Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι Έλληνες του εξωτερικού

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Μεγάλη εμφάνιση ο Βασιλάκης, 3 γκολ ο Καρυπίδης, τραυματίας ο Σανίκης και 6η η Μελσούνγκεν - Σε μεγάλη φόρμα ο Χαλκίδης οδηγεί την Βάκερ Τουν - Εύκολο απόγευμα για Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Τσιλιμπάρη - Ήττες Χίλντεσχάϊμ των Τζιμούρτου, Χατζιάρα και Ροστόκ του Β. Παπαδόπουλου - Νίκη για τη Σπρίνγκε των Ευαγγελίδη, Μάλλιου, Ριγανά, Τζούφρα - Σταθερά πρώτη η Οπενβάϊλερ του Κανδύλα
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Βασιλάκης στη νίκη της Μέλσουνγκεν με 32-28 επί της Λούμπεκε για την 14η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Ο διεθνής δεξιός ίντερ πέτυχε 10 γκολ (χωρίς πέναλτι), ενώ ο Σάββας Καρυπίδης σημείωσε 3 τέρματα και μαζί οδήγησαν την ομάδα τους στην 7η νίκη της στο πρωτάθλημα. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Γρηγόρης Σανίκης. Πλέον η Μέλσουνγκεν ξεπέρασε ακόμα και το Αμβούργο και φιγουράρει με 17 πόντους στην 6η θέση της βαθμολογίας, μια ανάσα από την Φλένσμπουργκ (18 βαθμούς) που βρίσκεται στην προνομιούχο πεντάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Κάσελ μπροστά σε 2.500 θεατές και αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη για την Γερμανική ομάδα η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Για την ομάδα της «Αγίας Τριάδας» ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα ματς εκτός έδρας με Φλένσμπουργκ και Κίελο μέσα σε τέσσερις ημέρες (5/12 και 9/12), ενώ πριν την διακοπή της Μπουντεσλίγκα, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας θα διεξαχθούν τα ματς με Μπάλινγκεν (εντός, 15/12), Αμβούργο (εκτός, 19/12), Γκροσβάλσταντ (εντός, 22/12) και Ράιν Νέκαρ Λόβεν (εκτός, 26/12).
Με εκτός έδρας νίκη με 35-21 επί της Άλντορφ, η Βάκερ Τουν του Γιώργου Χαλκίδη πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελβετίας. Ο διεθνής πίβοτ πέτυχε 2 τέρματα και συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Η Βάκερ Τουν διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας, αφού πριν λίγες ημέρες νίκησε και την Καντέτεν Σαφχάουζεν με 28-26 με τρία γκολ του Χαλκίδη.
Μάλιστα μετά από αυτή την νίκη βρίσκεται στην 2η θέση του Ελβετικού πρωταθλήματος με 18 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Βίντετουρ. Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελβετίας έχουν προκριθεί επίσης οι: Σαφχάουζε, Κριένς, Σεν Γκάλεν, Λάκερς, Σουρ, Εντινγκεν και Νεουχάουζεν
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου του Κώστα Τσιλιμπάρη, σε στυλ ... προπόνησης πέρασε από τη Λεμεσό, νικώντας την ομάδα της ΕΝ Αγίου Αθανασίου με 44-13. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από το ξεκίνημα, έτσι το Ευρωπαϊκό δεν δυσκολεύτηκε νωρίς να επιβάλει το ρυθμό του, να προηγηθεί στο ημίχρονο με 27-8 και με συνοπτικές διαδικασίες να φτάσει στην 7 σερί του νίκη που το αφήνει αήττητο στην κορυφή του πίνακα.
Στην Α2 Γερμανίας οι ομάδες των Ελλήνων δεν τα κατάφεραν. Η Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ των Τζιμούρτου (2), Χαντζιάρα (3) ηττήθηκε 28-23 (14-13) από την Σααρλούις, ενώ η Έμπορ Ροστόκ του Παπαδόπουλου (1 γκολ) έχασε 30-27 (16-14) από την Λεουτερχάουζεν. Η Χιλντεσχάιμ βρίσκεται στην 13η θέση (10 βαθμοί), ενώ η Ροστόκ στην 18η (8 βαθμοί).
Με 16 τέρματα από τους Θόδωρο Ευαγγελίδη (5), Νίκο Τζούφρα (4), Νίκο Ριγανά (4) και Χάρη Μάλλιο (2) η Σπρίνγκε επικράτησε 24-23 (11-13) της Αλτενχολζ για την 14η αγωνιστική της 3ης κατηγορίας της Γερμανίας. Η Σπρίνγκε πλέον έφτασε τους 9 βαθμούς στην 13η θέση της βαθμολογίας.
Νίκη εκτός έδρας για την Οπενβάϊλερ του Πέτρου Κανδύλα με 21:24 επί της Άλτενσταντ για την 11η αγωνιστική της Βουρτεμπεργκ Λίγκα. Η ομάδα του Κανδύλα που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι πετυχαίνοντας 3 γκολ, παραμένει σταθερά πρώτη με 20 βαθμούς σε 11 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου