Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ματσάρα στην Κυψέλη

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Λίγο έλειψε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου να κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν, παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ και μάλιστα στην έδρα της στην Κυψέλη. Η «Ένωση» επικράτησε 27-26, αλλά προβλημάτισε αρκετά με την απόδοση της τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο ημίχρονο, όπου αγωνίστηκε με την βασική της επτάδα. Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Αρβανίτης ξεκίνησε με τους Συγγάρη, Νικολαϊδη, Αλβανό, Γεωργιάδη, Ράκσεβιτς, Γιαννόπουλο και Ζούγιοβιτς και παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε σταθερό προβάδισμα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ περισσότερο από 3 γκολ (11-8 στο 20λεπτο).
Ο Βαμβακάς με εξαιρετικό τελείωμα στην εκπνοή του α' μέρους μείωσε σε 14-13 και στις αρχές του β' (33:47) η ομάδα της Κορινθίας γύρισε το ματς και πέρασε μπροστά 15-16 πάλι με τέρμα του Βαμβακά που μαζί με τον Πέρρο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, σημειώνοντας μαζί 13 γκολ! Εν τω μεταξύ από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έπαιζε με την βασική της επτάδα, αφού πέρασαν στο ματς και οι Σανίκης, Τσιλιμπάρης, Μπακαούκας. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να συνέρχονται όταν με σερί 5-0 προηγήθηκαν 20-16 στο 42:00 και όλα έδειχναν πως θα κέρδιζαν χωρίς άγχος όταν ο Γεωργιάδης έγραψε στο 53' το 27-22. Όμως μέσα σε 5 λεπτά ο Ποσειδώνας έκανε σερί 4-0, ενώ έχασε και ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Βασιλειάδη, μειώνοντας σε 27-26 στο 58'. Ο πολύ καλός Μπάρμπας (13 επεμβάσεις) απόκρουσε σουτ του Γεωργιάδη και ο Ποσειδώνας είχε ένα λεπτό να οργανώσει μία ολοκληρωμένη επίθεση για το γκολ της ισοφάρισης, παίζοντας μάλιστα και με 8 παίκτες γηπέδου (ο Μπάρμπας έδωσε την θέση του στο Σκρόμπιτς). Όμως τελικά δεν κατάφερε ούτε να κάνει ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις και ο Τσικογιαννόπουλος με φάουλ σε νεκρό χρόνο δεν είχε πολλές πιθανότητες να σημειώσει γκολ και έτσι έμεινε το 27-26.
ΑΕΚ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 27-26
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-5, 9-8, 11-8, 12-11, 14-13 (ημχ.), 16-16, 19-16, 21-17, 23-20, 27-23, 27-26
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Ράκσεβιτς 3, Μπακαούκας 1, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 6, Γιαννόπουλος 2, Οικονόμου 1, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 1, Τσακνής, Συγγάρης, Σανίκης 3, Αλβανός 4, Παπαδιονυσίου 1, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 6, Τσικογιαννόπουλος 5, Βαμβακάς 4, Πέρρος 9, Δημητρόπουλος, Άντρεγιτς, Μανιουδάκης, Κολιούλης, Μπάρμπας, Μελετάκος 2, Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης.
Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης, κόκκινη: 31:44 Παπαδιονυσίου (επικίνδυνο παιχνίδι) δίλεπτα: 4-7, πέναλτι: 3/4-2/2.
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ»
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι πρωταγωνιστές είπαν:
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Δεν δείξαμε καλό πρόσωπο, θεωρήσαμε ότι αυτά τα ματς κερδίζονται με λιγότερη προσπάθεια, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, όσο θα έπρεπε. Δεχόμασταν γκολ από αδράνεια, ενώ τις περισσότερες φορές είχαμε καλή άμυνα. Όποτε τρέξαμε είχαμε λύσεις, αλλά δεν το κάναμε συχνά. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Νίκος Γραμματικός (προπονητής Ποσειδώνα): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάναμε τα περισσότερα από αυτά που ζήτησα. Πήγαμε σε αργό ρυθμό και κάναμε ένα ώριμο ματς. Στο τέλος μας μένει μία γλυκόπικρη γεύση».
Μάρκος Οικονόμου (πίβοτ ΑΕΚ): «Είχαμε ένα μέτριο προς κακό πρόσωπο, αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Χρειάζεται να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα ματς».
Γιάννης Τσικογιαννόπουλος (αριστερό ίντερ Ποσειδώνα): «Το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας σε αρκετά σημεία του ματς. Στο τέλος λίγο η κούραση, λίγο η τύχη μας στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου