Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Καματερού

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
“Σεβαστείτε την ακεραιότητα των παιδιών μας”
Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που ο Σύλλογός μας, κατά τη μακρόχρονη παρουσία του στο χώρο του Handball, αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση – διαμαρτυρία. Το συγκεκριμένο φαινόμενο όμως, που δυστυχώς παρουσιάζεται με αυξανόμενο ρυθμό και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, δεν είναι δυνατόν να μην μας ευαισθητοποιήσει ως προς την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. Αναφερόμαστε φυσικά στην απουσία γιατρού από τις επίσημες αναμετρήσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Χ.Α.
Την Κυριακή το μεσημέρι γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα αντίστοιχου “θλιβερού” παραδείγματος, αφού στο γήπεδο του Πανελληνίου ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος (ιστορικός κατά τα άλλα και υπέρμαχος του ευ αγωνίζεσθαι και του αθλητικού πνεύματος), δε θεώρησε απαραίτητη την παρουσία γιατρού στο παιχνίδι Πανελλήνιος – Γ.Α.Σ.Καματερού για το πρωτάθλημα των παμπαίδων. Προφανώς οι άνθρωποι του Πανελληνίου κοστολογούν την ακεραιότητα των μικρών τους αθλητών χαμηλότερα από 20 ευρώ που είναι η αμοιβή του γιατρού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία ή “σέβονται” περισσότερο τους αθλητές της ανδρικής τους ομάδας στους οποίους και παρέχουν την ανάλογη ιατρική κάλυψη.
Αδιαμφισβήτητα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.), η οποία με τις αποφάσεις της συντηρεί την “απογοητευτική – εγκληματική” αυτή κατάσταση. Ειδικότερα, η Ο.Χ.Ε. δεν “κατάφερε” να ξεκινήσει ακόμα τα πρωταθλήματα της κατηγορίας μίνι (θυμίζουμε ότι είχε προκηρύξει και ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων προμίνι), “αποφάσισε” την κατάργηση των διαιτητών από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, “έφτιαξε” τελικές φάσεις “open” επί πληρωμή (όποιος έχει παίζει), “δημιούργησε” διακλιμακιακά τουρνουά επί πληρωμή (όποιος έχει πάει). Και αν όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε αγωνιστικά ζητήματα, το ευαίσθητο θέμα της παρουσίας γιατρού σε αγώνες, όπου συμμετέχουν μικροί αθλητές ηλικίας 12 ως 18 ετών, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Και όμως : Η Ο.Χ.Ε. κατέληξε στην “εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση” να επιβάλει ένα απλό πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ για κάθε αγώνα που δε θα υπάρχει παρουσία γιατρού, μεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη στο γηπεδούχο σωματείο. Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αντίστοιχο πρόστιμο για την απουσία γιατρού από τα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών είναι 300 ευρώ και της Α1 Γυναικών 250 ευρώ. Με απλά λόγια η “σπουδαιότητα” της σωματικής ακεραιότητας έχει την εξής φθίνουσα σειρά άνδρας(300) – γυναίκα(250) – παιδί(150) ! Ντροπή σας !
Η θέση του Συλλόγου μας είναι ξεκάθαρη : Tο συγκεκριμένο θέμα είναι υψίστης σημασίας και η ανοχή της Ο.Χ.Ε. οφείλει να είναι μηδενική. Με άλλα λόγια, μηδενισμός του σωματείου για κάθε αγώνα που δεν εξασφαλίζει ιατρική κάλυψη στον αγωνιστικό χώρο και κατοχύρωση της νίκης στην άλλη ομάδα με σκορ 0-10 άνευ αγώνα. Στους τρεις μηδενισμούς αποκλεισμός από το αντίστοιχο πρωτάθλημα.
Ο Σύλλογός μας έχει δείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια ότι συμβάλει ουσιαστικά και ποιοτικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος. Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο Γ.Α.Σ.Καματερού έχει καταφέρει να αυτοχρηματοδοτεί (η Ο.Χ.Ε. “αδυνατεί” να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις) Γυναικείο και Ανδρικό τμήμα σε Εθνικές Κατηγορίες – Α1 και Α2 αντίστοιχα – και ομάδες υποδομής όπου γυμνάζονται 120 αθλητές/τριες. Επιπλέον, ο Σύλλογός μας σε καμία περίπτωση δε διαπραγματεύεται την ασφάλεια των αθλητών του, καθώς επίσης και αυτών της φιλοξενούμενης στο γήπεδό του ομάδας. Για αυτόν το λόγο, καμία ομάδα υποδομής του Γ.Α.Σ.Καματερού δε θα ξανασυμμετέχει σε αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν παρίσταται γιατρός και θα αποχωρεί άμεσα από το γήπεδο πριν την έναρξή της. Είναι δεδομένο στην αθλητική μας συνείδηση, ότι το κόστος τυχόν μηδενισμών των ομάδων μας, εξαιτίας την συγκεκριμένης απόφασης, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να συγκριθεί με την ασφάλεια και την ακεραιότητα των παιδιών – αθλητών μας.
Συνοψίζοντας, ευχόμαστε η συγκεκριμένη απόφαση - πρόταση να βρει αποδοχή και από άλλους Συλλόγους, με απώτερο στόχο την από κοινού διαμόρφωση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος άθλησης των αθλητών/τριών των ομάδων μας.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δε σχετίζονται και δε μειώνουν στο ελάχιστο την πανάξια νίκη του Πανελληνίου εις βάρος της ομάδας μας - ο οποίος έπαιξε πολύ καλύτερα και δίκαια ανακηρύχθηκε νικητής - όπως επίσης και την άψογη διαιτησία του κου Βήτα.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς και ελπίδα για περαιτέρω προβληματισμό,
Γ.Α.Σ.Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου