Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλο διπλό του Φοίβου στο Βύρωνα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Μία εβδομάδα μετά την μεγάλη νίκη- έκπληξη επί του ΠΑΟΚ και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, η Αναγέννηση υπέστη ήττα σοκ εντός έδρας από τον Φοίβο Συκεών στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής με 19-17. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα Γιώργο Κότσιφα που πραγματοποίησε 15 επεμβάσεις (οι δύο σε πέναλτι) με 50% αποτελεσματικότητα, τον Σάκη Νουμίδη σε άμυνα και επίθεση με 4 γκολ, αλλά και τον Αντώνη Μέτση που σημείωσε τα δύο τελευταία γκολ στο 58:15 και σε νεκρό χρόνο με πέναλτι. Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση είχε σε κακή ημέρα πολλά από τα ατού της και οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν ο Μαγκαφουράκης (15 επεμβάσεις) και οι Μυλωνάς, Στούμπης Π.
Επιθετικά η Αναγέννηση δεν είχε καλή κυκλοφορία και η ανοιχτή άμυνα του Φοίβου της έκανε 
μεγάλη ζημιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε μόλις 5 τέρματα.
Αυτή η νίκη μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για τον Φοίβο στον στόχο που έχει θέσει για την παραμονή στην κατηγορία, αντίθετα δημιουργεί περισσότερο άγχος στην Αναγέννηση που έχει μπροστά της άλλα δύο πολύ δύσκολα ματς με Αρχέλαο και Αερωπό Έδεσσας.

«Μας τιμώρησε ο θεός»
Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι πρωταγωνιστές υπογράμμισαν:
Παναγιώτης Ιατρούδης (τεχνικός Αναγέννησης): «Όταν βάζεις 17 γκολ στην έδρα σου και 5 στο πρώτο ημίχρονο σε τιμωρεί και ο Θεός και δεν δικαιούσαι να κερδίσεις. Ήταν μεγάλη νίκη για τον Φοίβο και μεγάλη ήττα για εμάς. Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα δεν έχουμε χρόνο για να... κλάψουμε. Υπάρχουν μπροστά μας κρίσιμα παιχνίδια».
Βασίλης Σκανδάλης (προπονητής Φοίβου): «Είχαμε κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και δεν σας κρύβω ότι το είχαμε και σαν στόχο όλη την εβδομάδα για αυτό και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Ήταν δύο πολύτιμοι βαθμοί στην προσπάθεια μας. Καλή συνέχεια και στην Αναγέννηση, πιστεύω δεν θα κινδυνέψει στο τέλος».
Χριστόδουλος Μυλωνάς (παίκτης Αναγέννησης): «Είχαμε κακές επιθετικές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο, αλλά προς το τέλος του ματς κολλήσαμε και πάλι επιθετικά και δεν καταφέρουμε να αντιδράσουμε στα γκολ του Φοίβου».
Γιώργος Κότσιφας (τερματοφύλακας Φοίβου): «Ήταν μία νίκη μεγάλης ψυχολογικής σημασίας. Αποδείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο. Πιστεύω ότι 5-6 ομάδες είμαστε στην ίδια μοίρα και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες ανεξάρτητα αν τα παιχνίδια είναι εντός ή εκτός έδρας».
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 17-19
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-7, 5-8 (ημχ.), 8-9, 11-11, 13-14, 15-14, 16-16, 17-19
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Μαγκαφουράκης, Γεωργίου 1, Στούμπης Π. 4, Βασιλόπουλος 1, Αργυράκης 2, Χατζόπουλος, Φάμπατς 1, Κρεμώνας, Χριστοδούλου, Στούμπης Δ., Χατσίκας, Μυλωνάς 5, Λεωνίδας 1, Ζέκιος, Χάλαρης 2, Βλαχοθανάσης.
ΦΟΙΒΟΣ (Βασίλης Σκανδάλης): Κότσιφας, Σαουλίδης 1, Καφαντάρης, Μέτσης 5, Μπαλαμός 3, Αποστολίδης 3, Χατζηαγαπίου, Ναουμίδης 4, Ιωαννίδης 2, Τραιανός, Τσιντίδης 1, Καβουσανάκης, Τάτσης, Παπαγεωργίου, Ανδρεαδάκης, Χατζηβακαλέλης.
Διαιτητές: Ανταλής- Τσάμος,
δίλεπτα: 3-5,
πέναλτι: 1/3-3/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου