Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επίδειξη ισχύος η ΑΕΚ με ΠΑΟΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Το αήττητο της στην Α1 Ανδρών διεύρυνε η ΑΕΚ η οποία συνέτριψε με 34-20 τον ΠΑΟΚ στην Κυψέλη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η «Ένωση» παράλληλα πέτυχε ρεκόρ στις αναμετρήσεις κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά, αφού τα 14 τέρματα είναι η μεγαλύτερη διαφορά στα 25 παιχνίδια που έχουν δώσει από το 2005 όπου υπάρχει η προϊστορία των αναμετρήσεων τους.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ήταν καταιγιστική, έχοντας την συμπαράσταση 800 και πλέον φιλάθλων της. Η αμυντική της γραμμή μαζί με τους τερματοφύλακες Τσιλιμπάρη, Καφφάτο σταμάτησαν τα ατού του ΠΑΟΚ, ενώ επιθετικά οι έμπειροι αθλητές της έβρισκαν συνέχεια λύσεις.
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε απροετοίμαστος για ένα τόσο σημαντικό ματς και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε ικανός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ σοκαρίστηκε στην αρχή του ματς από την απευθείας κόκκινη του Ζούγιοβιτς, χάνοντας ένα σημαντικό «όπλο» σε άμυνα και επίθεση.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά πλέον, όπως και ο Δούκας έχουν μπει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην τετράδα των πλέι οφ, αφού αν επικρατήσουν σήμερα Δούκας και Ποσειδώνας θα βγει από αυτήν μετά από πολλές αγωνιστικές και θα βρεθεί στην 5η θέση!
Κίνδυνος να χάσει τον τελικό ο Ζούγιοβιτς
Η αποβολή του Πέταρ Ζούγιοβιτς στο 2' για κουτουλιά στον Δημήτρη Τσακίρη είναι πιθανό να του στερήσει την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Διομήδη Άργους στις 19 Μαρτίου. Ο Σέρβος πλέι μέικερ θα τιμωρηθεί αυτεπάγγελτα με μία αγωνιστική, αφού του κρατήθηκε το δελτίο και αν τιμωρηθεί επιπλέον από τον αθλητικό δικαστή, τότε δεν θα δώσει το παρόν στο μεγάλο ραντεβού, αφού –εκτός απροόπτου- θα διεξαχθεί μόνο μία αγωνιστική πρωταθλήματος μέχρι εκείνη την ημέρα.
ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 34-20
Τα πεντάλεπτα: 4-3, 5-4, 7-5, 9-7, 13-8, 15-10 (ημχ.), 19-12, 22-13, 25-15, 26-16, 30-18, 34-20
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 6, Μπακαούκας 4, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 7, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Ν. Νικολαϊδης 4, Σανίκης 2, Αλβανός 5, Καρυπίδης 3, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 3, Χερουβείμ.ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Πίτσιος, Νικολαϊδης, Βότσης 2, Κοκκώνης 3, Ιλερής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 2, Παπαδόπουλος, Τσακίρης 5, Τρουμπέτας 2, Κεσίδης 1, Τσίλης 3, Τσεσμετζίδης.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, Κόκκινη: 2:22 Ζούγιοβιτς (κρατήθηκε δελτίο), 59:49 Κοκκώνης (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 2/2-5/5
Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 2:22 αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πέταρ Ζούγιοβιτς διότι χτύπησε εσκεμμένα εκτός φάσης με το κεφάλι του αντίπαλο αθλητή (Δημήτρη Τσακίρη) στο κεφάλι (κουτουλιά)».
«Κλειδί η άμυνα»
Στην αμυντική λειτουργία της ομάδα του στάθηκε ο Γιάννη Αρβανίτης που σχολίασε μετά το τέλος του ματς στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα. Είχαμε μία καταπληκτική απόδοση στον συγκεκριμένο τομέα και ότι γκολ δεχόμασταν ήταν είτε από δικά μας λάθη στην επίθεση είτε από κλεψίματα του αντιπάλου και φυσικά ο συνδυασμός με τους Τσιλιμπάρη, Καφφάτο κάτω από τα δοκάρια ήταν κομβικός για την εξέλιξη του αγώνα Στην επίθεση η ομάδα ξεδίπλωσε το ταλέντο της και είχαμε πολλές λύσεις».
Ο τεχνικός της «Ένωσης» ερωτώμενος για την ενδεχόμενη απουσία του Πέταρ Ζούγιοβιτς στον τελικό, απάντησε: «Ήταν μια άσχημη στιγμή για τον Πέταρ. Πάντα ετοιμάζουμε τους παίκτες για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στο γήπεδο, αλλά είναι κι αυτοί άνθρωποι. Δεν ξέρω τον κανονισμό κι αν θα τιμωρηθεί περισσότερο από μία αγωνιστική ή θα είναι στη διάθεσή μας στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά θα φροντίσουμε να διαχειριστούμε όποια κατάσταση προκύψει».
Από τη δική του πλευρά ο Δημήτρης Καφφάτος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ΑΕΚ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Καταφέραμε να αντιδράσουμε γρήγορα από τις κακές εμφανίσεις κόντρα σε Δούκα και Κιλκίς κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ωριμότητα στην ομάδα. Όταν εξασφαλίσαμε τη νίκη δώσαμε μια άλλη μορφή στο παιχνίδι προσφέροντας και πλούσιο θέαμα. Δείξαμε ψυχή και ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί στην άμυνα».
«Πήραμε αυτό που αξίζαμε»
Απογοητευμένος εμφανίστηκε από την απόδοση της ομάδας του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε για το παιχνίδι στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Όταν παίζεις στην έδρα της ΑΕΚ που έχει ένα τόσο πλούσιο ρόστερ χρειάζεται να έχεις για εξήντα λεπτά καθαρό μυαλό και να διαχειρίζεται καλά όλες τις καταστάσεις. Εμείς αυτό δεν το κάναμε, και πήραμε αυτό που μας άξιζε. Η ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, και γενικότερα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι η διαφορά των ομάδων είναι αυτά τα 14 γκολ. Εξάλλου και στον πρώτο γύρο, το παιχνίδι είχε λήξει ισοπαλία. Απλά σήμερα ήμασταν πολύ κακοί κι ο αντίπαλος πολύ καλύτερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου