Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη και Βέροια

Πηγή: http://www.sentragoal.gr
 
Με τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Ποσειδώνας και Φίλιππος Βέροιας – Διομήδης Άργους θα ανοίξει το Σάββατο η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Α1 χάντμπολ ανδρών. Στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με τις δύο ομάδες να περνούν αγωνιστική κρίση.
Ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία ματς έχει 2 ήττες και 1 ισοπαλία σε πρωτάθλημα και κύπελλο με αποτέλεσμα στον τελευταίο στόχο που του έχει μείνει, το πρωτάθλημα, να βρίσκεται ήδη 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Ο Ποσειδώνας αγνοεί την νίκη από τις 16 Νοεμβρίου όταν και επικράτησε με 25-20 της Αναγέννησης Βύρωνα για την 6η αγωνιστική. Έκτοτε η ομάδα της Κορινθίας μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες (4 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο).
Στη Βέροια ο φορμαρισμένος Δούκας
Στην Βέροια ο Φίλιππος βρίσκεται υποδέχεται τον φορμασισμένο Διομήδη Άργους που μετράει 8 σερί νίκες. Τα τελευταία δύο χρόνια οι «Λύκοι» κερδίζουν εύκολα ή δύσκολα στη Βέροια, σπάζοντας την δυσμενή παράδοση των 8 ετών που τους ήθελε να φεύγουν από την Ημαθία με σκυμμένο το κεφάλι 7 φορές. Εν τω μεταξύ ο Διομήδης βρίσκεται πάντα σε απόσταση αναπνοής από την ΑΕΚ, περιμένοντας κάποιο στραβοπάτημα της για να στεφτεί πρωταθλητής χειμώνα.
ΑΕΚ για πρωταθλήτρια «χειμώνα»
Την Κυριακή διεξάγονται τέσσερις αναμετρήσεις. Στην Κυψέλη η ΑΕΚ αγωνίζεται κόντρα στον Φοίβο Συκεών και θέλει να διατηρήσει το σερί της, αλλά και το αήττητο της. Εφόσον η ΑΕΚ δεν σκοντάψει πάνω στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα στεφτεί πρωταθλήτρια χειμώνα.
Στον Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν δύο ματς πολύ ενδιαφέροντα. Στο πρώτο η Αναγέννηση Βύρωνα θα φιλοξενήσει τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τους δύο βαθμούς μετά την ήττα- σοκ από τον Φοίβο και δεν θέλουν καν να σκέφτονται νέο στραβοπάτημα στην έδρα τους. Αντίθετα ο Αερωπός είναι πλέον άνετος στους 8 βαθμούς και θα παίξει χωρίς άγχος, αφού γνωρίζει ότι εφόσον εκμεταλλευτεί τα ματς στην έδρα του, θα εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή στην κατηγορία.
Λίγο αργότερα ο Δούκας θα υποδεχθεί τον Αρχέλαο Κατερίνης με τις δύο ομάδες να έχουν αξιοπρεπή παρουσία μέχρι τώρα στην Α1 Ανδρών. Ο Δούκας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα, ενώ ο Αρχέλαος τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία, μαζεύοντας 5 υπερπολύτιμους πόντους στην μάχη της σωτηρίας. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Νίκος Βουτσάς.
Στη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ θα αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ Κιλκίς, σε ένα παιχνίδι που είναι κρίσιμο κυρίως για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Νίκου Μάντζου έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, αφού με 3 μόλις βαθμούς είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά ο ΓΑΣΚ είναι ικανός να κάνει την ζημιά απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να μην το φωνάζουν εκεί στο Κιλκίς, αλλά με την πορεία που έχει κάνει η ομάδα έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε είσοδο στην τετράδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου