Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο Αμύντας Αμυνταίου στην Α1 Γυναικών

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Για πρώτη φορά ο Σύλλογος της γενέτειρας πόλης του ελληνικού χάντμπολ, ο Αμύντας Αμυνταίου ανέβηκε στην ανώτατη κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα του Συλλόγου εξασφάλισε την άνοδο της στην Α1 Γυναικών μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα μπαράζ κόντρα στον Μακεδονικό, τον οποίο κέρδισε στην δεύτερη παράταση με 29-26 στη Βέροια. Ο Αμύντας Αμυνταίου είναι η πρώτη ομάδα όλου του νομού Φλώρινας που θα αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία ομαδικού αθλήματος!Θα είναι μάλιστα η 5η ομάδα από την περιφέρεια μετά τα Χανιά, την Ορμή Πατρών, την Αναγέννηση Άρτας και τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών που θα αγωνίζεται στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, η οποία απαρτίζεται από 8 ομάδες (ποσοστό 63%), με την κατηγορία να συμπληρώνουν οι ΠΑΟΚ, ΟΦ Νέας Ιωνίας και Πρωτοπόροι Θεσσαλονίκης. Ο προπονητής του Αμύντα Νίκος Γιόσκος, που το 1977 στους πρώτους αγώνες του αθλήματος στο Αμύνταιο, ήταν αθλητής του Αμύντα δήλωσε: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα ματς για πολύ γερά νεύρα. Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα διότι το θέλαμε περισσότερο και αυτό αποδείχτηκε Είναι μεγάλη υπόθεση για το Αμύνταιο και όλο τον Νομό Φλώρινας, αυτή η άνοδος. Πολλοί χαντμπολικοί δώσαμε όρκο να αναστήσουμε ξανά το άθλημα στην περιοχή όπου γεννήθηκε. Ο κόσμος μας στηρίζει και το κλειστό θα έχει ακόμα περισσότερους φιλάθλους, ενώ και τα ηλικιακά μας τμήματα θα γεμίσουν με ακόμα περισσότερα παιδιά».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ- ΑΜΥΝΤΑΣ 26-29
Τα δεκάλεπτα: 2-4, 9-10, 10-12 (ημχ.), 15-15, 18-17, 20-20 (κ.α.), 24-24 (α' παράταση), 26-29 (β' παράταση)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Σοφία Ιττέ): Τολούδη, Κουζιώρτη, Πατλαντάνη, Ιττέ Γ. 5, Τσιρνάρη 3, Ταζέ 8 , Κατσικάρη 1, Καραφουλίδου Τ. 6, Ιωαννίδου 4, Παπαθανασίου, Αραμπατζή, Αποστολακούδη, Γαλατσοπούλου.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιόσκος): Κόρρα, Γιαπουντζή, Μπάντη, Γεωργιάδου 2, Παπαβασιλείου 2, Γαλνπάδη, Τσένκο 2, Τσιομπάνου 15, Σκόδρα Τ. 1, Ηλιάδου, Δημητριάδου, Ρακοπούλου, Σκόδρα Τζούλια 5, Πάνου.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μαυρίδης, δίλεπτα: 5-7, πέναλτι: ¾-3/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου