Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΧΟΣ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Τις σκέψεις τους πριν τον 2ο τελικό ΑΕΚ- Διομήδης Άργους, ανέλυσαν στο sportshero.gr οι προπονητές των δύο ομάδων Γιάννης Αρβανίτης και Δημήτρης Δημητρούλιας.
Γιάννης Αρβανίτης (ΑΕΚ): «Είμαστε καλά και ετοιμαζόμαστε για τον 2ο τελικό του πρωταθλήματος. Δεν θα έχουμε το ίδιο άγχος που είχαμε στο 1ο ημίχρονο του 1ου τελικού με αποτέλεσμα να χάσουμε 30-35 λεπτά από το παιχνίδι και βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ. Θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας, νομίζω ότι αυτή είναι η ευκαιρία μας να ισοφαρίσουμε την σειρά και πιστεύω ότι θα κάνουμε το 1-1 και θα οδηγήσουμε την σειρά σε 3ο τελικό. Το άγχος δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο, όταν η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη βγαίνουν αυτοματισμοί στο γήπεδο ακόμη και κάτω από πίεση. Είναι θετικό ότι το άγχος το εξωτερικεύσαμε στον 1ο τελικό και περιμένω να παίξουμε με καθαρό μυαλό όπως κάναμε στο 2ο ημίχρονο στην Αγία Τριάδα.
Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η κόπωση που αντιμετωπίζουν και οι δύο ομάδες και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τόσα πολλά και δύσκολα παιχνίδια και θα μετρήσει και αυτό πολύ. Μην ξεχνάμε ότι εμείς είχαμε και την αποχή από τις προπονήσεις για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.
Μέσα από τέτοια παιχνίδια είναι ευκαιρία να ανέβουμε αγωνιστικά ως επίπεδο όχι μόνο για τις δικές μας ομάδες, αλλά και για το ελληνικό χάντμπολ συνολικά. Τόσο εμείς όσο και ο Διομήδης παίζουμε αρκετά καλό χάντμπολ και θα μας τοποθετούσα στο καλό επίπεδο του ευρωπαϊκού χάντμπολ.
Το σημαντικότερο πάντως για την ΑΕΚ είναι ότι μετά από 8 χρόνια σκληρής δουλειάς καταφέραμε να κάνουμε κάποιους ανθρώπους να ενδιαφερθούν (Δ. Λαζόπουλος) και να έρθουν δίπλα μας, οπότε πιστεύω ότι απαλλαγμένοι από το ψυχοφθόρο άγχος της ... επιβίωσης του τμήματος, θα οδηγήσουμε το χάντμπολ ένα βήμα παραπάνω, τόσο για την ΑΕΚ όσο και για την χώρα μας».
Δημήτρης Δημητρούλιας (Διομήδης Άργους): «Όλα στην ομάδα κυλούν φυσιολογικά υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι και τις δύο τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον 1ο τελικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Η διατήρηση της αυτοσυγκέντρωσης δεν είναι θέμα προπόνησης, πρέπει να αφαιρέσουμε το αίσθημα του αδικημένου ακόμη κι αν αδικηθούμε και να είμαστε 60' συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι στην Κυψέλη.
Όταν ακούγεται το σφύριγμα της έναρξης, το άγχος τελειώνει και εμείς πάμε σαν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, σας ένα τελικό εκτός έδρας, όπως και στο Κύπελλο. Θα ήταν λάθος να είχαμε στην άκρη του μυαλού μας το 3ο ματς. Η κόπωση θα παίξει τον ρόλο της, αν το παιχνίδι δεν έχει πολλές διακοπές η φυσική κατάσταση θα είναι σημαντικός παράγοντας καθώς και οι δύο έχουμε πολύ έμπειρους αθλητές, αλλά και μεγάλους σε ηλικία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν παίζαμε κάθε εβδομάδα μεταξύ μας θα γινόμασταν και οι δύο πολύ πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, αλλά ο σκοπός είναι να αναπτυχθούν και οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και όχι μόνο εμείς. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στην διαδικασία των πλει οφ, καθώς έτσι θα κέρδιζαν σε εμπειρίες και ρυθμό τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Δούκας, που είναι επίσης δύο πολύ καλές ομάδες.
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο η ομάδα μου πανηγύριζε την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ την σπουδαιότερη επιτυχία Ελληνικής ομάδας και διατηρώντας και φέτος σταθερά την 1η θέση μέχρι και σήμερα στο πρωτάθλημα με κύριο αντίπαλο την ΑΕΚ που πριν το ξεκίνημα της σεζόν, φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί λόγω της απόκτησης των Αλβανού και Μπαλωμένου, ο σύλλογος μας έχοντας κερδίσει την εκτίμηση ενός μεγάλου μέρους του φίλαθλου κοινού θεωρεί μάλλον σίγουρη την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Είναι άλλωστε ενδεικτικό της αποδοχής που έχει η προσπάθεια της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι το ενδιαφέρον πιθανών χορηγών, ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της περιοχής της Αργολίδας, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου