Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ EUROPEAN BEACH HANDBALL TOUR 2013

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από ΓΙΩΡΓΟ ΤΑΚΗ
Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως (EHF) ο φάκελλος υποψηφιότητος της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων στο Beach Handball (European Beach Handball Tour – EBT) το 2013 (7 – 9 Ιουνίου). Η διοργάνωση, το ΕΒΤ FINALS, συγκεντρώνει τις 8 καλύτερες ανδρικές και αντιστοίχως γυναικείες ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται για τον τίτλο των Πρωταθλητών Ευρώπης. Χαρακτηρίζεται και ως το “Champions League” της Άμμου.
52 ανδρικές και 35 γυναικείες ομάδες συμμετείχαν στο περυσινό EBT – European Beach Handball Tour. Στην εφετεινή διοργάνωση, από ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχει η πρωταθλήτρια Ελλάδος στις γυναίκες AVANT GARDE και στους άνδρες SUMMER 04.
Ο ελληνικός φάκελλος, που θα ανταγωνισθεί εκείνους της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, με προτεινόμενο χώρο διεξαγωγής του τουρνουά τις ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις του «Χωριού της Ειρήνης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χώρα μας έχει στο ενεργητικό της άλλες δύο επιτυχημένες διεξαγωγές της ίδιας διοργάνωσης (Παραλία Κατερίνης 2006 και Ίσσος Κέρκυρας 2009), ενώ η Πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών AVANT GARDE κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, το 2009, στην Κέρκυρα. Πρέπει δε να υπογραμμισθεί, ότι ο τίτλος αυτός της AVANT GARDE ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το Ελληνικό Χάντμπωλ σε συλλογικό επίπεδο, μέχρι και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου, πέρυσι, στη σάλα, από τον ΔΙΟΜΗΔΗ.
Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF), στη συνεδρίασή του, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, στο Βελιγράδι, στο περιθώριο του Euro 2012 Γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου