Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Λιγότερο από 50 ώρες απέμειναν για την διεξαγωγή του 1ου τελικού της Α1 Ανδρών μεταξύ των ομάδων Διομήδη Άργους και ΑΕΚ, την Κυριακή (16:00- ΟΤΕ TV) στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας.
Οι «μονομαχίες» μεταξύ των «Λύκων» και της «Ένωσης» είναι σύνηθες φαινόμενο την φετινή σεζόν, αφού θα αγωνιστούν για 7η φορά! Δεν υπάρχει διοργάνωση που οι δύο ομάδες να μην έχουν συναντηθεί φέτος, Ευρωπαϊκό Κύπελλο, Κύπελλο Ελλάδας, Κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, πλέι οφ και τώρα στον τελικό Α1 με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις 2 νίκες.
Ο Διομήδης στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις έχει την «μερίδα του λέοντος» με 4 νίκες, ωστόσο και οι δύο νίκες της ΑΕΚ ήταν καθοριστικές, αφού η πρώτη (για τα ημιτελικά του κυπέλλου) την οδήγησε στον τελικό και στην συνέχεια στο τρόπαιο, ενώ η δεύτερη στο β' γύρο του πρωταθλήματος, κράτησε μέχρι το φινάλε το σασπένς για την πρωτιά και το πλεονέκτημα της έδρας.
Η ομάδα του Άργους είναι ασταμάτητη εντός έδρας με 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της με τελευταία το 27-24 επί της ΑΕΚ, την περασμένη Τετάρτη.
Οι προπονητές των δύο ομάδων Δημήτρης Δημητρούλιας και Γιάννης Αρβανίτης συμφώνησαν πως οι τίτλοι κρίνονται στις άμυνες, ενώ οι αθλητές των ομάδων απέδειξαν τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους και πως θα είναι αντίπαλοι μόνο για 60 λεπτό.
Διαβάστε τι δήλωσαν στην κάμερα του sportshero.gr
Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Για το θέαμα και τους φιλάθλους που θέλουν περισσότερα ματς και αγώνες να κρίνονται στο γκολ, σαφέστατα προσφέρει μεγαλύτερο σασπένς η σειρά των τελικών. Από την άλλη πλευρά όμως είναι κοινή ομολογία πως αυτό σύστημα με την προσθήκη της Γ΄ φάσης αδικεί την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια, αλλά και στα πλέι οφ. Θα μπορούσε ένα ατυχές παιχνίδι να μας στερήσει τον τίτλο. Βέβαια για αυτόν το λόγο είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι όλους αυτούς τους μήνες, ανεξάρτητα με το τι θέση πήραμε μέχρι τώρα, να τα δώσουμε όλα στους τελικούς. Σεβόμαστε και ακλουθούμε όποιο είναι το σύστημα, ελπίζω όμως να είναι του χρόνου πιο αξιοκρατικό». Αναφορικά με τους τελικούς: «Δουλέψαμε όλο τον χρόνο, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, κερδίσαμε και παιχνίδια που κανείς δεν το περίμενε. Φτάσαμε τώρα στους τελικούς και έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, αφού έχεις την δυνατότητα μπροστά στον κόσμο σου να πάρεις το πρωτάθλημα. Το πρώτο ματς είναι πάντα κομβικό σε μία τέτοια σειρά». Για τους τραυματισμούς: «Είχα σαφέστατα αλλιώς φτιάξει στο μυαλό μου την ομάδα, αλλά οι τραυματισμοί Μαστορογιάννη και Δεληγιάννη μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Ευτυχώς βρήκαμε καλές λύσεις και καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε». Για το που θα κριθεί: «Σαφέστατα η άμυνα δίνει τίτλους. Με ενδιαφέρει πολύ το πώς θα διασπάσουμε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει αξιόπιστη άμυνα. Είναι το κομμάτι στο οποίο επενδύει και της έχει δώσει τίτλους. Το να βρούμε λύσεις σε αυτή την άμυνα θα είναι κλειδί για την επιτυχία».
«Έξτρα κίνητρο ο τελικός»
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε και στα πλέι οφ, όπου στην 2η αγωνιστική υπήρχε μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα. Χωρίς τους τελικούς ίσως και όλα να είχαν τελειώσει από την 1η αγωνιστική. Είναι καλή αυτή η προσθήκη και επειδή λείπουν οι δύσκολοι και καλοί αγώνες, είναι ένα παραπάνω κίνητρο». Για το που κρίνονται οι τελικοί: «Είναι 2-3 παιχνίδια σε μια εβδομάδα και σε αυτό παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση. Νομίζω ότι θα είναι θέμα στιγμής και ημέρας. Έχουμε την «ατυχία» να φτιάχνουμε κάθε καλοκαίρι μία καινούργια ομάδα. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Έπρεπε ο κάθε παίκτης εκτός από τα δικά του πατήματα να μάθει και το παιχνίδι του συμπαίκτη του και όλοι μαζί να βρούμε βηματισμό σε άμυνα και σε επίθεση. Το είχα πει από την αρχή ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ μας και όπως αποδείχθηκε στη σεζόν με την πορεία μας, την κατάκτηση του κυπέλλου και την πρόκριση στον τελικό, έτσι ήταν. Η άμυνα κερδίζει το πρωτάθλημα. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται μεγάλη διαχείριση του άγχους. Θα πρέπει να είμαστε όσο καλά γίνεται προετοιμασμένοι, ώστε οι αθλητές να αισθάνονται σίγουροι στο γήπεδο».
«Θα κάνω το καθήκον μου»
Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ):
«Όταν θες να γίνεις πρωταθλητής θα πρέπει όλοι οι παίκτες να συνεισφέρουν. Ξέρουν πως θα με αντιμετωπίσουν και εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω και θα κάνω το καθήκον μου. Έλπίζω να τα καταφέρουμε και να στεφτούμε πρωταθλητές
Το μεγαλύτερο ατού του Διομήδη είναι πως είναι μια ομάδα δουλεμένη και ξέρει ο καθένας τι θέλει από τον διπλανό του. Εμείς είμαστε πιο δεμένοι από την αρχή της σεζόν. Έχουμε βελτιωθεί πολύ αγωνιστικά και ψυχολογικά».
«Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον»
Σωτήρης Μαραγκός (πίβοτ Διομήδη):
«Έχουμε συναντηθεί φέτος με την ΑΕΚ ήδη έξι φορές. Και το λιγότερο θα παίξουμε άλλες δύο. Ξέρουμε και οι δύο ομάδες τα αδύνατα και τα δυνατά σημεία των ομάδων. Οι μονάδες που έχει κάθε ομάδα θα παίξουν τον ρόλο τους, αλλά στην άμυνα μετράει περισσότερο η ομαδικότητα. Σίγουρα δεν έχουμε άγχος. Ίσα, ίσα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΒΑΝΟΥ- ΝΟΥΓΚΟΒΙΤΣ
«Σεβόμαστε το ίδιο συμπαίκτες και αντιπάλους»

Αλέξης Αλβανός (δεξιός ίντερ ΑΕΚ): «Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και ως επαγγελματίες πρέπει να σεβόμαστε το ίδιο και τον συμπαίκτη μας, αλλά και τον αντίπαλο, αλλά το άθλημα πάνω απ' όλα. Ότι και να γίνεται στο παιχνίδι είναι σημαντικό να διατηρείς με όλους καλές σχέσεις και να το διαδίδεις και στους νεότερους. Ο Χριστόφορος (Νούγκοβιτς) είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και έχει πραγματοποιήσει μία πάρα πολύ καλή σεζόν. Για να τον νικήσεις πρέπει να τον μελετήσεις καλά, όπως άλλωστε κάνει και αυτός για τα δικά μας σουτ».
Χριστόφορος Νούγκοβιτς (τερματοφύλακας Διομήδη): «Το χάντμπολ είναι τα πάντα, η ζωή μας, η δουλειά μας, η διασκέδαση μας. Όπως είπε και ο Αλέξης είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει χάντμπολ. Όλη την ομάδα της ΑΕΚ την θεωρούμε καλή και επικίνδυνη, ειδικά όμως ο Αλέξης (Αλβανός) και ο Σπύρος (Μπαλωμένος) είναι δύο παίκτες που κάνουν την διαφορά με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου