Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κρανάκης: «Το θέμα είναι η ψυχή»

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Με αφορμή τον τελικό πρωταθλήματος του Σαββάτου ανάμεσα στον Διομήδη και την ΑΕΚ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών μίλησε στο sportshero.gr
«Ο τελικός είναι πάντα τελικός, αλλά αυτός που γίνεται ανάμεσα στον Διομήδη και την ΑΕΚ διαφέρει από τον τελικό του Κυπέλλου, όπου είναι ένα και μοναδικό ματς. Εδώ είναι πρωτάθλημα, όλη την χρονιά παλεύεις για την έδρα», λέει στο sportshero.gr, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των ανδρών Γιώργος Κρανάκης και συνεχίζει: «Είναι σημαντική για τις ομάδες η ύπαρξη οπαδών, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι θετική η παρουσία τους για την γηπεδούχο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η πίεση είναι μεγάλη και φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα. Η ψυχολογία παίζει ρόλο στους παίκτες, αλλά εξαρτάται από τον καθένα πως θα την διαχειριστεί. Οι παίκτες σε αυτές τις δύο ομάδες είναι έμπειροι και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν από την όλη ατμόσφαιρα. Τακτικά οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, το θέμα είναι πως θα εφαρμόσουν η κάθε μία την τακτική της. Όλοι έχουν καρδιά, το θέμα είναι η ψυχή. Ακόμη και από την φωνή στην αρχή του ματς φαίνεται ποιά ομάδα θα είναι πιό έτοιμη. Σίγουρα το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι», τονίζει ο κ. Κρανάκης που έχει 8 στα 8 σε τελικούς! 
«Είδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου η Δανία πραγματικά ... πετούσε σε όλη την διάρκειά του και στον τελικό δεν υπήρχε απέναντι στην Ισπανία. Ήταν σαν να μην είχε πάει στο γήπεδο. κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, αλλά συνέβη. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική σε ένα παιχνίδι, ειδικά όταν κρίνεται ο τίτλος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου