Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Λευτεριά στους αθλητές

Πηγή: www.sentragoal.gr του Νίκου Μαχαίρα

Σε μια κόλα χαρτί προσπαθεί να τυλίξει τους παίκτες η πλειοψηφία των μελών της ΟΧΕ. Η διατήρηση του 28ου έτους της ηλικίας ως όριο αποδέσμευσης με το δόλωμα της μείωσης από 10ετία σε 8ετία της παραμονής σε έναν σύλλογο ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στον χάρτη του χάντμπολ.
*Κι αν αυτή η πρόταση που θα φέρει στη Γενική Συνέλευση στις 17 Δεκεμβρίου το δ.σ. της ΟΧΕ περάσει, τότε η πόρτα για την ελευθερία των παικτών και το άνοιγμα της αγοράς θα κλείσει για τα επόμενα δύο χρόνια.

*Αν υπάρχει κάτι που πείραξε τα στελέχη της ΟΧΕ, δεν ήταν στο παραμικρό η πλήρως απαξιωτική ανακοίνωση των παικτών όπου ουσιαστικά -εμμέσως πλην σαφώς - αποκαλεί βλάκες τους θιασώτες
της παραμονής του υπάρχοντος καθεστώτος (<<Η συντηρητική βλακώδης άποψη ότι θα
καταστραφούν τα "μικρά" σωματεία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη>>
αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση).
*Τα στελέχη της ομοσπονδίας ενοχλήθηκαν για τη διαρροή και δημοσίευση (στο Goal) των ονομάτων που στήριξαν την πρόταση των αθλητών, όπως αυτή είχε κατατεθεί στο δ.σ.
*Μάλιστα στήθηκε ένα είδος ΕΔΕ για να βρεθούν αυτοί οι υπαίτιοι της διαρροής.
*Δηλαδή, η ουσία βρισκόταν στο γιατί διέρρευσε το τι ειπώθηκε στο δ.σ. κι όχι το πώς μπορεί το χάντμπολ να αρχίσει ξανά να αναπτύσσεται.
*Πάντως, ένα από τα επιχειρήματα-άγνωστο αν ακούστηκαν στο δ.σ. αλλά δεδομένα επίσης διαρρέουν- είναι πως ουσιαστικά το άνοιγμα της αγοράς και η απελευθέρωση (ως ένα σημείο) των παικτών ευνοεί συγκεκριμένους συλλόγους. Τους οποίους φροντίζουν να κατονομάζουν.
*Αρκετοί όμως ξεχνούν πως όσο παραμένει το ισχύον καθεστώς, άλλα σωματεία (που κάποτε θεωρούνταν πρωτοπόρα στον τομέα της ανάπτυξης και ιδιαιτέρως ισχυρά στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο παρασκήνιο) ναι μεν εξακολουθούν να παράγουν αθλητές, υπό μορφή <<εκτροφείου>> δε!
*Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν στην αγορά, υποχρεώνουν αθλητές να εγκαταλείπουν το άθλημα, απαγορεύουν σε παίκτες με τους οποίους βρίσκονται σε διαμάχη να προπονούνται με άλλες ομάδες, βάζοντάς τους στον πάγο και ουσιαστικά τους θέτουν εκτός Εθνικών ομάδων...
*Άρα το ζητούμενο δεν είναι ποια σωματεία ωφελούνται. Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να ωφεληθούν και οι παίκτες. Και δεν είναι όλοι τους πρωτοκλασάτοι για να έχουν τη δυνατότητα να ακούγεται εξίσου η φωνή τους. Για να ωφεληθεί εν τέλει το άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου