Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αρβανίτης: "Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ΑΕΚ να διαλυθεί"

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Σε δυο ημέρες η ομάδα χάντμπολ δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στο Κιλκίς, ωστόσο έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση, το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το τμήμα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία του και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Το έργο του προπονητή της ΑΕΚ, Γιάννη Αρβανίτη είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς καλείται να διαχειριστεί πολύ λεπτές καταστάσεις προκειμένου να βγει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια αυτή η σεζόν. Ο προπονητής της «Ένωσης» μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για τις δύσκολες ημέρες που διανύει το τμήμα χάντμπολ αλλά και την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του, τους οποίους και στηρίζει. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι και το πόσο έχουν επηρεάσει την ομάδα οι εξελίξεις στην ΠΑΕ, σχολιάζοντας πως οι …παλιοί παραμένουν ενωμένοι στα δύσκολα. Αρχικά ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην απόφαση των παικτών να ξεκινήσουν αποχή πριν τον αγώνα με τον Άρη Νικαίας:
«Οι παίκτες είχαν πάρει απόφαση να ξεκινήσουν αποχή και να μην κατεβούν στον αγώνα με τον Άρη Νικαίας. Τελικά μια κουβέντα που έγινε με την διοίκηση, πείστηκαν και αγωνιστήκαμε. Περίμεναν όμως μια πληρωμή την Τρίτη αλλά η ασθένεια του κ. Δημητρέλου είχε ως αποτέλεσμα να πάει πίσω. Γίνεται μια καλή προσπάθεια από την διοίκηση για να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα και την στηρίζουμε. Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν όλοι οι παίκτες αλλά όσοι είμαστε χρόνια μαζί χρόνια, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:
«Σαφώς με τον τρόπο που προετοιμαζόμαστε έχει πάει πίσω στο μυαλό μας το πρωτάθλημα. Είμαστε λίγο πιο ανέτοιμοι από ότι θα έπρεπε αυτή την στιγμή. Όσο η πλειοψηφία των παικτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια της διοίκησης θα είμαι μαζί τους, αν εγκαταλειφθεί αυτή η διάθεση θα είμαι πάλι μαζί τους. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία να στηρίξουμε το τμήμα να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο». Σε ερώτηση για το αν τελικά αυτή η περίοδος είναι η πιο δύσκολη που διανύει το τμήμα από την ημέρα ίδρυσης του, ο κ. Αρβανίτης ήταν ξεκάθαρος:
«Είναι σαφές ότι είναι η πιο δύσκολη περίοδος που διανύουμε σαν τμήμα. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο επιβαρύνει και ψυχολογικά την ομάδα. Ούτε για μας είναι εύκολο. Δεν μπορεί να υπάρχει κέφι για προπόνηση. Αυτή την στιγμή δίνουμε περισσότερο βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι παρά στο αγωνιστικό. Όλα αυτά που ζούμε σαν ΑΕΚ είναι πρωτόγνωρα. Αυτή την στιγμή η πλειοψηφία των παικτών είναι αυτοί που έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον τόσα χρόνια. Στα δύσκολα και στα εύκολα. Στις αποτυχίες και στις όμορφες στιγμές. Αυτοί συνεχίζουμε να στηρίζουμε το τμήμα».
«Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη χρονιά» Η ομάδα χάντμπολ κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Κύπελλο Ελλάδος και παρά τις δυσκολίες που βιώνει παραμένει ακόμα μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε ωστόσο στην επόμενη ημέρα, τονίζοντας πως η ομάδα ακροβατεί σε ένα σχοινί, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να την αφήσουν να διαλυθεί:
«Εφόσον δεν βρεθεί μια οριστική λύση είναι ξεκάθαρο πως η επόμενη χρονιά θα είναι τρεις φορές πιο δύσκολη. Ακροβατούμε σε ένα σχοινί. Καλείται να κάνει την μεγάλη υπέρβαση η διοίκηση. Να κάνει μια νέα προσπάθεια για να τελειώσει αξιοπρεπώς η χρονιά. Οι αθλητές τους εμπιστεύτηκαν, συνεκτιμούν ότι αυτή η ομάδα λέγεται ΑΕΚ και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διαλυθεί. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαστε σούπερ ανταγωνιστικοί, αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσει η χρονιά με αξιοπρέπεια», ανέφερε.
Παράλληλα ο τεχνικός του «Δικεφάλου» σχολίασε πως δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα σωματείο με την δυναμική της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να βρει λίγα άτομα για να στηρίξουν οικονομικά τα τμήματα. Την στιγμή μάλιστα που με τόσους λίγους πόρους όλα τα ομαδικά τμήματα πρωταγωνιστούν και χαρίζουν επιτυχίες:
«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα σωματείο σαν την ΑΕΚ, με τόσο μεγάλη επιρροή δεν θα είχε την ικανότητα να βρει τρεις ανθρώπους να στηρίξουν μια προσπάθεια. Η Ερασιτεχνική είχε μια ομάδα που πήγαινε για νταμπλ το γυναικείο, το χάντμπολ επίσης, το ανδρικό βόλεϊ πάει για άνοδο. Με τόσες επιτυχίες κάποιοι άνθρωποι θα έβλεπαν ότι κάτι γίνεται εδώ και θα στήριζαν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε».
Την στιγμή που η πλειοψηφία των παικτών έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, οι Σπύρος Μπαλωμένος και Αλέξης Αλβανός πήραν την απόφαση να συνεχίσουν την αποχή, περιμένοντας πρώτα κάποια χρήματα από την διοίκηση. Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε πως δεν έχει μιλήσει με τους παίκτες και σχολίασε πως από δω και πέρα ο καθένας κάνει την δική του επιλογή. Ο ίδιος υπολογίζει όσους παίκτες έχει στην προπόνηση και με αυτούς θα συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι το τέλος:
«Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Κατά την δική μου εκτίμηση θα πρέπει να συνυπολογίσουν πολλά πράγματα πριν πάρουν οριστική απόφαση. Έχω άποψη για το θέμα αλλά δεν είναι η ώρα για να μιλήσουμε για αυτό», ανέφερε αρχικά για την απόφαση των δυο παικτών και συνέχισε λέγοντας: «Άλλες χρονιές έβαζα πολύ ενέργεια και προσωπικές επαφές με τους παίκτες για να επηρεάσω καταστάσεις. Φέτος το άφησα στη δική τους επιλογή. Δεν έχω μιλήσει ούτε με τον Μπαλωμένο, ούτε με τον Αλβανό ούτε με τον Παπαδιονυσίου που κινείται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Υπολογίζω τους παίκτες που έχω στο γήπεδο. Εγώ θα είμαι εκεί, οι παίκτες που είμαστε μαζί χρόνια θα είναι εκεί. Όποιος θα είναι στο γήπεδο θα αγωνιστεί. Θα πρέπει ωστόσο όσοι παίκτες απέχουν να το δηλώσουν επισήμως για να το ξέρουμε και εμείς. Ίσως είναι η πιο μαύρη χρονιά της ΑΕΚ», κατέληξε λέγοντας.
Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» όσο γίνεται συγκεντρώνονται στο παιχνίδι του Σαββάτου με το Κιλκίς το οποίο θα διεξαχθεί στις 15:00 στο κλειστό του Μενιδίου. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Καραπάνος- Χρόνης, Μπάβας.
www.aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου