ.Σ. Χανίων στον β’ γύρο και το οικονομικό

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr
Γράφει: Γιώργος Σταυριανουδάκης 
 
Mε καθυστέρηση -λόγω της αποχής των διαιτητών- σχεδόν ενός μηνός ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος στο πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2 ανδρών και μετά από 9 αγωνιστικές ο Γ.Σ. Χανίων βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, έχοντας απολογισμό 4 νίκες – 5 ήττες, δηλαδή η συγκομιδή του είναι 8β. Σίγουρα οι αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχει δείξει μέχρι τώρα, στην πρώτη της παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία, στηριζόμενη σ’ ένα κράμα έμψυχου υλικού, δηλαδή αρκετών έμπειρων, αλλά και πολλών νεαρών ταλαντούχων παικτών.
Πάντως αυτό που “καίει” τους υπεύθυνους του συλλόγου δεν είναι η παραμονή, την οποία θεωρούν δεδομένη, ούτε η εικόνα που δείχνει στο παρκέ, αφού υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτήν, αλλά το οικονομικό.
Τον περασμένο Νοέμβριο, στη παρουσία της νεοφώτιστης στην κατηγορία Χανιώτικης ομάδας, είχε αναφερθεί ότι η πορεία της στο πρωτάθλημα δεν θα ήταν συνάρτηση της αγωνιστικής της κατάστασης, αλλά της οικονομικής, με χαρακτηριστική τη δήλωση ότι «…αν δεν έχουμε υποστήριξη, με τα υπάρχοντα χρήματα στο ταμείο μας θ’ αντέξουμε μέχρι τα Χριστούγεννα».
Οι γιορτές, έχουν περάσει προ πολλού, όμως όπως προαναφέρουμε, ουσιαστικά οι αγώνες πήγαν πίσω περίπου ένα μήνα, οπότε τα δύσκολα για την ομάδα είναι… προ των πυλών.
Γι’ αυτό το σίγουρα πολύ σημαντικό και καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος θέμα, αλλά και για την αγωνιστική εικόνα του Γ.Σ. Χανίων, μας μίλησε ο προπονητής και όχι μόνο, Δημήτρης Πουλιδάκης, ενώ τον απολογισμό του α’ γύρου μας έκαναν και πέντε από τους παίκτες της ομάδας.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΚΟΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
«Στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, να εντάξουμε στον ρυθμό της ομάδας τα πολλά νέα παιδιά που έχει και τελικά να έχουμε μια καλή θέση στη βαθμολογική κατάταξη. Ο απολογισμός του α’ γύρου δεν είναι αυτός που θα έπρεπε, μπορούσαμε πολύ καλύτερα, όμως είναι σημαντικό το γεγονός ότι ήδη οι μικροί αφομοιώνουν αυτά που ζητάει ο προπονητής και η ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα στον β’ γύρο.
Αυτό που θεωρώ σίγουρο και έχοντας δει τις άλλες ομάδες του ομίλου, είναι ότι δεν τίθεται θέμα παραμονής, ο Γ.Σ. Χανίων αγωνιστικά είναι πολύ καλύτερος από αρκετές και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μεταξύ αυτών που θα εμπλακούν σε σενάρια υποβιβασμού».
• Γεννήθηκε το 1978 και αγωνίζεται ως περιφερειακός.
 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ
«Αν αναλογιστούμε ότι στα μισά μέχρι τώρα παιχνίδια η ομάδα δεν έπαιξε πλήρης, θα έλεγα ότι η πορεία μας είναι ικανοποιητική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερο απολογισμό.
Προσωπικά δεν μπορώ ν’ ακολουθώ τις εκτός έδρας αποστολές, κάτι που συμβαίνει και με ορισμένα άλλα παιδιά, αλλά αυτό δεν το θεωρώ και τόσο φοβερό, γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία στους ταλαντούχους νεαρούς που έχουμε στην ομάδα να παίξουν ακόμη περισσότερο, κάτι που αποτελεί και το μεγάλο κέρδος για τη συνέχεια.
Από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα γηπεδούχοι, πιστεύω ότι το καλύτερο μας ήταν το τελευταίο, κόντρα στον Καματερό, στο οποίο δοκιμάσαμε διάφορα συστήματα και μας βγήκαν, ενώ έπαιξαν αρκετά καλά και οι πιτσιρικάδες».
• Γεννήθηκε το 1981 και αγωνίζεται ως περιφερειακός.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
«Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο απολογισμός του α’ γύρου μπορεί να μην είναι αυτός που περιμέναμε, αφού υπήρχαν προσδοκίες για μια καλύτερη εικόνα, όμως δεν μπορώ να πω ότι είμαι και απογοητευμένος, από τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζουμε πολλές γενικότερες δυσκολίες. Αλλωστε, ο βασικός στόχος της ομάδας έχει μέχρι τώρα επιτευχθεί και εννοώ βέβαια το γεγονός ότι έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής οι μικροί σε ηλικία παίκτες, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για όλους μας, γιατί δείχνει ότι υπάρχει μέλλον.
Είναι ξεκάθαρο σε όσους μας παρακολουθούν ότι ουσιαστικά έχουμε… δυο ομάδες, αφού στα εκτός έδρας παιχνίδια πάμε με πολλές απουσίες, κάτι που μας επηρεάζει, αναγκαζόμαστε να κάνουμε διάφορες… αλχημείες για ν’ ανταπεξέλθουμε και είναι λογικό το γεγονός ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη νίκη μακριά από τα Χανιά. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι ακόμη και έτσι μπορούσαμε, έπρεπε θα έλεγα, να έχουμε πάρει έστω 1 βαθμό, όμως διάφορες συνθήκες και καταστάσεις ή και η τύχη ακόμη, δεν το έχουν επιτρέψει, ενώ επιπλέον μας έχουν κοστίσει οι τραυματισμοί που προέκυψαν, αλλά και η πρόσφατη στράτευση του Αλυγιζάκη.
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν πρέπει να συζητάμε περίπτωση να κινδυνεύσουμε, άλλωστε η μέχρι τώρα εικόνα της Α1 δείχνει ότι από τον όμιλο μας θα υποβιβαστεί μια ομάδα και είναι γνωστό ότι η Πάτρα έχει ήδη εγκαταλείψει, όμως εμείς, αγωνιστικά, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στοχεύοντας όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία.
Αλλωστε στον β’ γύρο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ίσως εκτός από τον Πήγασο, όλα τ’ άλλα παιχνίδια στον Κλαδισό μπορούμε να τα κερδίσουμε. Οπως έχεις δει μέχρι τώρα, καμιά ομάδα δεν ήρθε στα Χανιά με περισσότερους από 11-12 παίκτες, οπότε καταλαβαίνεις ότι στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Εμείς, που έχουμε να κάνουμε τόσα ταξίδια, πήγαμε σε όλα τα εκτός έδρας ματς με 12μελής και άνω αποστολές και οι άλλες ομάδες σκέφτονται το ένα ταξίδι που έχουν στα Χανιά. Τώρα για τους νεαρούς μας παίκτες, αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι διαθέτουν μεγάλο ταλέντο, το οποίο έχουν δείξει, εκτός από το τελευταίο παιχνίδι και σε άλλα προηγούμενα. Το μόνο που δεν τους βοηθάει σε αυτή τη φάση είναι τα σωματομετρικά τους προσόντα, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι θα κάνουν όταν δυναμώσουν περισσότερο. Πιστεύω πολύ στα παιδιά αυτά, είναι μια εξαιρετική φουρνιά, που αν συνεχίσουν να δουλεύουν, μπορούν να πάνε πολύ ψηλά.
Το έχουμε πει πολλές φορές, στον Γ.Σ. Χανίων γίνεται πολύ καλή δουλειά στην υποδομή και παρά το γεγονός ότι δεν θα έχουν δώσει επίσημα παιχνίδια, οι ομάδες παμπαίδων και μίνι αισιοδοξώ ότι θα τα πάνε καλά στις αντίστοιχες πανελλήνιες διοργανώσεις που θα πάρουν μέρος.
Όλα τα προαναφερόμενα αποτελούν τη μια πλευρά του νομίσματος, γιατί, δυστυχώς, υπάρχει και η άλλη, η οποία μόνο ευχάριστη δεν είναι και… απειλεί να γκρεμίσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πρόκειται για το οικονομικό, το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο δύσκολη υπόθεση. Τον περασμένο Νοέμβριο είχα δηλώσει ότι «…αρχίζουμε την προσπάθεια και ο Θεός βοηθός», ξέροντας ότι είχαμε εξασφαλισμένα τα χρήματα για τα πρώτα 2-3 ταξίδια και περιμέναμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για χορηγίες, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης για τις συνολικά 9 αποστολές, οι οποίες στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση της Ακαδημίας Πατρών, έγιναν 8.
Δυστυχώς, αν εξαιρέσουμε την εταιρεία Italian Factory Outlet, η οποία εκπλήρωσε και με το παραπάνω όσα μας είχε πει και ακόμη 1-2 χορηγούς, όλοι οι άλλοι δήλωσαν… αδυναμία, με απλά λόγια, μάς “πούλησαν”.
Ο Σύλλογος, από την πλευρά του, προσπάθησε και έχει “βάλει πλάτη” στα μέχρι τώρα 4 ταξίδια, ενώ σίγουρα θα πάμε (σ.σ. σήμερα) στην Αθήνα, για να παίξουμε στην πρεμιέρα του β’ γύρου, όμως ειλικρινά δεν ξέρω τι θα συμβεί στη συνέχεια, έχοντας ακόμη 4 αποστολές στην Αθήνα μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Μετά τον αγώνα στην Αθήνα, ακολουθούν δύο συνεχόμενοι εντός έδρας και ελπίζω και εύχομαι, μέχρι τότε να έχουν ευαισθητοποιηθεί χορηγοί ή και φορείς, να συνδράμουν την προσπάθειά μας, γιατί θα είναι αμαρτία να έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και να οδηγηθούμε σε παραίτηση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Θα είναι κρίμα, για ένα ποσόν περίπου 5.000 ευρώ, η πόλη και ο Νομός μας να χάσει μια θέση σ’ εθνική κατηγορία και να στερηθούν την ευκαιρία άθλησης μικροί και μεγάλοι παίκτες που έχουμε στην ομάδα μας, γιατί όπως και να το κάνουμε, αποτελεί εξτρά κίνητρο η συμμετοχή σε πανελλήνια διοργάνωση.
Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινήσω ότι η ΑΝΕΚ Lines συνδράμει και φέτος την προσπάθειά μας, απλά οι υπεύθυνοί της μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας για μεγαλύτερη έκπτωση (παρέμεινε η αρχική 50%) στα εισιτήρια.
Ακόμη, από την ομοσπονδία χάντμπολ μας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα από προηγούμενες οφειλές, ενώ είναι γνωστό ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο χάντμπολ που δεν πήρε τα 2.000 ευρώ που έδωσε πρόσφατα, ως επιχορήγηση, η ΓΓΑ, γιατί λέει, δεν είχαμε συμπληρώσει ένα χρόνο επίσημης αναγνώρισης, αφού όταν υπογράφηκε η σχετική απόφαση, ο Γ.Σ. Χανίων είχε 11 μήνες παρουσίας σε εθνική κατηγορία. Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να… ξεχάσουμε τα σχεδόν 6.000 ευρώ που κάνει να παίρνουμε από την ΟΧΕ για μετακινήσεις της περυσινής σεζόν και άλλα τόσα μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής, με την Ομοσπονδία να δείχνει, τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ, ότι δεν της είμαστε και πολύ αρεστοί και δεν ξέρω κατά πόσο θέλει στην κατηγορία ένα νησιώτικο σωματείο».
• Γεννήθηκε το 1975 έχει παίξει χάντμπολ σε όλες τις χανιώτικες ομάδες, ασχολείται με την προπονητική από το 2004 και ήταν, ουσιαστικά, ο ιδρυτής του Γ.Σ. Χανίων, το καλοκαίρι του 2010.
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΛΕΦΑΚΗΣ
«Είναι αλήθεια ότι περίμενα τη μέχρι τώρα πορεία μας να είναι καλύτερη, όμως σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν παίζουμε πάντα πλήρεις και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε πολλές απουσίες. Αυτό είναι λογικό, γιατί οι πιο μεγάλοι έχουμε επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν είμαστε επαγγελματίες αθλητές, το χόμπι μας κάνουμε, ενώ οι μικροί έχουν πρόβλημα με το σχολείο και τα μαθήματα.
Κατά τη γνώμη μου, από τα πιο θετικά της ομάδας μας είναι ότι έχει πολλούς ταλαντούχους νεαρούς, οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν αυτό που έχουν αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια παιδιά τα οποία παίζουν ακόμη, αλλά και όλοι οι παλαιότεροι».
• Γεννήθηκε το 1989 και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΡΗΣ
«Μπορεί να έχουμε πολλές καλές μονάδες και ένα εξίσου καλό σύνολο, όμως τα στοιχεία αυτά δεν τα έχουμε δείξει στον βαθμό που θα έπρεπε και για τον λόγο αυτό δεν είμαστε σε πιο ψηλή βαθμολογική θέση. Ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει στον β’ γύρο, στον οποίο χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να παραμείνουμε σοβαροί μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, ώστε να δείξουμε ότι δεν είμαστε από τις “μικρές” ομάδες της κατηγορίας και ότι δίκαια θα συνεχίσουμε σε αυτήν.
Σημαντικό ρόλο για τη μέτρια αγωνιστική μας παρουσία παίζει το γεγονός ότι δεν μαζευόμαστε όλοι στις προπονήσεις, κάτι που οφείλεται στις διάφορες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια μάς στοιχίζουν και οι αρκετές απουσίες που συνήθως έχουμε σε αυτά».
• Γεννήθηκε το 1992 και αγωνίζεται ως εξτρέμ.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
«Ολοκληρώσαμε τον α’ γύρο με μια όχι εύκολη νίκη, αφού το Κερατσίνι, μη έχοντας κερδίσει μέχρι τότε, ήρθε εδώ για να παίξει το τελευταίο του χαρτί, όμως εμείς είμαστε καλύτεροι, αγωνιστήκαμε αυτή τη φορά χωρίς πολλές απουσίες και νικήσαμε δίκαια. Μετά το αποτέλεσμα αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή μας, όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος δεν θα επιδιώξουμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Πιστεύω ότι έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα, η οποία συνδυάζει την εμπειρία με το ταλέντο και αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε όλοι μαζί περισσότερες προπονήσεις, κάτι που δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν γίνεται, θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».
• Γεννήθηκε το 1997 και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου