Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΚ- ΧΑΝΘ 27-20

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com
Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών του χάντμπολ η ΑΕΚ. Η «Ενωση» νίκησε στο κλειστό του Βύρωνα 27-20 τη ΧΑΝΘ –μία από τις διεκδικήτριες ομάδες της τετράδας- πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς, αφού μετά το 3-3 (7’), ανέβασε ρυθμούς. Στο δεκάλεπτο είχε καταφέρει να προηγηθεί 6-3, ενώ στο 16’ η διαφορά έφτασε στα 6 τέρματα (11-5) με επιμέρους σκορ 8-2. Ταυτόχρονα η άμυνα της ΑΕΚ και ο εντυπωσιακός τερματοφύλακας Κουλούρης, κράτησαν την επίθεση της ΧΑΝΘ στα 2 γκολ για περίπου 12 λεπτά (7’-19’). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην συνέχεια βρήκε κάποιες λύσεις
με την είσοδο του Κοκτσίδη (αριστερό εξτρέμ) και τον Ανανιάδη από την θέση του πίβοτ, μειώνοντας σε 13-11 στο 27’ με ένα επιμέρους σκορ 6-2, ωστόσο οι πρωταθλητές Ελλάδας με σερί 4-0 ξέφυγαν ξανά με 6 γκολ διαφορά (17-11) στο 35’ και όπως φάνηκε ήταν η… αρχή του τέλους για τους φιλοξενούμενους. Με τον Κουλούρη να κάνει 19 επεμβάσεις (σε 38 σουτ) με εντυπωσιακό ποσοστό (50%) και την άμυνα της να κερδίζει πολλές μονομαχίες, η ΑΕΚ «χτύπησε» πολλές φορές στην κόντρα (με Γεωργιάδη, Μπακαούκα, Μαξίμοβιτς) και μετέτρεψε τη απλή νίκη σε επίδειξη δύναμης.
Η διαφορά έφτασε ακόμα και στα 12 γκολ (26-14) στο 48’ με ένα συνολικό επιμέρους σκορ 13-3 και την ΧΑΝΘ να πετυχαίνει γκολ με… αίτηση, αφού χαρακτηριστικό είναι πως σκόραρε 2 φορές σε 21 λεπτά! Στα υπόλοιπα 12 διαδικαστικά λεπτά που απέμειναν για να ολοκληρωθεί το ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς αθλητές και έτσι η ΧΑΝΘ κατόρθωσε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και με επιμέρους σκορ 6-1, μείωσε στο τελικό 27-20.
Συνθέσεις - Δηλώσεις :
«Κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ μας»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο εμφανιστήκαμε αγχωμένοι. Στη συνέχεια όμως μας βγήκαν οι άμυνες με συνέπεια να τρέξουμε και να πετύχουμε εύκολα γκολ. Κάθε ημέρα που περνάει είναι υπέρ μας». 
Από την πλευρά του ο προπονητής της ΧΑΝΘ Στέλιος Σεϊρεκίδης –που κάθισε για δεύτερη φορά στον πάγκο της ομάδας- ήταν απογοητευμένος: «Κάποιες στιγμές ήταν σαν να μην ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Μας λείπει η εμπειρία και η υπομονή. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Η υπέρβαση της τετράδας είναι και κοντά και μακριά, αλλά πρέπει να νικήσουμε και το άγχος».
Τα δεκάλεπτα: 5-3, 11-6, 14-11 (ημχ), 20-13, 26-14, 27-20
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 5, Γεωργιάδης 6, Γιαννόπουλος 4, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης 3, Κουλούρης, Κόντης, Ασαρίδης, Τσαούσης 2, Τούτσης, Παπαδόπουλος 2, Μαξίμοβιτς 5, Ζαχάρης.
ΧΑΝΘ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Τίκος, Τσαβδάρης, Σπυρόπουλος 1, Κοκτσίδης 2, Λάππας, Ναουμίδης, Ιωαννίδης, Κουτσικόπουλος 4, Ευαγγελίδης 1, Ορφανουδάκης, Αργυρίου 3, Ανανιάδης 7, Κεσίδης 2, Παντελίδης.
 Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 0/0-3/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου