Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Του Γιώργου Θεοχαρίδη
ΟΙ πολιτικοί τριγμοί και η δραματικές εξελίξεις που βιώνει η χώρα τον τελευταίο καιρό έχουν επηρεάσει άμεσα την ΟΧΕ σχετικά με την οριστική λήψη της εκκίνησης των εγχώριων διοργανώσεων (πλην της Α1 Ανδρών που βρίσκεται σε εξέλιξη) με συνέπεια τα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών να βρίσκονται σε κατάσταση ομηρείας.
Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών και μάλιστα με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζει η σχετική προκήρυξη, καθώς γίνεται λόγος για δημιουργία 2 ομίλων με απώτερο σκοπό τον περιορισμό των δαπανών και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ομάδων.
Όσο αναφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες ( Α2 Ανδρών , Β Ανδρών, Α2 Γυναικών και Β Γυναικών), υπάρχει το δυσοίωνο σενάριο της οριστικής αναβολής τους , σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός κριθεί ανεπαρκείς για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, αλλά και αυτό που θέλει την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων με μονά παιχνίδια, δηλαδή χωρίς να υπάρξει επαναληπτικός γύρος.
Εάν τελικώς επικρατήσει το δεύτερο σενάριο, τότε η κλήρωση θα επαναληφθεί, οι ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους μια προς μια, ωστόσο σημείο αναφοράς θα αποτελέσει το πλεονέκτημα έδρας.
Τέλος το πρωτάθλημα της Β Εθνικής Γυναικών ενδέχεται να διεξαχθεί υπό μορφή τουρνουά μέσα σε διάστημα 2 ή 3 εβδομάδων (αναλόγως του αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν).
Βέβαια η πιθανότητα να ολοκληρωθούν τα Εθνικά Πρωταθλήματα βάση των δημοσιευμένων προκηρύξεων, είναι εξαιρετικά μικρή, καθώς οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των σωματείων μπορεί να οδηγήσουν τα πρωταθλήματα σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα.
Δυστυχώς η αδυναμία των πολιτικών να δημιουργήσουν ένα υγιές μοντέλο λειτουργίας του κράτους , φέρνει δραστηριότητες όπως τη χειροσφαίριση σε παρατεταμένο τέλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου