Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Ο θρόνος του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2013, χωράει μόνο μια ομάδα. Διομήδης Άργους και ΑΕΚ αύριο στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας (17:00, OTE TV, διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, παρατηρητής: Μίγκας) θα δώσουν τον
σημαντικότερο και συνάμα τελευταίο αγώνα της σεζόν με την ομάδα που θα κερδίσει να κατακτά τον τίτλο στην Α1 Ανδρών. Το αυριανό ματς έχει πολλές ονομασίες: 3ος τελικός, ο τελικός των τελικών, η τελική «μάχη», αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρχει γυρισμός για την ομάδα που θα ηττηθεί. Πέρα από την «μάχη» για το πρωτάθλημα, είναι και άλλη μια ευκαιρία για το ελληνικό χάντμπολ να δείξει την πρόοδο του. Εξάλλου και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στους τελικούς ήταν υψηλού επιπέδου και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.
Αυτό είναι το Νο 9 παιχνίδι των δύο ομάδων στη φετινή σεζόν!
Ο Διομήδης έχει κερδίσει τα 5 παιχνίδια και η ΑΕΚ τα 3 από αυτά. Το χαρακτηριστικό και των δύο συλλόγων είναι πως έχουν στην τροπαιοθήκη τους από ένα πρωτάθλημα, η ΑΕΚ το 2011 με την εκπληκτική ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα 2 γκολ σε 14 δευτερόλεπτα του Μπακαούκα, ενώ ο Διομήδης την περσινή σεζόν, όταν εξασφάλισε τον τίτλο από την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Οι «Λύκοι» σε αυτή την αναμέτρηση θα έχουν ως «όπλο» τους την άτρωτη έδρα τους στην Αργολίδα, η οποία φέτος δεν έχει λυγίσει σε 20 παιχνίδια (17 στην Α1 Ανδρών και 3 στην Ευρώπη με ΑΕΚ και Μαδέιρα), έχοντας ισάριθμες νίκες! Η ΑΕΚ ωστόσο αυτή τη φορά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της στην Αγία Τριάδα, θα έχει την συμπαράσταση 50 φίλων της.
«Ο Διομήδης έχει το άγχος»
Ο δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Εδώ που φτάσαμε οι πιθανότητες είναι 50-50. Και οι δύο ομάδες αξίζουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου και δείξει ψυχραιμία θα κερδίσει. Αν είμαστε σταθεροί από το 1ο λεπτό, έχοντας μια καλή απόδοση, όπως στο β' ημίχρονο στο Άργος θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Νομίζω ότι πια ο Διομήδης έχει το άγχος. Εμείς παίζουμε εκτός έδρας, έχουμε πάρει το Κύπελλο και πιστεύω ότι η χρονιά μας είναι ήδη επιτυχημένη. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν θέλουμε το νταμπλ και θα τα δώσουμε όλα γι αυτό, αλλά ίσως το ότι παίζουμε εκτός έδρας να μην είναι εντελώς αρνητικό. Εξάλλου θα έχουμε και κάποιους φιλάθλους με το μέρος μας και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου