Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Επικράτηση των Κυκλώπων επί της Προσοτσάνης σε άνδρες και γυναίκες

Πηγή: http://www.thrakisports.gr/
 
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας
- Την εντυπωσιακή τους πορεία στο πρωτάθλημα του τετάρτου ομίλου της Α2 Γυναικών συνέχισαν οι Κύκλωπες, που επικράτησαν εντός έδρας με 22-20 της Προσοτσάνης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων, που ήρθαν στον Έβρο με μόλις εννιά αθλήτριες, και κατάφεραν με πάθος και αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος να φτάσουν σε μία ακόμη νίκη.
Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Κύκλωπες προηγήθηκαν με 4-2, αλλά η Προσοτσάνη με αιχμή του 
δόρατος την Σεβδίλη έτρεξε ένα σερί 5-0 κάνοντας το 4-7. Με τη Σεβδίλη να μοιάζει ασταμάτητη η ομάδα της Δράμας διατήρησε το προβάδισμα των τριών τερμάτων μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (10-13).
Με δύο γκολ της Χατζοπούλου και ένα της Σμαρλαμάκη οι Κύκλωπες κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα σε 13-13. Παρά το γεγονός ότι η Προσοτσάνη ανέκτησε το προβάδισμα με 15-17, οι αθλήτριες του Χαραλαμπίδη με πέντε αναπάντητα τέρματα προηγήθηκαν με 20-17. Η αγωνιστική άνοδος της Χατζοπούλου, η βελτίωση της άμυνας των Κυκλώπων σε συνδυασμό με την κούραση των φιλοξενούμενων εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του σκορ.
Η δίλεπτη αποβολή της Πολίτη δύο λεπτά πριν το φινάλε προκάλεσε αναστάτωση και ένταση στον πάγκο της Προσοτσάνης, που για ένα λεπτό αγωνίστηκε χωρίς τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 22-19 με γκολ της Σμαρλαμάκη. Οι διαιτητές της συνάντησης ζήτησαν από τον προπονητή της Προσοτσάνης να την αντικαταστήσει, κάτι που δεν έγινε λόγω έλλειψης δεύτερου τερματοφύλακα. Ακολούθησε προσωρινή διακοπή του αγώνα με τους διαιτητές να απειλούν τις φιλοξενούμενες με μηδενισμό και αφαίρεση δύο βαθμών. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ διαιτητών και πάγκου της Προσοτσάνης, το παιχνίδι ξανάρχισε και κάτω από τα γκολπόστ κάθισε η Σεβδίλη για το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Το γκολ της Παλλικάρη διαμόρφωσε το τελικό 22-20.
Από τους Κύκλώπες ξεχώρισαν οι Σμαρλαμάκη και Χατζοπούλου, που σημείωσαν από έντεκα και επτά γκολ αντίστοιχα, ενώ καθοριστικές ήταν και οι αποκρούσεις της Φαγογένη σε σουτ της Σεβδίλη, που με δώδεκα γκολ ήταν μακράν η κορυφαία της Προσοτσάνης.
Τα δεκάλεπτα: 4-4, 7-9, 10-13 (ημίχρονο), 14-14, 17-17, 22-20 (τελικό σκορ)
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κυριζάκη, Ξανθοπούλου 3, Τσιακυρούδη, Αγγελίδου, Χατζοπούλου 7, Επιτρόπου, Παρασκάκη, Βαρσάμη, Καμπακάκη 1, Σμαρλαμάκη 11, Φαγογένη, Σαλαμανάκη
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ: Σεβδίλη 12, Παπαδοπούλου 4, Τσαντα 1, Βουργασλή 1, Τσαπακίδου, Παλλικάρη 1, Πολίτη, Βασιλειάδου, Τόσκα 1
Νίκη και για τους άνδρες
Μια εβδομάδα πριν το μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης, που θα κρίνει την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στην Α2, οι Κύκλωπες επικράτησαν άνετα με 35-24 εκτός έδρας της Προσοτσάνης.
Η ομάδα του Χρήστου Ποντισίδη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όπου δέχτηκε μόλις δέκα τέρματα, ενώ ήταν εξίσου αξιόλογη και η επιθετική συγκομιδή. Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής των Κυκλώπων μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους αθλητές του δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα.
Από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης ξεχώρισαν οι Χαραλαμπίδης και Θεοδώρου, που σημείωσαν από οκτώ τέρματα.
Τα δεκάλεπτα: 4-7, 5-12, 10-19 (ημίχρονο), 14-26, 21-30, 24-35 (τελικό σκορ)
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ:ΚΙΚΙΑΤΖΙΔΗΣ,ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,ΘΩΜΑΙΔΗΣ,ΣΑΜΠΑΤΖΗΣ,ΚΙΟΥΡΚΤΣΗΣ 1,ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ 8,ΤΣΕΠΕΝΕΚΗΣ 4,ΒΕΡΓΑΣ 4,ΣΑΒΒΙΔΗΣ 1,ΒΟΥΡΤΣΑΚΗΣ 1,ΖΙΩΓΑΣ 5,ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ,ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ΠΑΡΑΣΧΟΣ
ΚΥΚΛΩΠΕΣ: Ξενοπανάγος, Μισέντος, Ανδρεάδης 2, Τάρες 3, Πιστόλας 3, Θεοδώρου 8, Μπασδάνης Η. 2, Μπασδάνης Κ. 1, Οβαγιάν, Χαραλαμπάκης, Χαραλαμπίδης 8, Καράμπελας 2, Κρεωνάς 3, Ξανθόπουλος 3
ΔΙΛΕΠΤΑ 2/4
ΠΕΝΑΛΤΥ 5/3 ΚΑΙ 2/1
ΔΙΑΙΤ.ΣΑΠΑΝΙΔΗΣ - ΗΛΙΑΔΗΣ
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μαζί με την ανδρική ομάδα ταξίδεψαν στην Προσοτσάνη 45 περίπου παιδιά από τα τμήματα υποδομής των Κυκλώπων (μίνι, παγκορασίδες, παμπαίδες, προμίνι), που έδωσαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας της Δράμας και μοιράστηκαν τη χαρά του αθλήματος για τέσσερις περίπου ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου