Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κορωπί - Πανελλήνιος ο τελικός της ΕΣΧΑ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Οι ομάδες του Κορωπίου και του Πανελληνίου θα διεκδικήσουν το 1ο Κύπελλο Αττικής που διοργανώνει για πρώτη φορά η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής. Οι «Ολυμπιονίκες» στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό επικράτησαν και στο δεύτερο ματς του Ιωνικού ΝΦ με 21-18 στο κλειστό της Νίκαιας και σε συνδυασμό με την νίκη τους με 20-19 στο πρώτο ματς πήραν την πρόκριση.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με σασπένς και εναλλαγές στο σκορ. Ο Ιωνικός ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε 5-2 και 6-4, αλλά ο Πανελλήνιος με δυνατή άμυνα και ξέσπασμα πραγματοποίησε σερί 7-0 και πέρασε μπροστά 6-11, κρατώντας χωρίς γκολ την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας για σχεδόν 15 λεπτά!
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 7-12 και με την έναρξη του δευτέρου η ομάδα του Γιώργου Καρανικολόπουλου έφτασε στο +6 (7-13) με τέρμα του Μάνθου, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.
Όλα έδειχναν ότι ο Πανελλήνιος κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του και ήταν το απόλυτο φαβορί για να την κατακτήσει. Ωστόσο οι παίκτες του Μενέλαου Δανήλου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με την είσοδο του Μπακόπουλου η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο επιθετικά και με συγκέντρωση στην άμυνα, κατάφεραν με επιμέρους σκορ 9-2 να φέρουν τούμπα το ματς και να προηγηθούν 16-15 στο 48:00, ξαναμπαίνοντας γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Σε εκείνο το σημείο ο Πανελλήνιος δεν έχασε την ψυχραιμία του, αντίθετα με τον έμπειρο Κοτελίδα οργανωτή και πρώτο σκόρερ (7 γκολ), κατάφερε να ανατρέψει πάλι το σκορ και να προηγηθεί 16-17. Ο Ιωνικός ισοφάρισε, αλλά η συνέχεια ανήκε στους «Ολυμπιονίκες» που εκμεταλλεύτηκαν την απευθείας κόκκινη του Βαλαβάνη (για χτύπημα στο πρόσωπο του Καραμαγκέλα) και το δίλεπτο στον πάγκο του Ιωνικού. φτάνοντας στο τελικό 18-21 με επιμέρους σκορ 4-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου