Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
Όπως ενημερώθηκε σήμερα η ΟΧΕ το σωματείο ΓΣ Ελπίδες Δράμας κατέθεσε χθες (9/10/2012) αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΟΧΕ. Μεταξύ άλλων ζητάει την αναστολή της απόφασης της Ομοσπονδίας για τον περιορισμό των αλλοδαπών αθλητριών στο πρωτάθλημα της Α1 (άρθρο 22 της Ειδικής Προκήρυξης Α1 Γυναικών) καθώς και να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μέχρι να τελεσιδικήσει η τακτική αγωγή που έχει επίσης ασκήσει. (Το πρωτάθλημα Α1 Γυναικών ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 13 Οκτωβρίου).
Eπίσης το σωματείο ΓΣ Ελπίδες Δράμας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης της εκτέλεσης της απόφασης της ΟΧΕ σχετικά με το άρθρο 22 της Ειδικής προκήρυξης της Α1 Γυναικών η οποία, συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 και η απόφαση αναμένεται αύριο. Τονίζεται ότι ανεξάρτητα από την αυριανή απόφαση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά αφού ουσιαστικά σε αυτή την φάση της διαδικασίας θα κριθεί μόνο αν θα εφαρμοστεί ή όχι το άρθρο 22 της προκήρυξης.
Υπενθυμίζεται ότι η Γ.Σ. της ΟΧΕ στις 11/3/2012 αποφάσισε την μείωση αριθμού συμμετεχόντων αλλοδαπών και κοινοτικών αθλητριών σε δύο για να βοηθηθεί η ανάπτυξη του αθλήματος και να αυξηθεί η συμμετοχή των Ελληνίδων αθλητριών, κάτι που βρήκε σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων (60 υπέρ, 1 κατά, 1 λευκό).
Οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α1 Γυναικών οι οποίες έσπευσαν να στηρίξουν με έγγραφη παρέμβασή την συζήτηση στο Δικαστήριο σχολίασαν:
Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Πρέπει κάποια στιγμή να αγωνίζονται περισσότερες ελληνίδες αθλήτριες και η Εθνική ομάδα το έχει ανάγκη. Τα σωματεία θα πρέπει να κοιτάξουν την ανάπτυξη και να βγάλουν νέες αθλήτριες βοηθώντας το άθλημα».
Ανδρέας Κόγκας (Πρόεδρος Ορμής Λουξ): «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Γ.Σ., είτε μας είναι αρεστές, είτε όχι, διότι είναι αποφάσεις της πλειοψηφίας των σωματείων. Η ομάδα μου ήταν από αυτές που θιγόντουσαν άμεσα από την μείωση των ξένων, ωστόσο προσαρμόσαμε το πλάνο μας στα νέα δεδομένα. Αυτή μας η απόφαση πιστεύω θα μας δικαιώσει και θα μας βγει σε καλό».Σπύρος Παπαϊωάννου (αντιπρόεδρος ΓΑΣ Καματερού): «Πρέπει να στηρίξουμε το ελληνικό στοιχείο. Δεν μπορεί σε αυτές τις εποχές να βασιζόμαστε σε ξένες αθλήτριες. Σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις της Γ.Σ. των σωματείων».
Δημήτρης Χασεκίδης (έφορος ΠΑΟΚ): «Η άποψη μου και του ΠΑΟΚ είναι ότι πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στις ελληνίδες αθλήτριες και οι λιγοστές ξένες να είναι ποιοτικές και να κάνουν πραγματικά την διαφορά»Μπάμπης Μαναβής (Πρόεδρος Πρωτοπόρων): «Συμπλέουμε με την Ομοσπονδία. Θα επενδύσουμε στις ελληνίδες αθλήτριες, διότι εκεί είναι το μέλλον»
Πυθαγόρας Δημητριάδης (Πρόεδρος Μεγάλου Αλεξάνδρου): «Εδώ και χρόνια εμείς στηρίζουμε τις ελληνίδες. Έχουμε αποδείξει ότι οι επιτυχίες δεν είναι θέμα ξένων αθλητριών, αλλά υποδομών και δουλειάς. Κάποιες ομάδες όμως φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρουν οι υποδομές και η ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά οι μεταγραφές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου