Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νταμπλούχος ο Χαλκίδης με απίστευτη ανατροπή της Wacker Thun

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Άλλη μία πολύ σημαντική επιτυχία για Έλληνα χαντμπολίστα στο εξωτερικό. Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Χαλκίδης πανηγύρισε με την Βάκερ Τουν την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελβετία με φοβερή ανατροπή απέναντι στην Καντέτεν Σαφχάουζεν. Η ομάδα του διεθνούς πίβοτ έχανε 2-0 στην σειρά των τελικών και τελικώς με 3-2 νίκες πήρε το πρώτο πρωτάθλημα της 52χρονης ιστορίας, γράφοντας ιστορία στο Ελβετικό χάντμπολ!
Ο 35χρονος αθλητής που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού τον τελευταίο δίμηνο, έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε στους δύο τελευταίους καθοριστικούς τελικούς, έχοντας πολύ καλή απόδοση, ενώ στον τελευταίο σημείωσε και ένα τέρμα. Τα Ελβετικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τον «Δαβίδ» που νίκησε τον «Γολιάθ», 
μιας και η Σαφχάουζεν έχει πολύ μεγάλο μπάτζετ και παίκτες-αστέρες από 10 διαφορετικές χώρες, ενώ η Βάκερ Τουν είχε να επιδείξει μία νεανική ομάδα με εμπειρότερο αθλητή, τον δικό μας Γιώργο Χαλκίδη που έχει 200 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα.
Η Σαφχάουζεν ξεκίνησε με «διπλό» στο Τουν και με την εντός έδρας νίκη της, λίγες ημέρες αργότερα έκανε το 2-0. Στο 3ο ματς η Βάκερ έκανε το 2-1, επικρατώντας με 37-31 και στο 4ο και πιο κρίσιμο ματς στην έδρα της Σαφχάουζεν απέδρασε με 27-26, οδηγώντας την σειρά και πάλι στην έδρα της για 5ο και τελευταίο ματς. Με την συμπαράσταση 2.000 θεατών η ομάδα του Γιώργου Χαλκίδη νίκησε 35-27 και στέφθηκε πρωταθλήτρια και νταμπλούχος Ελβετίας.
Οι τελικοί του Ελβετικού πρωταθλήματος
Βάκερ Τουν- Σαφχάουζεν 24-28
Σαφχάουζεν- Βάκερ Τουν 32-26
Βάκερ Τουν- Σαφχάουζεν 37-31
Σαφχάουζεν- Βάκερ Τουν 26-27
Βάκερ Τουν- Σαφχάουζεν 35-27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου