Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
Η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, που διεξάγεται αύριο σε Άργος και Μενίδι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος με την αγωνία να βρίσκεται στην κορύφωση της. ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ και Διομήδης Άργους κόντρα στον ΑΣΕ Δούκα με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο για τα εισιτήρια του τελικού, αλλά και τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαίωμα στο όνειρο μετά ειδικότερα και από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της Β΄ φάσης!
Τα σενάρια είναι πολλά, μερικά από αυτά είναι:
1) Αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι Διομήδης και ΑΕΚ, τότε προκρίνονται στον τελικό με την τελευταία αγωνιστική να είναι εντελώς διαδικαστική, αφού όλες οι θέσεις θα έχουν ήδη κριθεί με τους «Λύκους» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.
2) Ο ΠΑΟΚ κατακτά την 2η θέση και πηγαίνει στον τελικό μόνο με ένα σενάριο, να κερδίσει και τα δύο ματς με ΑΕΚ και Δούκα και να επικρατήσει και ο Διομήδης στα δύο παιχνίδια με Δούκα και ΑΕΚ.
3) Ο Διομήδης θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση του στον τελικό, αλλά όχι και την πρωτιά. Για παράδειγμα με ισοπαλία κόντρα στον Δούκα και νίκη της ΑΕΚ, την τελευταία αγωνιστική θα παίξει την πρωτιά κόντρα στην «Ένωση», αλλά αν η ΑΕΚ χάσει από τον Διομήδη και κερδίσει ο Δούκας τον ΠΑΟΚ, τότε παίρνει η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» την 2η θέση.
4) Αν ο Δούκας επικρατήσει του Διομήδη, τότε καμία ομάδα δεν θα είναι σίγουρα στον τελικό, αφού όλα θα κριθούν την 3η αγωνιστική με την ομάδα του Αμαρουσίου να έχει το πλεονέκτημα, αφού με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα 2η και το άλλο εισιτήριο θα πάρει η ΑΕΚ ή ο Διομήδης.
Σε live streaming το ΑΕΚ- ΠΑΟΚ
Όπως και ο εντός έδρας αγώνας της Τετάρτης κόντρα στον Δούκα, έτσι και ο αυριανός απέναντι στον ΠΑΟΚ θα υπάρξει μετάδοση σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ σε συνεργασία του aek-live.gr με την ΑΕΚ.

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Δημήτρης Καφφάτος σχολίασε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: «Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μου για να παραμείνουμε στο κυνήγι της πρόκρισης στον τελικό, αλλά και του πλεονεκτήματος της έδρας. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το σοκ της ήττας από τον Δούκα. Ίσως δεν ήμασταν και προετοιμασμένοι ψυχολογικά για αυτό το ματς, αλλά αυτό πέρασε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να παίξουμε και για τους εαυτούς μας, φτάνοντας στη νίκη».
«Δεν έχουμε άγχος»
Από πλευράς του ΠΑΟΚ μίλησε ο αριστερός ίντερ Απόστολος Παλάσκας: «Είναι η τελευταία πιθανότητα που έχουμε για είσοδο στον τελικό. Κάναμε δύο ήττες από ΑΕΚ και Διομήδη στα τελευταία ματς που θα μπορούσαμε και αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, ειδικότερα κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πιθανότητες είναι 50-50 για το αυριανό ματς. Στην ομάδα μας δεν υπάρχει άγχος, παίζουμε εκτός έδρας. Πάμε να τα δώσουμε όλα και ότι βγει. Πιστεύω ότι το ματς θα κριθεί στις άμυνες και στην απόδοση των τερματοφυλάκων».

«Είμαστε διαβασμένοι»
Για τον αγώνα του Διομήδη με τον Δούκα ο δεξιός εξτρέμ Νίκος Σαμαράς επεσήμανε: «Είναι κομβικό ματ, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Εμείς θέλουμε την νίκη για να διατηρήσουμε την πρώτη θέση. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα με ποικιλία στις άμυνες της. Είμαστε διαβασμένοι ωστόσο και πιστεύω θα είμαστε οι νικητές. Η διάρκεια στην απόδοση πιστεύω θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα».

«Έχουμε άγνοια κινδύνου»
Ο τερματοφύλακας του Δούκα Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε: «Είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι σήμερα. Έχουμε κάνει μία υπέρβαση. Αρχικός στόχος ήταν η τετράδα και έχουμε καταφέρει να διεκδικούμε την συμμετοχή μας στον τελικό. Ο Διομήδης πέρα από την εμπειρία των παικτών του είναι και ομάδα με συνοχή. Εμείς έχουμε να αντιπαρατάξουμε τον ενθουσιασμό και την άγνοια κινδύνου. Εύχομαι για τους αθλητές του Διομήδη Λευτέρη και Αλέξανδρο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψουν γρήγορα υγιείς στο άθλημα και στην καθημερινότητα τους».
Βαθμολογία
1. Διομήδης 23
2. ΑΕΚ 20
3. Δούκας 20
4. ΠΑΟΚ 17
* Η ΑΕΚ υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες, ακόμα και με τον Δούκα, αφού στα μεταξύ τους ματς σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ έχει δύο νίκες, έναντι μιας του αντιπάλου της.
*Ο Δούκας υπερτερεί Διομήδη και ΠΑΟΚ στις ισοβαθμίες
*Ο Διομήδης υπερτερεί του ΠΑΟΚ, έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 3 ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου