Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Α1 γυναικών: Ντεμπούτο για Μπραόυερ, Κορρέια και Σλιάκοβα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Η 8η αγωνιστική της Α1 Γυναικών μπορεί να χαρακτηριστεί ίσως και η πιο κρίσιμη της κανονικής διάρκειας. Δύο μεγάλα ντέρμπι ανάλογα με τα αποτελέσματα τους μπορούν να βάλουν «φωτιά» στην κορυφή ή να αναδείξουν τις ομάδες που θα έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Στην Άρτα η Αναγέννηση υποδέχεται την Νέα Ιωνία με την οποία θα κάνει πρεμιέρα η Μπάρμπαρα Μπράουερ.
Η 43χρονη Σέρβα αριστερόχειρας με σπουδαίο βιογραφικό και παρουσία σε Ισπανία και Πορτογαλία για μια 10ετία ήρθε για να ενισχύσει την Κυπελλούχο Ελλάδος και να την βοηθήσει να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Η Νέα Ιωνία με 2 ήττες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, ενώ από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση θα έχει την δύναμη της έδρας και την νίκη στο μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου.
Το άλλο μεγάλο ματς θα γίνει στην Πάτρα, όπου η Ορμή Λουξ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Οι ομάδες
έχουν πραγματοποιήσει από μία ηχηρή μεταγραφή στην περιφέρεια. Η Ορμή την Ουκρανή Ιουλία Σλιάκοβα που έπαιξε την τελευταία πενταετία στην Νέα Ιωνία με επιτυχία και ο «δικέφαλος» την Κλαούντια Κορέια από την Πορτογαλία. Η ομάδα της Πάτρας έχει ως στόχο την 5η θέση και με νίκη ίσως μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα και την τετράδα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θέλει τους δύο βαθμούς για να παραμείνει στην κορυφή με παρέα (αν κερδίσει η Άρτα) ή μόνος (αν κερδίσει η Νέα Ιωνία ή το ματς λήξη ισόπαλο).
Ακόμα και το 3ο ματς της αυριανής ημέρας ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αμύντας φιλοξενεί στο Αμύνταιο τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών και η ομάδα του Νίκου Γιώσκου θέλει να κάνει άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα των πλέι οφ.
Το πρόγραμμα:
Α1 Γυναικών (9η αγωνιστική)
Σαββάτο 8/2/2014
ΔΑΚ Αμυνταίου 18:00, Αμύντας Αμυνταίου- Μέγας Αλέξανδρος (Λινάρδος- Κυριακού, Βλάχος)
ΔΑΚ Άρτας 18:00, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΟΦ Νέας Ιωνίας (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Πάτρας 18:00, Ορμή Λουξ- ΠΑΟΚ (Καραπάνος- Χρόνης, Γαβριήλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου