Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γιορτή στην Προσοτσάνη με την Άρτα να προκρίνεται στον τελικό

Πηγή: Δελτίο τύπου ΑΟΠ
 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης αγωνίστηκε στους τέσσερις του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως και πέρσι φιλοξένησε, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Μακρής», την ομάδα θρύλο της ελληνικής χειροσφαίρισης Φέτα Ήπειρος-Αναγέννηση Άρτας.
Οι νεαρές αθλήτριες το Α.Ο. Προσοτσάνης, μ.ο. ηλικίας 17, στάθηκαν επάξια απέναντι στις υποψήφιες πρωταθλήτριες Ελλάδος και υποψήφιες κυπελλούχες πλέον. Το παιχνίδι για ένα ημίχρονο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στα τέρματα και να κλείνει το ημίχρονο με την φιλοξενούμενη ομάδα να προηγείται 16-18.
Η εμπειρία νίκησε τον ενθουσιασμό και την μαχητικότητα στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα της
Άρτας να διευρύνει την διαφορά και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα από ένα κατάμεστο γήπεδο ήταν η καλύτερη επιβράβευση και για τις δύο ομάδες που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.
Η άλλοτε μόνιμη πρωταθλήτρια ομάδα της Άρτας δείχνει έτοιμη, μετά από ένα μικρό διάλλειμα, να επιστρέψει στον θρόνο της, , καθώς στην φετινή χρονιά, έχει εξασφαλίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει και κερδίσει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το 11ο Κύπελλο στην ιστορία της.
Για την ομάδα της Προσοτσάνης, ο αγώνας ήταν μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν κατά πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο και να αποκτήσει εμπειρίες, που τις είναι απαραίτητες για την πορεία της στην Α2 και στα ηλικιακά πρωταθλήματα.
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες γευμάτισαν μαζί, με τον πρόεδρος της Αναγέννησης Βασίλη Κρανιώτη να δηλώνει τηλεφωνικά σε αθηναϊκά μέσα: «Για άλλη μια φορά μας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διοίκηση της Προσοτσάνης, τις παίκτριες και το τεχνικό επιτελείο για την φιλοξενία που μας προσέφεραν».
Δυστυχώς την πολύ μεγάλη προσπάθεια των κοριτσιών του Α.Ο. Προσοτσάνης δεν θα μπορέσουν να μάθουν και να δουν οι φίλαθλοι της Δράμας, καθώς ΚΑΝΕΝΑ τοπικό κανάλι δεν κάλυψε έστω και δημοσιογραφικά τον Ημιτελικό Αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος με την Άρτα.
Για αυτούς υπάρχει ΜΟΝΟ η Δράμα!!!
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 4-10, 9-12, 11-14, 16-18 (ημχ.),
17-22, 18-26, 21-30, 24-35, 27-37, 31-44
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Κιάκος-Πέτρος Δρανόβαλης): Πολίτη, Στουγιαννίδου 6, Αλτιπαρμάκη, Ζιώγα 4, Παπαδοπούλου Α. 1, Παύλου 4, Τόσκα Ε, Λαζαρίδου 7, Σεβδίλη 4, Τόσκα Χ, Σμυρλή 5, Τσαντά, Βουλγαρσλή, Παλλικάρη, Τσαπακίδου, Παπαδοπούλου Σ.
ΑΡΤΑ (Κώστας Τούτσης): Ναουμόσκα, Μπαλάφα 8, Σκουτέλλα 3, Βέμη 7, Ιωάννου 7, Σκάρα 5, Στανκούτε, Δήμου, Δημητρίου 3, Ματαρώνα 3, Κολιού, Ποιμενίδου 8.
Διαιτητές: Σαπανίδης- Ηλιάδης, δίλεπτα: 3-5, πέναλτι: 2/3-2/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου