Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο Διομήδης έκανε το 1-0

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Σε ένα ματς διαφήμιση για το ελληνικό χάντμπολ και σε έναν τελικό από τους καλύτερους της τελευταίας δεκαετίας ο Διομήδης Άργους νίκησε 28-26 την ΑΕΚ και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Σε ένα κατάμεστο από 1.000 και πλέον φιλάθλους κλειστό της Αγίας Τριάδας οι «Λύκοι» συνέχισαν το εντός έδρας σερί τους φτάνοντας στις 15 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.Ήταν ένα παιχνίδι που θα είχε όλα, ένταση, πάθος, αποβολές, θέαμα και πολλά κοντράστ συναισθημάτων. Τελικά ο Διομήδης πιο ψύχραιμος διατήρησε το προβάδισμα του κερδίζοντας αυτόν τον πρώτο τελικό με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα.
Στο αγωνιστικό μέρος ο Διομήδης ήταν κυρίαρχος στο α' ημίχρονο. Με τον Χριστόφορο Νούγκοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετικές αποκρούσεις με ποσοστό 65% (13/20) και τον Σαμαρά να πετυχαίνει εύκολα γκολ στην κόντρα ο Διομήδης ξέφυγε γρήγορα στο σκορ. Το 9-6 του 18' έγινε 15-6 στο 28' με σερί 6-0 και την ΑΕΚ να κάνει πάρα πολλά λάθη στην επίθεση και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Διομήδη να φτάνει στο +10 (20-10) στο 35' της αναμέτρησης και τίποτα δεν προϊδέαζε την συνέχεια του αγώνα...
Η αποβολή του Τάσκοβιτς στο 39', η εντυπωσιακή εμφάνιση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Τάσου Τσακνή -που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Δημήτρη Καφφάτο- και η ομαδική δουλειά στην επίθεση, οδήγησαν την «Ένωση» σε ένα επιμέρους σκορ 10-2 και στο 22-20 (46'). Παρά την κόκκινη κάρτα στον Αλέξη Αλβανό (44:52) η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και μάλιστα στο 55' με τέρμα του Παπαδόπουλου η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (26-25), αλλά ο Διομήδης έστω και δύσκολα με τέρματα του Καραιβάνοφ (τον έπαιζαν man to man στο β΄ μέρος) και Μεγαλοοικονόμου (58:38) κράτησε το προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη με 28-26
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 28-26
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 11-6, 16-7 (ημχ.), 21-14, 25-23, 28-26
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 3, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 5, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 8, Τάσκοβιτς 5.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 9, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 3, Τσακνής, Συγγάρης, Οικονόμου 1, Αλβανός 4, Ναουμίδης 1, Τσαούσης 2, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κότσιρας, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Κόκκινες: 39:33 Τάσκοβιτς (επικίνδυνο παιχνίδι), 44:52 Αλβανός (απώθησε αντανακλαστικά ως πράξη εκδίκησης μετά από αντικανονική ενέργεια αντιπάλου) –δεν κρατήθηκαν δελτία- δίλεπτα: 6-9, πέναλτι: 4/4-4/4
*Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι: «Μετά το τέλος του ματς φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι προς τους διαιτητές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα από παράγοντες του γηπεδούχου σωματείου και την αστυνομία».
Δημητρούλιας: «Άδικη η αποβολή του Τάσκοβιτς»
Στην αποβολή του Τάσκοβιτς στάθηκε ο προπονητής του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας χαρακτηρίζοντας την άδικη. Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρούλιας: «Ξεκινήσαμε καλά και χτίσαμε μια διαφορά εύκολα. Δεν δεν ήταν το ίδιο σκηνικό, όμως και στο β ημίχρονο, αφού μας έβγαλε εκτός η αποβολή του Τάσκοβιτς, η οποία πιστεύω πως ήταν άδικη. Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις έδειξε στοιχειά μεγάλης ομάδας, αλλά εμείς πάμε στην Αθήνα για τη νίκη».
Νούγκοβιτς: «Πιο δυνατή η ΑΕΚ στην Αθήνα»
Ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ τόνισε πως περιμένει την Τετάρτη να γίνει μια νέα «μάχη». «Έγινε ένα δυνατό ματς. Εμείς καταφέραμε και κάναμε 1-0 και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και στην Αθήνα για να πάρουμε Πρωτάθλημα. Εκεί, περιμένουμε ακόμα πιο δυνατή την ΑΕΚ και το σίγουρο είναι οτι θα γίνει ακόμα μια μάχη».
Αρβανίτης: «Στην έδρα μας όλα θα είναι διαφορετικά»
Ο Γιάννης Αρβανίτης μετά το τέλος του πρώτου τελικού με τον Διομήδη τόνισε πως η ΑΕΚ είναι ακόμα εδώ, παρά την ήττα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. «Όπως είπα και πριν σημαντικό κομμάτι θα έπαιζε ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί το άγχος του. Εμεις στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά λάθη κακές επιλογές, βιαστικές επιλογές και αυτά δεν συγχωρούνται με ομάδες όπως ο Διομήδης. Στο β ημίχρονο μπήκαμε σε μια νέα βάση και φέραμε τη διαφορά στα 3 γκολ 15 λεπτά πριν το τέλος. Φέραμε εκεί που το θέλαμε το ματς, αλλά μέτρησαν υπέρ των γηπεδούχων οι λεπτομέρειες. Είμαστε εδώ και μέσα στην έδρα μας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».
Αλβανός: «Στο χέρι μας η νίκη την Τετάρτη»
Στο χέρι των παικτών της ΑΕΚ είναι η νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Διομήδη σύμφωνα με την Αλέξη Αλβανό. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Αλβανός: «Η νίκη είναι στο χέρι μας την ερχόμενη Τετάρτη παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε άλλη δυναμική. Σήμερα έγινε ένα μεγάλο ματς με μεγάλη ένταση. Ο Διομήδης στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος κι εμείς είχαμε κακή επίθεση. Στο β ημίχρονο καλύψαμε τη διαφορά και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Μας μένει η πικρία πως δεν ήταν κάποιος πρωταγωνιστής, αλλά συνεχίζουμε».
Μπακαούκας: «Να επιστρέψουμε στο Άργος να πάρουμε το Πρωτάθλημα»
Ο αρχηγός της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας μίλησε μετά τον πρώτο τελικό επισημαίνοντας ότι παρά τη ήττα από τον Διομήδη υπάρχει ακόμα δρόμος για το πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε ο Χριστόφορος Μπακαούκας: «Έχουμε από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα. Εμείς κάναμε αδικαιολόγητα λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκαμε σοβαροί στην πορεία και δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον Διομήδη. Να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες γιατί αξίζουν που βρίσκονται στον τελικό. Η σειρά έχει ακόμα δρόμο και εμείς στοχεύουμε στη νίκη την Τετάρτη για να επιστρέψουμε στο Άργος και να πάρουμε το Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου