Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ 30-28 τον ΠΑΟΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών η ΑΕΚ που επικράτησε 30-28 του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Μενιδίου για την 22η αγωνιστική.
Η «Ένωση» μετά από αυτή την νίκη έφτασε τους 40 βαθμούς και μπαίνει στα πλέι οφ με 20 πόντους και περιμένει το αυριανό παιχνίδι του Διομήδη με τον Φίλιππο για να μάθει αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη στην κατάταξη. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 33 βαθμούς και ξεκινήσει στα πλέι οφ με 17 πόντους, αλλά και τα τρία παιχνίδια εκτός έδρας!
Η ΑΕΚ έλεγχε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε δύο φορές με 4 γκολ διαφορά (9-5 στο 15') και 15-11 στο ημίχρονο, έχοντας έναν πολύ καλό Καφφάτο κάτω από τα δοκάρια και τους Αλβανό, Παπαδιονυσίου σε καλή ημέρα. Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και με την είσοδο του Ορφανουδάκη αντί του Γουργούμη ανέβασε τα ποσοστά του στην άμυνα και πέτυχε γρήγορα γκολ στην κόντρα με τον Τσίλη, αλλά καλές επιλογές από τους Κεσίδη, Παλάσκα. Μάλιστα ο «δικέφαλος» του Βορρά κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί 19-20 στο 41΄με τέρμα του Πίτσιου και επιμέρους σκορ 9-4!
Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και έπειτα πήγαινε γκολ- γκολ με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το 55', όταν με τέρμα του Κεσίδη έκανε το 25-26. Ένα εξαιρετικό δίλεπτο όμως της ΑΕΚ έφερε τα πάνω κάτω και με όμορφα γκολ από τον Οικονόμου στην... καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ από θέση πίβοτ, πραγματοποίησε σερί 4-0 και προηγήθηκε 29-26 στο 57', «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη.
«Έχουμε δυνατότητες»
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές από την εμφάνιση, όχι όμως απόλυτα αφού χάσαμε. Αυτό το ματς ήταν άλλη μια απόδειξη πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον και πολλές δυνατότητες και για αυτό δεν πρέπει να μας υποτιμούν οι άλλοι, αλλά και εμείς τον εαυτό μας σε κάποια παιχνίδια. Ευχαριστούμε την επίσημη ΑΕΚ για τη φιλοξενία που ήταν σχεδόν άψογη. Έχω κάποια παράπονα από τη διαιτησία, αλλά ας κι εμείς καλύτεροι στην άμυνα για να είχαμε καλύτερη τύχη..».
«Πολύ καλή χρονιά»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης επεσήμανε: «Είμαι ικανοποιημένος από το α' ημίχρονο. Στο δεύτερο κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Μπαίνουμε στα πλέι οφ με 20 βαθμούς κι επί της ουσίας χρειαζόμαστε ένα βαθμό περισσότερο από τον Διομήδη για να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό και οι βαθμολογικές διαφορές πλέον στα πλέι οφ των ομάδων πολύ μικρές. Είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ΑΕΚ, όπως εξελίσσεται, πήραμε το κύπελλο και στο πρωτάθλημα κερδίσαμε 40 πόντους και χάσαμε μόλις τέσσερις με δύο ήττες από Διομήδη και ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ουσιαστικά η διαφορά μας με τον Διομήδη είναι ο πόντος που πήρε στη Θεσσαλονίκη».
ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 30-28
Τα δεκάλεπτα: 6-4, 10-7, 15-11 (ημχ.), 19-19, 24-23, 30-28
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 6, Γεωργιάδης 5, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6,Τσακνής, Συγγάρης,, Οικονόμου 3, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης 2, Παπαδιονυσίου 5, Κουρέτας, Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Χερουβείμ
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 5, Γουργούμης, Πίτσιος 2, Αποστολίδης Β., Αποστολίδης Π. 1, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης 3, Περβανάς, Τσάτσος 8, Τσίλης 4, Σεβαστίδης, Παπαδόπουλος Χρ., Κεσίδης 4. Διαιτητές: Τσάμος-Ανταλής Δίλεπτα: 3-2 Πέναλτι: 4/5-5/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου