Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Α1 Ανδρών: Τα βλέμματα σε Βέροια και ΧΑΝΘ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται αύριο η 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ματς ΑΕΚ- Αρχέλαος. Χωρίς αμφιβολία παρά το ενδιαφέρον σε όλα τα ματς, αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα δεν είναι άλλο από την «μονομαχία» του Φιλίππου Βέροιας με τον ΓΑΣ Κιλκίς. Ένα ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά με τους φιλοξενούμενους πλέον να είναι το φαβορί βάσει αγωνιστικής και βαθμολογικής κατάστασης, αλλά οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που «καίγονται» περισσότερο, αφού παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.
Δύο ομάδες- σύμβολα των πόλεων τους με μεγάλη παράδοση στο άθλημα που στο παρελθόν έχουν χαρίσει πολλές συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό. Η προϊστορία ευνοεί τον Φίλιππο, αφού μόλις πέρσι ο ΓΑΣΚ κατάφερε και έσπασε την έδρα του με 23-19 μετά από 13 και πλέον χρόνια. Στις τελευταίες 15 αναμετρήσεις τους στην Βέροια από το 2001, οι γηπεδούχοι έχουν 12 νίκες, δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν την νίκη της περσινής περιόδου.
«Είχαμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου όπως και το Κιλκίς. Όλα τα ματς για εμάς είναι πλέον ζωής και θανάτου. Δεν κοιτάμε καθόλου ούτε μπροστά, ούτε πίσω, παρά μόνο το κάθε ματς. Θα είναι ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι ένα αβαντάζ ότι παίζουμε στην έδρα μας, αν και οι έδρες δεν μετράνε όπως παλιά», σχολίασε ο τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας, στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ, ενώ προπονητής του ΓΑΣΚ Γιάννης Λαζαρίδης τόνισε: «Χρειαζόμαστε την καλή εμφάνιση και την νίκη για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πιστεύω θα κριθεί στο ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά μετά την μεγάλη διακοπή».
Ντεμπούτο Γεωργιάδη
Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά θα έχει στον πάγκο του τον Νίκο Γεωργιάδη. Ο 41χρονος τεχνικός πρόλαβε και δούλεψε με την ομάδα τον τελευταίο μήνα και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ η μεγάλη διακοπή μάλλον ήταν ευεργετική. Εκτός για τον «δικέφαλο» του Βορρά θα είναι ο Απόστολος Παλάσκας, ενώ οι Χ. Νικολαϊδης και Ορφανουδάκης είναι αμφίβολοι.
Από την άλλη πλευρά η ΧΑΝΘ είναι πλήρης με στόχο να σπάσει την δυσμενή παράδοση, που την θέλει να μην έχει κερδίσει ποτέ τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α1 Ανδρών! Συγκεκριμένα σε 13 ματς (7 στην έδρα του ΠΑΟΚ και 6 στην έδρα της ΧΑΝΘ) ο «δικέφαλος» μετράει 12 νίκες, ενώ μόλις ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Επικίνδυνα ματς για Δούκα, Διομήδη
Τα φαβορί είναι, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσουν δίχως να ιδρώσουν. Δούκας και Διομήδης αντιμετωπίζουν αύριο τον Αερωπό και την Αναγέννηση Βύρωνα αντίστοιχα. Στο Δαϊς η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θα έχει δύσκολο έργο, αφού παραδοσιακά ο Αερωπός είναι «σκληρό καρύδι» στα μεταξύ τους ματς. Φέτος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι Εδεσσαίοι κέρδισαν 26-25, ενώ στην έδρα του Δούκα την τελευταία τριετία έχουν ένα διπλό (2011-2012 με 22-21) και δύο οριακές ήττες με 33-31 (2010-2011) και 28-27 (2012-2013).
Ο Διομήδης θα πάει στον Βύρωνα για να παίξει με την πάντα υπολογίσιμη Αναγέννηση, που όταν βλέπει ομάδα της τετράδας μπροστά της μεταμορφώνεται. Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον Κύπελλο και στο πρωτάθλημα δυσκόλεψε τον Δούκα.
Όσον αφορά το ματς της Κυριακής η ΑΕΚ είναι το ακλόνητο φαβορί κόντρα στον Αρχέλαο Κατερίνης.
Το πρόγραμμα:
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
Δαϊς 16:00, ΑΣΕ Δούκα- Αερωπός Έδεσσας (Ανταλής- Τσάμος Α., Μίγκας)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΓΑΣ Κιλκίς (Τόλιος- Νάσκος, Ζέρβας)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- ΠΑΟΚ (Θεοδοσίου- Δελόγλου, Παρτεμιάν)
Βύρωνα 20:00, Αναγέννηση Βύρωνα- Διομήδης Άργους (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Αντωνόπουλος)
Κυριακή 9/2/2014
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
Πανελληνίου 16:00, ΑΕΚ- Αρχέλαος Κατερίνης (Καρατζίνας- Τσάμος Γ., Κυριακούλιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου