Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Έκπληξη στις Συκιές, 20-17 ο Φοίβος την ΧΑΝΘ

Πηγή: http://www.handball.gr/ από ΓΙΩΡΓΟ ΤΑΚΗ
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε το πρώτο ματς στην έδρα του, στην επιστροφή του στην Α1, ο Φοίβος. Η ομάδα των Συκεών νίκησε 20-17 τη ΧΑΝΘ, κάνοντας την έκπληξη της 3ης αγωνιστικής. Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και με μπροστάρηδες τα αδέρφια Νικολαϊδη που σημείωσαν 11 τέρματα, πήραν τους δύο πρώτους πόντους στη σεζόν και απέδειξαν πως μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι τη φετινή περίοδο. 
Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 1-5 στο 10', αλλά στα υπόλοιπα 50 λεπτά πέτυχε μόλις 12 γκολ με απίστευτη νευρικότητα στην επίθεση και επιπόλαιες ενέργειες και μοιραία ηττήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και τις αρχές του δευτέρου μέρους όταν ο Ανανιάδης έκανε το 10-11 (35'), αλλά μέσα σε ένα 7λεπτο η ομάδα του Δημήτρη Μασλαρινού έκανε ένα 4-0 σερί και προηγήθηκε 14-11 (32'), γυρίζοντας το ματς και την ψυχολογία υπέρ της. Το παιχνίδι πήγαινε γκολ γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά με τον τερματοφύλακα του Φοίβου Γιώργο Παπαγεωργίου να πραγματοποιεί την επέμβαση του ματς σε πέναλτι του Ανανιάδη στο 58:12 και να κρατάει το 18-17 υπέρ της ομάδας του. Στο τελευταίο λεπτό ο Χρήστος Νικολαϊδης πέτυχε άλλα δύο γκολ στον αιφνιδιασμό και έγραψε το τελικό σκορ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΧΑΝΘ παρατάχθηκε χωρίς Βακάλη, Κοκτσίδη, Κεσίδη, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο έχασε με τραυματισμό (έβγαλε τον ώμο του) και τον Σπυρόπουλο.
«Δεν είμαστε περαστικοί»!
«Θέλαμε πολύ περισσότερο τη νίκη από τη ΧΑΝΘ. Μία νίκη δεν λέει τίποτα χρειάζεται και άλλη προσπάθεια, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν ανεβήκαμε στην Α1 για να είμαστε περαστικοί», σχολίασε ο προπονητής του Φοίβου Δημήτρης Μασλαρινός, ενώ ο 19χρονος πρώτος σκόρερ Χρήστος Νικολαϊδης είπε: «Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα κατάλληλα για αυτό το ματς. Είχαμε συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα σημεία. Είμαστε μια ομάδα με έμπειρους παίκτες και νέους με πάθος και σε κάθε ματς θα δίνουμε το 100%».
ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΧΑΝΘ 20-17
Τα δεκάλεπτα: 1-5, 4-6, 6-8 (ημχ.), 13-11, 16-16, 20-17
ΦΟΙΒΟΣ (Δημήτρης Μασλαρινός): Λαγούδης, Νικολαϊδης Χ. 8, Σαουλίδης 1, Λειβαδόπουλος, Μέτσης 3, Παρπούλας, Μποσνακίδης, Βότσης 3, Χατζηλάκος, Χατζηαγαπίου, Σταματιάδης 2, Νικολαϊδης Ν. 3, Παπαγεωργίου, Ανδρεαδάκης, Μπαντής, Χατζηβακαλέλης.
ΧΑΝΘ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Λοίζος, Κόντης 3, Παπαδόπουλος Π., Σπυρόπουλος 1, Αργυρίου, Ανανιάδης 5, Σαρηγιαννίδης 1, Κουρουμλίδης 2, Τάτσης 4, Τσαβδάρης, Μπουκοβίνας, Δέσπος, Παπαδόπουλος Θ. 1, Τζίνερης, Λάππας, Παντελίδης.

Διαιτητές: Μπουγιάκας- Χατζηπαναγιωτίδης, δίλεπτα: 7-7, πέναλτι: 2/2-2/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου