Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ»

Πηγή: http://www.handball.org.grΟλοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης η Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, παρουσία 81 σωματείων.
Πρόεδρος της Γ.Σ. εξελέγη ο Παναγιώτης Τσόγιας, Γραμματέας ο Λουκάς Οικονόμου, ενώ εφορευτική επιτροπή οι Κώστας Κόντης και Άρης Βατάλης.
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου έκανε τον διοικητικό απολογισμό. «Το κεντρικό μότο είναι: Όλοι μαζί πάμε να αλλάξουμε σελίδα στο χάντμπολ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά. Προσπαθούμε να κάνουμε βαθιές ανανεώσεις, ακόμα και στις Εθνικές ομάδες που δεν πήγαμε καλά. Έχουμε όμως βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Οι Εθνικές ομάδες είναι η... βιτρίνα μας. Μην ξεχνάμε πως σε Ολυμπιάδα και Παγκόσμιο το άθλημα άρχισε να καταξιώνεται.
Έχουμε ανοίξει κάποιες πόρτες στην περιφέρεια σε περιοχές που το άθλημα δεν γνωρίζει άνθιση, προκειμένου να το αναπτύξουμε και να το διαδώσουμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη ενέργειες και δράσεις στη Θεσσαλία και στο Καρπενήσι. Στις διεθνείς σχέσεις πάμε πολύ καλά με την επανεκλογή Γιάννη Καρανάσου και Γιώργου Μπεμπέτσου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Στα οικονομικά είμαστε σωστοί. Υπάρχουν Ομοσπονδίες που χρωστάνε εκατομμύρια και συνεχίζουν το ίδιο παιχνίδι. Εμείς δεν χρωστάμε, παρά ελάχιστα και αυτό δεν έχει εκτιμηθεί από την πολιτεία και από πολλούς. Επίσης θέλω να αναφερθώ και στο σπορ του καλοκαιριού, το αδικημένο κατά την γνώμη μου μπιτς χάντμπολ. Μπορεί το καλοκαίρι να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση, αλλά και το άθλημα σε ένα καλό επικοινωνιακό επίπεδο. Είναι ένα άθλημα που μας ταιριάζει, που έχουμε φέρει επιτυχίες και μπορεί στο μέλλον να μας φέρει και κέρδη».
Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία της ΟΧΕ κ. Αντώνη Χατζηνικολάου και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής από τον Πρόεδρο της ΟΧΕ κ. Άγγλο Κανόνης.
«Πρόταση για μοντέλο επιβίωσης του αθλήματος»
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης πήρε έπειτα τον λόγο και τόνισε: «ίσως είναι και η τελευταία φορά που βρίσκομαι σε μία Γ.Σ. με την ιδιότητα πρώην προέδρου. Πέρασα δέκα ενδιαφέροντα χρόνια στην Ομοσπονδία. Τα τελευταία δύο απέχω, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αποδέχθηκα μόνο την πρόταση της απερχόμενης διοίκησης για την τελευταία τιμητική θέση των αναπληρωματικών θέσεων του Δ.Σ. και με την σύμφωνη γνώμη σας να εκπροσωπήσω το άθλημα μέσα από ΕΟΕ να στηρίζω στρατηγικές ανάγκες του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια του τον έντιμο και συνεπή Σίμο Λαζαρίδη, καθώς και τον Μπάμπη Πιλαφά, που διετέλεσαν Πρόεδροι μετά από την θητεία μου.
Ο επώνυμος διάλογος πάντα βοηθάει, αλλά ο τυφλός ανταγωνισμός το μόνο που κάνει είναι να υποτιμάει όλες τις προσπάθειες.
Αυτοί που διαχειρίζονται την επικοινωνία να φροντίσουν να γίνεται με δικαιοσύνη και αλήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια με χίλιους κόπους κρατάμε το άθλημα όρθιο και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να επιβιώσει σε μία τραγική εποχή. Εδώ και πολλά χρόνια είχα γίνει γραφικός να μιλάω συνέχεια για ανάπτυξη και ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει το κράτος να επιχορηγεί τον αθλητισμό, κάτι που ισχύει πλέον.
Πρώτη πρόταση στο νέο Δ.Σ. είναι ένα μοντέλο για την επιβίωση και την επόμενη μέρα του χάντμπολ, που θα εμπεριέχει τον εθελοντισμό. Να εξεταστεί οι παρατηρητές να μην πληρώνονται, το ίδιο πρέπει να γίνει σε ένα σημείο και με τους διαιτητές.
Πρόταση που την ονοματίζω ανάπτυξη 10Χ10. Πρέπει να ξεκινήσει μία καινούργια βάση 1.000 παιδιών με στόχο εξαετίας. Η διοίκηση να καλέσει 10 αθλητές και να φτιάξουν από μία ομάδα 50 ατόμων. Αυτό είναι εθελοντισμός.
Αφήνουμε ως παρακαταθήκη το νοικοκυριό και την διαφάνεια στα οικονομικά. Είμαστε ένα άθλημα ούτε μικρό, αλλά ούτε και στην τοπ κατηγορία.
Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με τα διοικητικά, ζήτησα ένα πράγμα. Αυτοί που θα εκλεγούν να έχουν τρεις άξονες, εξάντληση δημοκρατικούς διαλόγους, υποστήριξη των περιοχών γέννησαν και κρατούν το άθλημα και να ακολουθήσουν τον της ανάπτυξης.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».
«Το χάντμπολ δεν μπορεί να σβήσει»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, σχολίασε: «Είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που ζητάμε από την ΓΓΑ να μας κάνει έλεγχο. Δεν μπορεί κανείς να μας κατακρίνει. Είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας. Μας χρωστάει πολλά η πολιτεία, τα οποία αν μας τα δώσει θα χρωστάμε ελάχιστα. Το άθλημα δεν μπορεί να σβήσει. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Όλοι με τον εθελοντισμό μας και την δουλειά μας. Το χάντμπολ θα είναι εδώ, η Ομοσπονδία θα είναι εδώ και όταν το κράτος θα σταθεί ξανά στα πόδια του και θα μπορέσει να χρηματοδοτεί ξανά τον αθλητισμό θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων».
Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου επεσήμανε: «Το χάντμπολ πρέπει να μεγαλώσει... χωρίς να γεράσει. Απαιτούμε από τον ΟΠΑΠ να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί, βοήθησαν στο Παγκόσμιο Νέων (λόγω του ότι η ΓΓΑ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτά που ενέκρινε) και πέρσι στο πρωτάθλημα, αλλά δεν αρκεί. Όσον για την τηλεόραση, οι συνεργασία μας με τον OTE TV περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διοργανώσεων της ΟΧΕ. Χωρίς αμφιβολία, ο ΟΤΕ TV είναι το τηλεοπτικό σπίτι του αθλήματος πλέον. Προχωράμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην δημιουργία του σπιτιού του χάντμπολ στην περιοχή, ενώ έχουμε διασφαλίσει την χρησιμοποίηση των ξενώνων της περιοχής, όποτε τους χρειαστούμε, ενώ έχουμε εξασφαλίσει 300 μπάλες από Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία».
Τον λόγο από πλευράς των σωματείων πήραν οι εκπρόσωποι κύριοι Μαυρίδης, Παπαγιαννόπουλος, Κουμπίδης, Πετρίδης, Ντόβας και Παμπορίδης αναφέροντας τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα του αθλήματος.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις αρχαιρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου