Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου

 
Στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων πραγματοποιήθηκε σήμερα
η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 32ου Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Διομήδης Άργους- ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στις 17:30 (ΟΤΕ TV) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Γκαντής.
Από την πλευρά των ομάδων παρόντες ήταν οι προπονητές Δημήτρης Δημητρούλιας, Γιάννης Αρβανίτης και οι αρχηγοί Γιώργος Ζαραβίνας και Χριστόφορος Μπακαούκας.
Παρούσες στην συνέντευξη Τύπου ήταν και οι επίσημες μπάλες του τελικού, ειδικά σχεδιασμένες από την KEMPA με την ημερομηνία του αγώνα και τα λογότυπα της ΟΧΕ και των δύο φιναλίστ.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε για την έδρα του τελικού ότι ήταν απόφαση της Ομοσπονδίας λαμβάνοντας υπόψη το καλό του αθλήματος, αλλά και το γεγονός ότι το χάντμπολ αντιστέκεται στην διάλυση του ελληνικού αθλητισμού, ορίζοντας τον τελικό σε ένα μεγάλο γήπεδο με πολύ κόσμο για να γίνει πραγματική γιορτή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Τελικός που θα ανεβάσει το άθλημα»
Παντελής Χατζηιωάννου (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Καλησπέρα σε όλους. Να καλωσορίσω τους φιναλίστ και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων για την ευγενική προσφορά τους και την ζεστή φιλοξενία τους. Ελπίζω να είναι η απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και είναι μια καλή ευκαιρία να διοργανώσουμε έναν αγώνα, ώστε να στηρίξουμε οικονομικά τις οικογένειες που έχουν υπό την προστασία τους.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον ΟΤΕ TV που είναι μαζί μας από την αρχή της σεζόν. Αυτός ο τελικός θα είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν γίνει, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και περιμένουμε να δούμε έναν καλό τελικό, που θα ανεβάσει το άθλημα. Ο Διομήδης έχει κατακτήσει πρόσφατα ευρωπαϊκό τρόπαιο και πρωτάθλημα και η ΑΕΚ είναι η νταμπλούχος Ελλάδας».
Σε ερώτηση για την άποψη της Ομοσπονδίας για τις ανακοινώσεις του Διομήδη ο Πρόεδρος της ΟΧΕ είπε: «Ήταν προσωπική μου απόφαση και την ακολούθησε και το Δ.Σ. να μην μπούμε στην διαδικασία δηλώσεων και αντιδηλώσεων, που μόνο κακό θα έκαναν στο άθλημα μας. Μάλιστα σε μια στιγμή που ο ελληνικός αθλητισμός διαλύεται θα έλεγα. Κάποιες ομοσπονδίες σταματάνε πρωταθλήματα, Κύπελλα, σταματάμε τα πάντα. Εμείς έχουμε μία φιλοσοφία σαν ΟΧΕ. Τώρα πρέπει να πάμε όλοι μαζί να δουλέψουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε πίσω αν χρειαστεί να πάμε στην κόντρα, αν χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Από αύριο ξεκινάει μία άλλη μέρα, γι' αυτό και θέλαμε έναν τελικό σε ένα μεγάλο γήπεδο και θα έχει κόσμο και επιτέλους θα φύγουμε από την μιζέρια, να κάνουμε έναν τελικό με λίγο κόσμο. Είναι καιρός να μπούμε στα μεγάλα σαλόνια γιατί ξέρουμε και από αυτά».
Σε ερώτηση για την έδρα του αγώνα είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η έδρα του τελικού αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΟΧΕ. Δεν λάβαμε την άποψη ούτε της ΑΕΚ, ούτε του Διομήδη. Θέλαμε ένα γήπεδο μεγάλο, έναν ανοιχτό τελικό, μία γιορτή. Γιατί πιστεύουμε τώρα που το άθλημα και ο αθλητισμός πάει να χαθεί εμείς πρέπει να αντισταθούμε. Η ομοσπονδία αποφάσισε να επιλέξει το γήπεδο και όχι η ΑΕΚ, ούτε ο Διομήδης. Το Λουτράκι έχει μια εξέδρα και θα μπαίναμε πάλι στην διαδικασία της αστυνομίας και τους λιγοστούς θεατές, όπως έγινε πέρσι στην Κέρκυρα. Θέλαμε να δώσουμε στους αθλητές ένα γήπεδο όπου θα ευχαριστηθούν να παίξουν χάντμπολ».
«Οξυγόνο για το άθλημα»
Κωνσταντίνος Γκαντής (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Να καλωσορίσω και εγώ από την πλευρά μου τους δύο φιναλίστ, ειδικότερα τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων. Θα ευχηθώ καλή επιτυχία και να γίνει ένας τελικός αντάξιος της σημαντικής ιστορίας των ομάδων. Εύχομαι σε αυτό να βοηθήσει και το μεγάλο γήπεδο. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές αυτά τα ματς πρέπει να είναι οξυγόνο για το άθλημα. Εύχομαι να κερδίσει το άθλημα πάνω απ' όλα»
«Έχουμε μικρό προβάδισμα»
Γιάννης Αβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και οι ομάδες έχουν αποδείξει πως θα αποδώσουν ένα μεγάλο θέαμα. Το γήπεδο προσφέρεται και θα αποδείξουμε άλλη μια φορά πω τα ματς πως αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με κόσμο. Από την πλευρά μας ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και θα πάρουμε το τρόπαιο. Πιστεύω ότι θα πάρουμε σαν χάντμπολ και πάλι τα συγχαρητήρια του αθλητικού κόσμου για την διοργάνωση».
Ο προπονητής της ΑΕΚ πήρε τον λόγο στην συνέχεια για να απαντήσει στα όσα είπε ο προπονητής του Διομήδη: «Δέχθηκα προσωπική επίθεση κάτι που δεν περίμενα. Δημοσιογράφοι είσαστε και ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι έκαναν δηλώσεις. Έχω την χαρά, την τύχη και την ευτυχία να εργάζομαι σε μία μεγάλη ομάδα που απασχολεί πολλά ΜΜΕ. Ήταν αυτονόητο ότι μετά από ένα μπαράζ ανακοινώσεων όχι δικό μας, ρωτήθηκα για το θέμα και απάντησα απλά γιατί τα Λιόσια είναι μια πολύ καλή έδρα για τον τελικό. Αυτό χαρακτηρίστηκε σήμερα προχειρότητα και ερασιτεχνικό. Είναι σαφές ότι οι δηλώσεις του Διομήδη έχουν σκοπιμότητα, όπως δήλωσε και κ. Δημητρούλιας. Εμείς δεν μπήκαμε σε αυτή την λογική. Διαβάσατε και την ανακοίνωση του Προέδρου μας κ. Λαζόπουλου. Όσον αφορά τους παίκτες είναι συνομήλικοι. Μία πρώτη φουρνιά λίγο μεγαλύτερη και μία μικρότερη στις ίδιες ηλικίες. Ούτε λοιπόν αυτή η δικαιολογία δεν ευσταθεί. Βλέπω μια προσπάθεια ακόμα και σήμερα με προσωπικές επιθέσεις να χαλάσει το κλίμα. Οι φίλαθλοι μας δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ, ώστε να δημιουργήσουν επεισόδια σε επίπεδο που να κινδυνεύουν παράγοντες και παίκτες του Διομήδη. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Δεν είχαμε πρόβλημα να γίνει οπουδήποτε ο τελικός σε μεγάλο γήπεδο, εντός ή εκτός Ελλάδας».
Σε ερώτηση για το αν η ΑΕΚ έχει ψυχολογικό αβαντάζ, λόγω των δύο νικών στο πρωτάθλημα απάντησε: «Βάσει ονομάτων και μπάτζετ η ΑΕΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Έχουμε χάσει από τα Βριλήσσια. Είναι διαφορετική διαδικασία και σαφέστατα άλλο ματς από το πρωτάθλημα».
«Η διοίκηση κάνει την δουλειά της, εμείς την δική μας»
Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδης Άργους): «Είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί πρώτη φορά φτάνουμε σε τελικό. Είμαστε αποφασισμένοι να το χαρούμε να δώσουμε την ψυχή μας και να φύγουμε από τα Λιόσια περήφανοι και γεμάτοι για την προσπάθεια μας. Είναι ένα τρόπαιο που μας λείπει, έχοντας κερδίσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο και το πρωτάθλημα. Έχει γίνει ένα μπαράζ δηλώσεων εκατέρωθεν. Σίγουρα το κλίμα έχει λίγο δυναμιτιστεί. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και των δύο ομάδων που σε περίπτωση δεν έχουν μπει σε αυτή την διαδικασία. Εν δυνάμει είμαστε όλοι υπηρέτες του αθλήματος και γι' αυτό πρέπει να γίνει ένας σπουδαίος τελικός και να απέχουμε από τις δηλώσεις. Σίγουρα απευθύνομαι στον κ. Γιάννη Αρβανίτη γιατί μπήκε σε διαδικασία δηλώσεων που δυναμίτισαν το κλίμα. Αισθάνομαι ότι το έκανε για να χειραγωγηθεί ένα μερίδιο του φίλαθλου κοινού της ΑΕΚ. Ένα κοινό που έχει περηφάνια, ξέρει τι σημαίνει η αδικία, είμαι και εγώ από αυτά τα μέρη, τα ξεριζωμένα και ξέρω τι σημαίνει ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αισθανθούμε άσχημα μέσα στο γήπεδο. Έχω ανάγκη να προστατέψω τους αθλητές μου. Ζούμε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που δεν έχουμε μεγάλο κοινό και δεν θα μπαίναμε σε διαδικασία επικοινωνιακού πολέμου. Έχω ευθύνη, έχω διεθνείς αθλητές, εκκολαπτόμενους διεθνείς αθλητές και θέλω να γίνει ένα ματς επί ίσοις όροις που θα κερδίσει φυσικά ο καλύτερος με ξεκάθαρους όρους. Δεν μας απασχολούν και δεν συμμετέχουμε στα επικοινωνιακά παιχνίδια. Προσπαθούμε να σκεφτούμε πως θα κερδίσουμε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν θέλω να μπουν οι αθλητές μου στο γήπεδο και να έχουν το αίσθημα της αδικίας».
Σε ερώτηση για το αν τον βρίσκουν σύμφωνων οι ανακοινώσεις της διοίκησης του Διομήδη απάντησε «Αυτό είναι ένα φαινόμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η διοίκηση βγάζει ανακοινώσεις για πολλούς λόγους. Υπάρχουν επικοινωνιακά παιχνίδια σε όλα τα αθλήματα. Έχουν σχέση και με την αγωνιστική επίδραση, γιατί για παράδειγμα δεν έχουν όλοι οι παίκτες μας την εμπειρία του Ζαραβίνα. Αυτά πρέπει να μείνουν σε διοικητικό επίπεδο. Όταν μπαίνουν στην διαδικασία αθλητές και προπονητές να κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις είναι πιο ερασιτεχνικά τα πράγματα».
Σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού μάγκες» από την διοίκηση του Διομήδη προς τους αθλητές της ΑΕΚ είπε: «Ήμουν ο πρώτος που φώναξε να κατέβει αυτή η ανακοίνωση όταν υπέπεσε στην αντίληψη μου. Δεν είναι όλοι ψύχραιμοι στις αντιδράσεις τους. Ο γράφων μου είπε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει, αλλά η έκφραση είχε την έννοια του imitation, αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που έγινε. Πολλοί από τον Σύλλογο έχουν αγάπη για την ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση αυτή η φράση δεν αντιπροσωπεύει τις υγιές προσωπικότητες του Διομήδη που έχουν προσφέρει πολλά στο άθλημα».
Σε ερώτηση για την έδρα του αγώνα για το ότι ο Διομήδης την θεωρεί πλεονέκτημα για την ΑΕΚ είπε: «Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό αίσθημα αδικίας, αλλά δεν το εκτιμώ ως καθοριστικό. Η υπόθεση του Λουτρακίου υπορράφθηκε από την ΑΕΚ επειδή θεωρήθηκε δικιά μας έδρα. Εκεί κάναμε σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες. Περισσότερα απ' όλα μας πείραξε η Τετάρτη γιατί προερχόμαστε από μία επαρχιακή πόλη. Είναι πολύ δύσκολο να αφήσουν τις δουλειές τους οι φίλαθλοι μας και να έρθουν σε ένα γήπεδο που –κακώς- υπάρχει και η ανησυχία για την ασφάλεια τους. Θέλουμε δεν θέλουμε, σε οποιοδήποτε γήπεδο η ΑΕΚ θα ήταν σαν να παίζει στην έδρα της, λόγω του ότι έχει πολύ κόσμο παντού».
Σε απάντηση στον Γιάννη Αρβανίτη ο προπονητής του Διομήδη είπε: «Με γνωρίζετε καλά. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να κάνω επιθέσεις. Δεν τα βάζω με την ΑΕΚ και επαναλαμβάνω ότι σέβομαι την ιστορία της. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα σημεία των δηλώσεων του κ. Αρβανίτη που συσχέτιζε την ανάληψη του παμπαιδικού με τον τελικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επειδή πήρε ο Διομήδης το παμπαιδικό και άρα θα έπρεπε να αδικηθεί στην έδρα του τελικού. Δηλώσεις που για τους παίκτες της ομάδας μας είναι άκρως υβριστικές. Δεν μπορεί ο κόπος μας, οι θυσίες μας, το κύπελλο Ευρώπης –που έχει απαξιωθεί- το πρωτάθλημα μιας επαρχιακής ομάδας, δεν μπορούν όλα αυτά στον βωμό της μεγάλης ΑΕΚ να παίρνουν απαρατήρητα. Ούτε σχετίζεται το παμπαιδικό με τον τελικό κυπέλλου και από την διοίκηση μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έγινε κανενός τύπου ανταλλαγής. Και στο δεύτερο που ενοχλήθηκα προσωπικά ήταν ότι ο κ. Αρβανίτης είπε πως καλά θα κάνει ο Διομήδης να ασχοληθεί με το πώς θα παίξει, κάτι για το οποίο είμαι αποκλειστικά εγώ υπεύθυνος. Ξαναλέω ότι εμείς αποστασιοποιούμαστε από τις ανακοινώσεις της Διομήδης. Η διοίκηση κάνει την δουλειά της και εμείς την δικιά μας».
Σε ερώτηση για το αν η ΑΕΚ έχει ψυχολογικό αβαντάζ, λόγω των δύο νικών στο πρωτάθλημα απάντησε: «Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η ΑΕΚ στα χαρτιά έχει ένα μικρό προβάδισμα. Στο ένα ματς ανατρέπονται πολλά, ακόμα και από υποδεέστερες ομάδες. Αυτός που το θέλει περισσότερο θα το πάρει».
«50-50 ο τελικός»
Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος τελικός. Εμείς έχουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το κύπελλο με τον κόσμο. Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο».
Σε ερώτηση για το αν η ΑΕΚ έχει ψυχολογικό αβαντάζ, λόγω των δύο νικών στο πρωτάθλημα απάντησε: «Είναι 50-50. Δεν έχει σημασία τι έγινε στο πρωτάθλημα, είναι άλλο ματς».
«Ο τελικός σαν λέξη τα λέει όλα»
Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, που δεν είναι εύκολο. Οι δύο ομάδες έδωσαν δύσκολα ματς για να φτάσουν μέχρι εδώ. Ο τελικός σαν λέξη τα λέει όλα. Αρκετοί παίκτες και δικοί μας και αντίπαλοι μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν σε άλλο τελικό. Το ματς θα είναι γιορτή και θέλουμε να φύγουμε το συναίσθημα πως τα δώσαμε όλα. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον Διομήδη, η παρουσία για πρώτη φορά σε έναν τελικό. Καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες».
Σε ερώτηση για το αν η ΑΕΚ έχει ψυχολογικό αβαντάζ, λόγω των δύο νικών στο πρωτάθλημα απάντησε: «Οι αθλητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ματς είναι ξεχωριστά. Οι ομάδες έχουν παίκτες με προσωπικότητα. Ο νικητής μπαίνει μέσα για να επιβεβαιώσει γιατί κέρδισε την προηγούμενη φορά και ο ηττημένος για να αποδείξει ότι η προηγούμενη ήττα του ήταν λόγω κακής ημέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου