Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη το EBT 2014

 
Μία επιτυχία, που την χρειαζόταν το Ελληνικό Χάντμπολ, ήλθε από το Βελιγράδι, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Στη Χώρα μας και, ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί η Τελική Φάση του Διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Handball (European Beach Handball Tour – ebt) το 2014 (30 Μαϊου – 1 Ιουνίου)! Η διοργάνωση, το ebt FINALS, θα φέρει στη Θεσσαλονίκη τις 10 καλύτερες ανδρικές και αντιστοίχως 10 γυναικείες ομάδες, οι οποίες θα αγωνισθούν, για ένα 3ήμερο, για τον τίτλο των Πρωταθλητών Ευρώπης. Είναι η
κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της Άμμου, η οποία θα διεξαχθεί στις ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις του «Χωριού της Ειρήνης», στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Οι ομάδες αυτές προκρίθηκαν ανάμεσα από 63 ανδρικές και 40 γυναικείες ομάδες που συμμετείχαν στα 52 τουρνουά του περυσινού ebt – European Beach Handball Tour.
Ο ελληνικός Φάκελλος Υποψηφιότητος ανταγωνίσθηκε (με επιτυχία) εκείνον της Ουγγαρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χώρα μας έχει στο ενεργητικό της άλλες δύο επιτυχημένες διεξαγωγές της ίδιας διοργάνωσης (Παραλία Κατερίνης 2006 και Ίσσος Κέρκυρας 2009), ενώ η Πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, το 2009, στην Κέρκυρα. Πρέπει δε να υπογραμμισθεί, ότι ο τίτλος αυτός της ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το Ελληνικό Χάντμπωλ, σε συλλογικό επίπεδο, μέχρι και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου, προπέρυσι, στη σάλα, από τον ΔΙΟΜΗΔΗ.
Την απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF), στη συνεδρίασή του, που έγινε σήμερα (Σάββατο), στο Βελιγράδι, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών.
Από Ελληνικής πλευράς, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν, στους μεν άνδρες, η δευτεραθλήτρια Ελλάδος ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (νούμερο 27 στην Ευρωπαϊκή κατάταξη), στις δε γυναίκες, η πρωταθλήτρια Ελλάδος ABAN ΓΚΑΡΝΤ (νούμερο 18 στην Ευρώπη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου