Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γκόλια:"Μαζί με τον κόσμο μας" - Νούλα έτοιμη για απίστευτο ρεκόρ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
 Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Γρηγορία Γκόλια, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4 και μίλησε για τους τελικούς της Α1 με την Ορμή Πατρών, που ξεκινούν το Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 γυναικών και η Γρηγορία Γκόλια, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το ξεκίνημα της, πριν από πέντε χρόνια, μίλησε γι΄ αυτή την πρόκληση.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την πρόκριση στον τελικό και το γεγονός ότι όλες οι νίκες σημειώθηκαν εκτός έδρας: "Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο γυναικείο χάντμπολ, περισσότερο απ΄ όσο στο ανδρικό. Χαριτολογώντας θα πω ότι η γυναίκα διεκδικεί περισσότερο μακριά από το σπίτι της. Στους τελικούς όμως, δεν θα είναι έτσι τα πράγματα. Με τον κόσμο μας, που ευελπιστούμε να έχουμε δίπλα μας, δεν θα εφησυχάσουμε στην έδρα μας".
Για τους τελικούς με την Ορμή: "Η Ορμή είναι η περσινή πρωταθλήτρια και ταυτόχρονα το φαβορί στους ημιτελικούς. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά είμαστε το αουτσάϊντερ".
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε το μικρότερο μπάτζετ από τις τέσσερις ομάδες της πρώτης τετράδας: "Αυτό είναι αλήθεια. Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις από την αρχή της χρονιάς με νεαρές αθλήτριες, αλλά και κατά τη διάρκεια με την προσθήκη της Τζέριτς και χρειαζόταν χρόνος για να δέσει η ομάδα. Τώρα είμαστε απόλυτα έτοιμες. Και για του χρόνου ακόμη, δεν χρειαζόμαστε πολλές προσθήκες. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει τις αθλήτριες που έχει φέτος και το πολύ να γίνουν μία ή δύο προσθήκες".
Για το "ταβάνι" που μπορεί να έχει η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ: "Το ταβάνι πάντα είναι η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή διάκριση. Στον ΠΑΟΚ προχωρούμε βήμα βήμα".
Για το αν είναι εφικτό μία γυναικεία ομάδα να παίζει σε γεμάτα γήπεδα: "Είναι εφικτό και στον ΠΑΟΚ προσπαθούμε γι΄ αυτό. Είναι στόχος μας. Ποντάρουμε πολύ στη βοήθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ και περιμένω το Σάββατο να τον έχουμε στο πλευρό μας".
Έτοιμη για απίστευτο ρεκόρ 
Πόσο συνηθισμένο είναι μία αθλήτρια να κατακτήσει πρωταθλήματα σε δύο διαφορετικά ομαδικά αθλήματα, με τη φανέλα του ίδιου συλλόγου; Η Μυρτώ Νούλα, είναι έτοιμη για ένα μεγάλο ρεκόρ.
Η Νούλα αποτελεί μοναδική περίπτωση αθλήτριας. Ξεκίνησε το χάντμπολ στα δεκαέξι της στην Άρτα.Το 2009 αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή και βρέθηκε να παίζει ποδόσφαιρο στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε για ένα χρόνο ως στόπερ, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος και στη συνέχεια επέστρεψε... στο χάντμπολ.
Πλέον με την ομάδα του Δικέφαλου διεκδικεί το πρωτάθλημα Ελλάδος στους τελικούς της Α1 με την Ορμή Πατρών, αρχής γενομένης το Σάββατο στο κλειστό της Μίκρας. 
Ηλίας Τάταλας http://www2.paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου