Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Με σουπερ Αλβανό η ΑΕΚ νίκησε τον Δούκα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Με μία εκπληκτική εμφάνιση του Αλέξη Αλβανού που σημείωσε 12 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ η ΑΕΚ νίκησε 32-24 τον Δούκα στο κλειστό του Βύρωνα. Ο διεθνής δεξιός ίντερ απέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι γιατί είναι το βαρόμετρο της ΑΕΚ και πόσο πολύτιμος είναι στο δημιουργικό της παιχνίδι. Ο 33χρονος αθλητής σήμερα εκτός από τις εντυπωσιακές του πάσες (πίσω από την πλάτη) σε πίβοτ και εξτρέμ που τύνουν να γίνουν θεσμός, ήταν και δεινός εκτελεστής, αφού σημείωσε 12 τέρματα! Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής και πλέον με 17 βαθμούς περιμένει το αυριανό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Διομήδη για να δει πόσους πόντους θα αποσπαστεί από τους διώκτες της.
Ο «δικέφαλος» έλεγχε το ματς από την αρχή και δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως εκτός από κάποια ξεσπάσματα του Δούκα με μπροστάρη τον Νίκο Μουντζουρίδη (7 γκολ). Ωστόσο η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά σε κάποιο σημείο του ματς. Όταν ο Δούκας πλησίασε ο πολύ καλός Τσιλιμπάρης (17 επεμβάσεις) και ο επιθετικός οίστρος του Αλέξη Αλβανού μαζί με την καλή επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, έδιναν προβάδισμα ασφαλείας στην «Ένωση».
Αμυντικά επίσης η εξαιρετική άμυνα του Δούκα στο πρωτάθλημα με Μ.Ο. 22,25 γκολ δεν στάθηκε καθόλου καλά, αφού ήδη από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε σημειώσει 17 τέρματα. Σε αυτό συντέλεσε και η κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο τερματοφύλακας Γεωργιάδης που συνήθως είναι από τους κορυφαίους της αμυντικής γραμμής. Στα θετικά είναι η παρουσία του νεαρού πορτιέρο Βασίλη Ρηγάτου που τον αντικατέστησε στο πρώτο δεκάλεπτο και παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς.
«Είχαμε βάθος πάγκου»
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς οι πρωταγωνιστές είπαν:
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Δούκα που είναι μια αξιόμαχη ομάδα. Εμείς στο πρώτο μέρος δεν σταθήκαμε καλά στην άμυνα και δεχθήκαμε 14 γκολ που τα θεωρώ πολλά, ωστόσο τρέξαμε αρκετά και για αυτό σημειώσαμε πολλά στην επίθεση. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αμυντικά και ο βάθος του πάγκου μας βοήθησε να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη. Ήταν το 3ο εκτός έδρας ντέρμπι στον πρώτο γύρο και θέλουμε δύο ακόμα νίκες για να κλείσουμε θετικά το έτος». Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Αλέξη Αλβανού είπε: «Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του Αλέξη, σήμερα ήταν και πολύ καλός εκτελεστικά. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορούμε να τον ξεκουράσουμε όπως τους άλλους παίκτες γιατί σε αυτή την θέση δεν έχουμε πολλές λύσεις».
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Δούκα): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, κέρδισε απόλυτα δίκαια. Το σκορ ήταν εικονικό. Εγώ από την πλευρά μου δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν γυρίζαμε πίσω όπως θα έπρεπε και γενικότερα δεν κάναμε το παιχνίδι που θα θέλαμε».
Αλέξης Αλβανός (παίκτης ΑΕΚ): «Εγώ δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα που παίζω συνέχεια (γέλια). Είχαμε αρκετές επιλογές στο παιχνίδι μας και λύσεις στο σκοράρισμα. Διασπάσαμε μία πολύ καλή άμυνα, όπως είναι αυτή του Δούκα».
Βασίλης Ρηγάτος (τερματοφύλακας Δούκας): «Προσπαθήσαμε. Δείξαμε σε κάποια σημεία μαχητικότητα, αλλά δεν καταφέραμε κάτι καλό. Εγώ και οι συμπαίκτες μου ήμασταν περισσότερο ενθουσιασμένοι που παίζαμε αντίπαλοι με αυτούς τους μεγάλους παίκτες. Χρειαζόμαστε παραπάνω προπόνηση, πείρα και μυαλό. Για μένα είναι όνειρο ζωής που έπαιξα αντίπαλος με αυτούς τους παίκτες. Κάποιους από αυτούς τους θαύμαζα όταν ήμουν μικρός».
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΚ 24-32
Τα πεντάλεπτα: 3-4, 6-8, 8-11, 10-12, 12-14, 14-17 (ημχ.), 16-18, 18-21, 20-24, 21-26, 23-28, 24-32
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ακάλεστος, Μουντζουρίδης 7, Τζανιδάκης 1, Μπάγιος, Τζηράς 3, Γκέρτσος 2, Ζαμπούνης 2, Μανουσέλης 4, Σαμαράς 2, Αιβαλιώτης, Γιαννάδης, Ρηγάτος, Κλεώπας, Ντούνης, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος 3.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 1, Μπακαούκας 6, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 5, Γιαννόπουλος, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 1, Τσακνής, Σανίκης 2, Αλβανός 12, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Ανταλής- Τσάμος, δίλεπτα: 0-2, πέναλτι: 1/1-1/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου