Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το χάντμπολ στο πρόγραμμα «ευ αγωνίζεσθαι»

Πηγή: http://www.sentragoal.gr
 
Σημαντική επιτυχία αποτελεί για το άθλημα του χάντμπολ η συνεργασία της ΟΧΕ με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Αθηνών κατόπιν συντονισμένων ενεργειών από την Επιτροπή Ανάπτυξης. Για πρώτη φορά το άθλημα του χάντμπολ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια από 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε δύο άξονες, τον εκπαιδευτικό και τον αγωνιστικό, με στόχο την προώθηση των αρχών του αθλητισμού στα μικρά παιδιά, του φίλαθλου πνεύματος των αθλημάτων και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής. Το περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις με μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων της Α' βάθμιας εκπαίδευσης με την παρουσία Ολυμπιονικών του χάντμπολ και προπονητών. Στο πρόγραμμα έως σήμερα ανταποκρίνεται σύσσωμη η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας.
Επίσης για πρώτη φορά στην ανάπτυξη του αθλήματος το χάντμπολ συμπεριλήφθηκε στα μοριοδοτούμενα σεμινάρια 14 ωρών στην Α' και Β΄ Αθήνας, Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015, που ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώνονται τον Απρίλιο του 2015.
Επίσης αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του blog της ανάπτυξης handball-greece.blogspot.gr το οποίο θα είναι πλήρως ανανεωμένο με θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές ηλικίες και τους αναπτυξιακούς προπονητές. Θα είναι ένα μόνιμο εργαλείο ενημέρωσης, αλλά και ανταλλαγής απόψεων με γνώμονα την πρόοδο του αθλήματος. Υπεύθυνοι για το blog θα είναι οι Ηλίας Ζαπαρτίδης, Θανάσης Καρακεχαγιάς και Παναγιώτης Ιατρούδης.
«Εκμεταλλευόμαστε όλα τα προγράμματα»
Η Πρόεδρος της ΕΑΠ/ΟΧΕ και μέλος του Δ.Σ. κ. Κυριακή Μπακουλοπούλου υπογράμμισε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Πρόκειται για τρεις πολύ σημαντικές δράσεις της ανάπτυξης. Ειδικότερα η συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ και το πρόγραμμα των 14ωρων σεμιναρίων αποτελούν μέγιστα παραδείγματα ότι η ανάπτυξη του χάντμπολ εκμεταλλεύεται στο 100% όλα τα προγράμματα και τις ευκαιρίες που τις δίνονται για την προώθηση του αθλήματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την στήριξη τους τον Πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ κ. Κούβελο και την διευθύντρια κα Κοκλώνη, καθώς και τους σχολικούς συμβούλους της Β΄ Αθήνας κ. Τριπόδη και Α΄ Αθήνας κα Βούξινου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου