Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΦΦΑΤΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΕΚ, κάν’ το ξανά!

Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της εντούτοις η ΑΕΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της και στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών. Κι ασφαλώς στόχος των παικτών του Γιάννη Αρβανίτη είναι να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και να ξεκινήσουν τη συλλογή κυπέλλων από νωρίς μέσα στη σεζόν.
Ο Δημήτρης Καφφάτος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της «Ένωσης», καθώς με τις 14 επεμβάσεις του κατάφερε να υπερασπιστεί με εξαιρετικό τρόπο (στο ποσοστό 65%) την εστία της ΑΕΚ Μιλώντας στο www.enwsi.gr, ο διεθνής πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως «κάναμε ένα νευρικό παιχνίδι και δεν είχαμε καθόλου ηρεμία. Για άλλη μια φορά για κάποιο λόγο η διαιτησία δεν μας προστάτεψε. Πρέπει να καταλάβουν και οι διαιτητές και η ομοσπονδία ότι μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να την σφυρίζεις 50-50, αυτό είναι και το φυσιολογικό. Αναγκαζόμαστε να παίζουμε κόντρα όχι μόνο με τον αντίπαλο μας αλλά και με την διαιτησία, όπως τουλάχιστον φάνηκε στους δύο τελευταίους μας αγώνες, με τον Διομήδη και τον Δούκα».
Στη συνέχεια τόνισε: «Το θετικό είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και βγάλαμε κάποιες αποκρούσεις και άμυνες, όπου βοήθησα κι εγώ όσο μπορούσα. Έτσι από τη στιγμή που πήραμε προβάδισμα δύο γκολ μπορέσαμε και το κρατήσαμε. Έχουμε την εμπειρία να κρατάμε το σκορ σε τέτοια ματς και να μην διατρέχουμε κινδύνους» και πρόσθεσε: «To σημαντικό είναι ότι για άλλη μια χρονιά είμαστε στον τελικό και δείχνουμε ότι έχουμε υψηλό επίπεδο. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο και να κρατάμε ζεστό τον πρόεδρο που μας στηρίζει πάντα αλλά και τον συγκλονιστικό μας κόσμου που μας ακολουθά σε κάθε μας βήμα. Και είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου και για εμάς αλλά και για τον κ. Λαζόπουλο που νιώθει ότι αυτό που κάνει έχει αντίκρισμα. Η ομάδα δείχνει ότι έχει συνέχεια και ότι μπορεί να διεκδικεί τίτλους».
Όσον αφορά τον αντίπαλο που θα συναντήσει η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, τον Διομήδη Άργους, ο έμπειρος πορτιέρο σχολίασε: «Είναι ένα ματς νοκ άουτ, κόντρα σε μία ομάδα που ξέρει να παίζει τελικούς. Θεωρώ ότι θα είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και θα κριθεί από την διάθεση της κάθε ομάδας. Πάντως δεν κοιτάμε τον Διομήδη, ας κάνει την δουλειά του και εμείς την δική μας και στον τελικό ας… νικήσουμε!».
Και προσέθεσε: «Ένα συν για εμάς είναι ότι έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τελικούς και μεγάλα παιχνίδια και αυτό έχει φανεί πολλές φορές. Είμαστε σε καλή κατάσταση και το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει ποιότητα παικτών. Όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν ανά πάσα στιγμή την προσπάθεια. Ακόμα και 2-3 παίκτες να βρεθούν σε καλή ημέρα τραβάνε όλη την ομάδα. Χθες έτυχε να είμαι εγώ, στο προηγούμενο ματς ήταν ο Τσιλιμπάρης, άλλες φορές είναι ο Αλβανός ή ο οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Φέτος μας βοηθάει πάντα αυτή η διαφορετικότητα μας και φυσικά το πάθος για τη νίκη».
Από την πλευρά του ο Μάρκος Οικονόμου επεσήμανε: «Πήραμε μια πρόκριση που την θέλαμε πάρα πολύ. Είμαστε στον στόχο που θέλουμε, το κύπελλο. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα και όταν ο Δούκας μας πλησίασε στο σκορ, μπορέσαμε και παίξαμε καλύτερη άμυνα, ενώ ανεβάσαμε ρυθμό και στην επίθεση πετυχαίνοντας κάποια γκολ που μας βοήθησαν. Είμαστε μια οικογένεια, παίξαμε πολύ ομαδικά, ως συνήθως και καταφέραμε να κερδίσουμε στο τέλος».
Τέλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος προσέθεσε: «Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Κερδίσαμε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως είναι ο Δούκας. Περάσαμε στον τελικό, που είναι σε δύο εβδομάδες νομίζω. Με υπομονή και δουλειά νομίζω ότι θα πάμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί σε ένα ματς στο οποίο δεν ήμασταν καλοί, στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού χάναμε. Καταφέραμε να δείξουμε χαρακτήρα και στο τέλος να πάρουμε το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου