Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεν χαμογέλασε η τύχη στο Δούκα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Αν και βρισκόταν στο γκρουπ των ισχυρών η τύχη δεν χαμογέλασε στον Δούκα για την κλήρωση των «16» του Τσάλεντζ Καπ, αφού θα παίξει κατά μεγάλη πιθανότητα με μία από τις τρεις ομάδες που ήθελε να αποφύγει. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΖΤR Ζαπορόζιε (Ουκρανία)- Ολύμπους (Μολδαβία) που θα αγωνιστούν 14 και 15 Δεκεμβρίου με τους Ουκρανούς φυσικά να είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, έχοντας και τα δύο ματς στην έδρα τους.
Το πρώτο ματς θα γίνει στο Δαϊς στις 15 ή 16 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στην Ουκρανία 22 ή 23 του ίδιου μήνα. «Είναι μια δύσκολη κλήρωση και ένα δύσκολο ταξίδι. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Μόνο κέρδος έχουμε από αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο για τους παίκτες», ήταν το πρώτο σχόλιο για την κλήρωση από τον προπονητή του Δούκα Γιώργο Κρανάκη.
Τα υπόλοιπα ζευγάρια
Βικτόρια (Λευκορωσία)- Σάβεχοφ (Σουηδία)
Νούλιφερ (Τουρκία)- Άζοτι (Πολωνία)
Μιλανέζα (Πορτογαλία)- Φαμίλια (Κόσοβο)
Σπαρτάκ (Βουλγαρία)- Κοκς (Φιλανδία)
Τόνγκερεν (Βέλγιο)- Στρόβολος (Κύπρος)
Ζάμπρε (Πολωνία)- Οντορχέι (Ρουμανία)
Μεταλοπλάστικα Σάμπατς (Σερβία)- Κάρλοβατς (Κροατία)
Η πιο ιστορική της Ουκρανίας
Η Ζαπορόζιε είναι δεύτερη καλύτερη -αυτή τη στιγμή- ομάδα της χώρας μετά την πρωταθλήτρια Μότορ Ζαπορόζιε που παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι η πιο ιστορική ομάδα χάντμπολ της Ουκρανίας, ξεπερνώντας κατά πολύ σε τίτλους και διακρίσεις την Μότορ, η οποία μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη και προϋπολογισμό, αλλά βρίσκεται μόλις τα τελευταία 6 χρόνια στην 1η κατηγορία!
Στο πρωτάθλημα της χώρας βρίσκεται μαζί με την Μότορ στην κορυφή με 14 βαθμούς σε 8 ματς, έχοντας χάσει μόνο το μεταξύ τους ντέρμπι εκτός έδρας με 30-27.
Ιδρύθηκε το 1966 και έχει να παρουσιάσει πολλές επιτυχίες με κορυφαία τον ευρωπαϊκό τίτλο το 1983 (EHF cup), ενώ ήταν φιναλίστ το 1985. Έχει επίσης 15 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Ουκρανίας, αλλά και ένα πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης.
Πέντε παίκτες από την τρομερή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1976 στο Μόντρεαλ προήλθαν από τις ακαδημίες της Ζαπορόζιε και ανδρώθηκαν σε αυτοί. Πρόκειται για τους Κούσνιγιουκ, Ρεζάνοφ, Ισένκο, Λάχουτιν και Τόμι, ενώ από τους νεότερους αστέρες ξεχωρίζουν οι Ονουφριένκο, Νατ, Μπούρκα, Σελμένκο!
Είναι αξιοσημείωτο πως η Ζαπορόζιε συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια ανελλιπώς στα κύπελλα Ευρώπης, έχοντας αγωνιστεί 13 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και από αυτές οι τέσσερις ήταν στους ομίλους.
Την απέκλεισε ο ΠΑΟΚ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζαπορόζιε θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει συμβεί άλλες δύο φορές. Την περίοδο 1995-1996 στους «32» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Φίλιππος είχε κερδίσει στη Βέροια με 23-19, αλλά στην Ουκρανία έχασε με 30-19 και αποκλείστηκε, αλλά την επόμενη φορά χαμογέλασε η ελληνική ομάδα. Την περίοδο 2009-2010 μετά το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος», η Ζαπορόζιε και η ΣΠΕ Στροβόλου κληρώθηκαν στο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ που φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι του Χάντμπολ». Έχοντας πετύχει από μία νίκη κόντρα στην Κυπριακή ομάδα ΠΑΟΚ και Ζαπορόζιε συναντήθηκαν στο τελευταίο ματς που θα κρινόταν η πρόκριση με τους Θεσσαλονικείς να βολεύονται και με ισοπαλία. Το τελικό 30-30 έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου